Schandhesjes

WERKT VOOR DE SAMENLEVING. Die leuze krijgen taakstraffers voortaan op hun hesjes.

Over het doel van die hesjes is de reclassering nogal geheimzinnig. Ze zijn niet bedoeld om gestraften publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, maar om duidelijk te maken dat mensen die in de fout gaan zich ook nuttig maken voor de samenleving. Vervolgens zegt de directeur van Reclassering Nederland ineens in de Telegraaf dat de taakstraf als te soft wordt gezien, terwijl die best zwaar is. „Wij vinden dat wij dat best aan Nederland mogen laten zien.” Dus toch een schandpaal. We zouden op dezelfde manier op die schandhesjes moeten reageren als de Bulgaren op de Jodenster: ze massaal zelf gaan maken en dragen. WERKT VOOR DE SAMENLEVING. Dan sláát die tekst nog ergens op.

Christiaan Weijts in nrc.next

9 gedachten over “Schandhesjes”

 1. Hebben de VVD stemmende wiiteboordcriminelen die (als het goed is, wie controleert hier?) weleens een weekje of wat moeten assisteren in de afwaskeuken in een oude-van-dagen huis, alvorens zij weer kunnen creatief boekhouden tbv het behoud van hun Gooise villa, eigenlijk ook zo’n hesje aan….

 2. Die ouwetjes in het bejaardenhuis durven geen kopje koffie meer aan te nemen van die criminelen. Ook weer een leuke bezuiniging ; )

 3. Maar door de tekst zullen mense kunnen zie wie dus een straf uitzit,in de gevangenis of middels taakstraf?Maar van gedetineerden mogen wij toch ook niet weten dat ze vast zitten?Met dze regel zie je wel of imand dus in chtenis is…Dit is weer iets voor de PVV stemmer zodat ze op allochton taakstraf mensen kunnen schelden en eggen zo kijke eens joop daar gat er weer een zo lekker je verdiende loon allochtoon goed dat wilders er is zullen ze zeggen

 4. Ik hen nog een goed idee. Iedereen met een uitkering krijgt een hesje aan.
  Deze persoon wordt betaald van uw belastingcenten.

  En de bodyguards van Wilders krijgen ook een hesje.
  Gesubsidieerd door Henk en Ingrid.

  En Wilders een Hesje.
  Gesubsidieerd door extreem rechts.

  Gouden tijden voor de hesjes industrie.

 5. @5
  CORRECTIE,De bodyguards worden betaald ook door Hakima,Makoumba Conchita,Svetlana,Mounir,Rachid enz.. die betalen ook belasting niet alleen de 20%van de pvv aanhangers..de overige 80% heeft soos

 6. Ach waar praten we over. Het is een oud idee van een Duits politicus. Rudolf Hess heette hij. Alleen wilde hij allemaal bruine hesjes.

Reacties zijn gesloten.