Schaap in wolfskleren

Nu de PVV een aflopende zaak is, wil ik toch eens terugkijken wat het ons allemaal heeft opgeleverd.
Na de verkiezingen was ik verbijsterd. Dat er zoveel mensen waren in Nederland, die moslims haatten. De berichtgeving rond de PVV vond ik slap en ik ergerde me rot aan de media, die de meeste onzinnige uitspraken brachten als wereldnieuws. Ook merkte ik dat ik omringd was door PVV-stemmers. Sommige vrienden, kennissen en een enkel familielid. Dit leidde tot aardig wat verpeste verjaardagsfeestjes.

Het kon nog erger
Maar het werd nog erger. De VVD en CDA gingen een regering vormen met deze bende idioten. Ik was in alle staten. Ik was er ziek van. Ik zag Nederland afglijden naar een politiestaat en een land waar ik eigenlijk niet meer wilde wonen. En het was zo’n fijn vrij land. Ieder dag zat ik op de vele pro-Wilderssites, te reageren op de verschillende fora en me dagelijks te verbijten aan de randdebielen die voor de PVV waren. Ik had er zowat een dagtaak aan. Allemaal verspilde moeite geweest, want ik heb niemand kunnen overtuigen.

Nieuw inzicht
Op een gegeven ogenblik kwam ik erachter dat mijn kennissen, vrienden en familieleden die op Wilders hadden gestemd helemaal geen fascisten waren. Sterker nog, ze wisten niet eens wat het woord betekende. Wat ze wilden was verandering. Het ging slecht en het moest anders. Als je vroeg wat er dan anders moest, kreeg je van iedereen een onduidelijk antwoord. “Waarom dan op Wilders stemmen, dat is toch het domste wat je kunt doen?”. De reden om op Wilders te stemmen was dat nu een ander het maar eens moest proberen. Waar Wilders voor stond dat wisten ze niet eens. Het verkiezingsprogramma hadden ze niet gelezen en ze konden geen enkel PVV-Kamerlid noemen. Hij was vaak in het nieuws, dus het moest wel een goeie zijn.

VVD en CDA
De VVD en het CDA hebben de PVV stemmers gewoon gebruikt om hun programma uit te kunnen voeren. Ze hadden er natuurlijk ook een andere partij bij kunnen nemen, maar waarom zou je? Dan moet je onderhandelen en dingen inleveren. Nu gaven ze een paar nutteloze dingen weg en konden echt werk maken van hun agenda. Afspraak was dat Wilders wel mocht blijven schreeuwen. Het CDA en VVD wisten dat vroeg of laat de PVV-stemmer toch wel in de gaten zou krijgen dat het nutteloos gebral was, aangezien er niets zou veranderen.

Ook kun je je afvragen hoe het eruit had gezien als er een andere derde partij was geweest. Hoe had Nederland er dan uitgezien?
Bij de volgende bezuinigingsronde zal het kabinet vallen. De PVV zal nu echt wat moeten laten zien, anders houden ze geen kiezer meer over. Dus moet het derde publieke net weg en de ontwikkelingshandel moet gehalveerd enz. Dit zal het CDA niet pikken en dus schat ik in dat het einde oefening is. Dan komt er weer een andere regering die voor 90% afhankelijk zal zijn van hoe de economie in de rest van de wereld zich ontwikkelt.

Schaap in wolfskleren
Voor mij is de PVV een schaap in wolfskleren gebleken. Heel veel geschreeuw en weinig resultaten. Ik zou hopen dat mensen de volgende keer niet meer in dit soort charlatans trappen, maar helaas zal dit niet de laatste keer geweest zijn. De les die ik er nu echt uit ga trekken is dat ik me niet meer gek ga laten maken door iedere keer dezelfde groep, die roept om verandering en dan stemt op een idioot.

 

10 gedachten over “Schaap in wolfskleren”

 1. Ja ja laat het aan de Sociaal democraten over om uitingen van Neder-fascisme als “Schaap in Wolfskleren “te bagataliseren , valt me mee dat er nog geen waarschuwing bij zat dat de S.P. bijna net zo erg is ..
  Er is hier allerminst sprake van een schaap in wolfskleren afgelopen vrijdag had de PVV weer zendtijd en de haat en aanstormende vliegtuigen vol Moslims waren weer niet van de lucht …
  Twee dingen spelen de PVV nu parten ..
  A) door de borderline mentaliteit die nu prevaleert zijn ze uit de mode .. en mode is belangrijker dan program ..
  B) de economie is nu een belangrijker punt dan vreemdelingenhaat
  Of die haat verminderd ??? denk het niet , zodra de economie weer loopt is de kans groot dat “het Volk ” een “oplossing van het Allochtonen-probleem” gaat eischen we zullen zien of er dan een politicus / partij is die op dat bruine sentiment gaat teren … Hoe meer charamistisch de lijder hoe groter het gevaar.

  Een Domme hond als Wilders aan de lijband van Neo-cons en israel is in zijn essentie nog steeds een wolf .. voor je het weet bijt hij het gezicht van je kind af , hem een “Schaap”noemen is mensen met een vals gevoel van veiligheid in slaap sussen ….

 2. Ik ben het eens met je analyse van het CDA en de VVD, maar verder ben ik het wel met Al Bakrastani eens, een deel van het PVV-electoraat zal inderdaad van een wat onverschilliger soort zijn, maar dan wel onverschillig ten aanzien van discriminatie en racisme, en dat is bijna even gevaarlijk, is zelfs datgene waardoor de echte maniakken steeds weer een kans krijgen.

 3. Ik heb het niet geschreven, maar het had zomaar gekund. Eigenlijk al in de tijd van Fortuyn heb ik hetzelfde gevoeld als hierboven. Volkomen normale mensen; vrienden en kennissen waren volkomen in de ban van deze rare kwibus. Hij werd aanbeden als een messias; compleet met vlaggen en posters aan de muur en zelfs na zijn dood, tijdens de verkiezingen was de hysterie onverminderd. Een links geluid laten horen, stond bijna gelijk aan landverraad, want de kogel kwam immers ‘van links’.

  Ik heb me onveilig gevoeld en vervreemd van mensen van wie ik dacht dat ik ze kende. Na het debacle van de LPF ontstond de hysterie rond de ‘reddende engel’ Roestige Rita, want het ijzer bleek onderhevig aan de invloeden van buitenaf. Gelijkertijd kwam daar ineens de geblondeerde held en rende de meute daar weer achteraan.

  Ik ga me er niet meer over verwonderen. Als Wilders straks geruisloos ten onder gaat en de volgende paljas opstaat, rennen ze er weer blindelings achteraan.

 4. @Elly, zegt het nog beter dan “Salonsocialist”. Vrouwen zijn altijd nuchterder.

  Salonsocialist – aan de hand van je opmerkingen zou ik zeggen dat je een buitenlander ben en Nederland eenmaal heel weinig kent. Dan zou ik het volgende van je verlangen:

  1. Inburgeringscursus afleggen. Zonodig twee keer, want aan de hand van je opmerkingen kan ik vaststellen alvast dat jij het niet van de eerste keer zal halen.
  2. Probeer zoveel mogelijk In Nederland te integreren. Ga tussen de gewone mensen leven.

  Mijn decennia lange ervaring met de Nederlandse maatschappij is dat de basis voor het ontstaan van de ultra-rechtse ideologie van Fortuin, Bolkestein, Verdonk, Wilders was en is al minstens 30 jaar in de Nederlandse maatschappij aanwezig.

  Ben ik begonnen 20 jaren geleden met mensen confronteren met hun uitgesproken, xenofoob, racistisch patroon van handelen en denken. Met bijvoorbeeld de betekenis van wat ze net hebben gezegd. Gevolg was ontkennen in alle talen en toon aarden. Dit zou ook gewoon “horen” bij het Nederlander zijn. (waar ik dus nooit mee eens geweest ben).

  Ze staan voor je en ze liegen gewoon.

  Deze basis van de xenofobe, racistische piramide vormt een degelijk maatschappelijk probleem.
  Dit is de basis waarop Bolkestein, Fortuin, Verdonk, Wilders zijn gaan staan.
  Grotendeels hersenspoelde zombies en mensen die liever gal en haat spugen dan constructief denken hoe maken we ons land beter. Hoe bouwen we een saamhorige maatschappij is hun vreemd. En de elite die dacht hiervan lekker ongestoord te kunne profiteren.

  Ze dachten dat ze ermee weg konden komen, niemand die zou ze een stro in de weg leggen.
  Nog erger – ze hebben deze maatschappelijke trend bewust gecreëerd – dat men gewoon racisme en xenofobie tot aan het fascistische toe zou kunnen gebruiken om bepaalde xenofobe elite daar bovenop te laten drijven.

  Waar sta je voor “Salonsocialist”?

 5. Ach gut,
  willen alle schreeuwlelijken nu dan eerst eens melden of de de Hitler-biografie van Ian Kershaw hebben gelezen, willen ze dan ook even eerlijk melden of daar niet erg veel moeilijke woorden instonden: dan praten we daarna verder…

  Er is heel veel jaren al een fransoos geweest, die zei, dat De Geschiedenis zich herhaalt…
  Onze huidige economische problemen gecombineerd met de “opkomst” van PVV zijn daarvoor een heel goed bewijs…
  Het is, dat ik de toekomst Vrees, maar anders zou ik al die leeghoofdig geslaakte kreten over “fascisme, racisme, xenofobie en wat dies meer zij” lachend afdoen: immers menig reaguurder heeft geen flauw idee waarover hij of zij het heeft, weet hooguit, dat deze kreten “iets engs en verderfelijks uit ons verleden” vertegenwoordigen en gebruikt die dus, VOORAL Te Onpas… Het is een Misdrijf, dat ons onderwijs zo is uitgehold… Uit De Geschiedenis Trekt De Wijze Lessen Voor De Toekomst!!!
  Caetero Censeam Carthago Delendam Esse!

 6. @5 wel Drs., is er ook nog een duidelijk standpunt of iets van een conclusie te verwachten na deze poging tot het in de juiste volgorde achter elkaar plaatsen van indrukwekkend bedoelde woorden?

 7. Een zich `drs.’ noemende figuur bralt in #5:

  “maar anders zou ik al die leeghoofdig geslaakte kreten over “fascisme, racisme, xenofobie en wat dies meer zij” lachend afdoen: immers menig reaguurder heeft geen flauw idee waarover hij of zij het heeft, weet hooguit, dat deze kreten “iets engs en verderfelijks uit ons verleden” vertegenwoordigen en gebruikt die dus, VOORAL Te Onpas… ”

  Och gut *gaap* weer zo’n Goebbelskloon die Neurenberg is ontlopen.

 8. Ik heb Wilders nooit als een schaap in wolfskleren gezien…. Ten eerste zag ik die schaapskleren niet, want ik heb mij nooit erg aangesproken door zijn praatjes, dus dan zou het nog altijd een wolf zonder schaapskleren zijn geweest. Dat was echter ook niet het geval. Wolven zijn sociale dieren en maken geen onderscheid, tenminste, mij is het nog niet ter ore gekomen dat de ene wolf de andere in de roedel uitsluit. Ik heb altijd hem een rancuneuze VVD’er gevonden, nooit een klassieke fascist, eerder een zielige narcist die aandacht nodig heeft en met zijn hoofd in Israel is blijven steken en die situatie daar hier naartoe over probeert te planten. Dat bepaalde mensen zich door deze rancuneuze praatjes in laten pakken, tsja, daarvoor zijn het veelal laagopgeleiden voor.

Reacties zijn gesloten.