Schaamt Henk Bleker zich om voedselhulp te vragen?

Nederland telt zoveel armen dat we ook hier aanspraak moeten maken op voedseloverschotten van de Europese Unie. Dat stelt de stichting Voedselbanken Nederland. Staatssecretaris Bleker van Landbouw wil niet ingaan op het verzoek, meldt het AD vandaag.

‘Het gaat om ongeveer 15 miljoen euro aan voedsel’, legt Wijnbelt uit.

Bleker voelt niets voor het aanspreken van de hulpprogramma’s. Hij vindt dat voedselhulp aan individuele landen geen zaak voor de Europese Unie is. Bovendien heeft Europa niets te vertellen over het sociaal beleid van de lidstaten, antwoordt Bleker in een brief aan de voedselbanken.

Henk Bleker is een bekrompen geest die liever mensen honger laat lijden dan dat hij hulp vraagt aan Europa. Hij wil zeker zijn gezicht niet verliezen? Omdat Nederland zo’n welvarend land is, dat wel voor zichzelf kan zorgen. Nou, Henk dat heb je dan helemaal fout! Jij en dit kabinet zorgen alleen maar voor de rijken, de armen mogen armer en armer worden en het zal jou en die andere zakkenvullers een zorg zijn. Arm en ziek zijn is een keuze! Eigen broek ophouden is het devies!
Ik vind het een grove schande dat Henk zijn hand niet op wil houden.

2 gedachten over “Schaamt Henk Bleker zich om voedselhulp te vragen?”

  1. Het is niet alleen trots in de zin van “we hebben geen hulp nodig”. Door hulp te vragen zou Bleeker, en de rest van de regering, toe moeten geven dat de kloof tussen arm en rijk uit de hand aan het lopen is en dat het liberalisme zoals het de laatste decennia geïnterpreteerd is failliet is.

  2. Je moet je toch eigenlijk doodschamen als Nederlander dat een figuur als Bleeker dat samen met zijn kabinetsgenoot de Jager, Grieken het brood in de mond niet gúnt (!!) omdat ze zouden teren op ónze kosten, zich beklaagt over het feit dat de EU het niet nodig acht om mogelijk voedseloverschot te doneren aan ons gierige, calvinistische plebeeërslandje. Hoe klein kun je zijn als vetbetaald bestuurder nog wel? Ulk! 😥 (alweer vomeren)

Reacties zijn gesloten.