Sap naïef over Kunduz

Jolande Sap heeft met andere fractieleiders een bezoek gebracht aan Kunduz. Ze vroeg aan de arme Nederlandse leden van de missie of ze vonden dat ze erin geluisd waren door het kabinet. Wat moesten die Kunduz-gangers zeggen? Natuurlijk hielden ze zich op de vlakte. Sap zegt bij terugkeer vervolgens dat ze weinig van kritiek heeft gemerkt.

Pechtold gaat zoals gewoonlijk niet op de kern van de zaak in: welke zin heeft het om daar te zitten? In plaats daarvan roemt hij de voorbereiding van de missie.

3 gedachten over “Sap naïef over Kunduz”

 1. Ze vroeg aan de arme Nederlandse leden van de missie of ze vonden dat ze erin geluisd waren door het kabinet. Wat moesten die Kunduz-gangers zeggen?

  Die hypocrisie zou ik bijna grappig willen noemen.
  Wie durft daar iets kritisch te zeggen en zijn werk, relaties of inkomens op de spel te zetten?

  Even voor de referentie: heeft iemand ooit iets kritisch in het leger geprobeerd te zeggen

  Het is niet naïef, het nadert eerder het crimineel onverantwoordelijk handelen en….natuurlijk in het geval van Jolande – eigen handelingen steeds goed proberen te praten.

 2. Grappig ook dat Pechthold al meer burkas op straat heeft gezien in vergelijking tot zijn twee eerdere bezoeken, Sap positieve reakties van de gewone Afghanen heeft gehoord en Cohen vervolgens zegt dat ze niet in Kunduz stad zijn geweest.

 3. ” Ze vroeg aan de arme Nederlandse leden van de missie of ze vonden dat ze erin geluisd waren door het kabinet. ”
  Hugg, wat een domme softe groenlinksvraag. Zoiets als een sociaal werkster die iemand na een intakegesprek op confrontatietherapie stuurt en dan bij een `tussentijdse evaluatie’ vraagt of de client zich niet onkies door haar voelt behandeld. 😥

Reacties zijn gesloten.