Samsom: ‘strafbaarheidsstelling illegalen symboolpolitiek.’ En gij geleuft dah?

Volgens Diederik Samsom is er van de strafbaarheidsstelling van illegaal verblijf in Nederland niets anders dan symboolpolitiek overgebleven, betreft het slechts ‘een vlag om mee te zwaaien’ voor de VVD.

Oh, dus de VVD zou daar zomaar intrappen? Nu zijn VVD’ers geen intellectuele hoogvliegers, maar handelaren zijn het wel en die verkoop je geen knollen voor citroenen, en een Fred Teeven, degene die bij de VVD belast is met de portefeuille Immigrantje Pesten al helemaal niet, lijkt me zo. Of gaat Samsom er misschien voetstoots vanuit dat de VVD zijn eigen kiezers op die manier wil tillen? Op zichzelf zie ik de VVD er zeker wel voor aan om wie dan ook te willen tillen, maar wat is het nut van een strafbaarheidstelling als er geen gevolgen aan zitten? De crypto-PVV’ers bij de VVD zullen zeer beslist wel degelijk willen zien dat illegalen nog verder de hoek in worden getrapt.

Misschien zijn de gevolgen van die strafbaarstelling nu direct niet zo groot, maar wie zegt dat zo blijft?

En het kan wel zijn dat de PvdA dat heeft afgeproken met de VVD in ruil voor onder andere het kinderpardon, maar dan  hadden ze dat maar niet moeten doen. Wie zijn billen brandt moet op de neo-liberale blaren zitten.

2 gedachten over “Samsom: ‘strafbaarheidsstelling illegalen symboolpolitiek.’ En gij geleuft dah?”

  1. En de Volksche Bruine Haat & Lasterbode schrijft die onzin van tuig als Samsom, Rutte en Beertema (zie elders vandaag op Krapuul)allemaal braaf op….
    De pers als verspreider van fascisme….

Reacties zijn gesloten.