Saai in bed en ander gemengd nieuws

Ik heb bij dit bericht, dat zich in mijn blikveld werkt via mijn mailbox, geen flauw benul over wie het gaat. Soms lees ik ergens wel eens iets over Bekende Nederlanders, een van hen heet dan bijvoorbeeld Jan Smit – tja, met zo’n naam ben je vanzelf Bekende Nederlander. Maar ik heb geen idee waarmee de onderhavige Smit zich verdienstelijk gemaakt zou kunnen hebben waardoor hij Bekend zou zijn. Hij zingt, heb ik begrepen. Dat doe ik ook en waarschijnlijk beter. Ik ben geen Bekende Nederlander. Ook geen Celebrity. Dat word je niet in deze tent.

Goddank, moet ik daar bij zeggen. Dit zijn dus twee celebrities die in “het nieuws” zijn. Er is iets aan de hand met overspel of zo, en de een heeft de ander het huis uitgegooid. Waarop de andere al even onbekende celebrity zegt dat zij waardeloos in bed is.

Zoiets verzwijg je niet, dat hang je aan de grote klok. Iemand die zo bekend is en dan waardeloos in bed, dat moet ik weten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs heimelijk geen lijstje bijhoud: nou die wel, maar deze, waardeloos in bed hoor. Maar dat zal ook wel liggen aan het feit dat ik geen Celebrity ben, hetgeen ongetwijfeld bepaalde omgangsvormen met zich meebrengt. De band die ik heb (gehad) met de Belangrijke Ander ging meestal niet om Prestaties in Bed. Wat je daar met elkaar meemaakt is bijkomende genade zal ik maar zeggen.

Maar zo zijn de manieren in Bekendemensenland. Ik zie de foto van de onbekende Bekende Vrouw, moet wel denken: leuk, maar eet en drink iets meer want dat magere vind ik een beetje eng.

Zo’n voorbeeldige les in Hoe Over De Ander Te Praten Tegen De Media opent dan het verzamelnieuws aan de rand van mijn mailbox.
Het is ongetwijfeld Veel Belangrijker dan het nieuws rond Fukushima. Daar gaat u van gapen, nietwaar: “de echte ramp moet nog komen”. Een groot deel van de Stille Oceaan besmet via grondwater dat dagelijks bij tienduizenden liters geloosd wordt op zee. Alle zeeën staan met elkaar in verband, er is eigenlijk maar 1 wereldzee. Het is dus nooit ver van uw bed.

Maar ja, kernenergie nee bedankt, dat is zoooo jaren tachtig, zoniet zeventig. Saai. Al dan niet ver van mijn bed.

3 gedachten over “Saai in bed en ander gemengd nieuws”

  1. Dit soort gasten als die BN’er die je noemt werken mee aan de nieuwe vorm van opium voor het volk. Ze zijn onderdeel van wat je als vijand zou kunnen betitelen.

Reacties zijn gesloten.