Rutte (VVD): als je te weinig betaalt krijg je kneusjes -> dus kneusjeskabinet?

Rutte gaf gisteren een leuke draai aan het hoge salaris van de nieuwe topman van SNS Reaal. Dat moest, want anders krijg je kneusjes. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout vraagt zich, in mijn ogen, terecht af, of het kabinet dan uit kneuzen bestaat en in het verlengde daarvan vraag ik me af of de MP van Nederland dan ook een kneus is.

Nu SNS Reaal genationaliseerd is, is het volgens mij gehouden aan de richtlijnen voor de overheid. Dus is dat halve miljoen een beetje veel boven de Balkenende-norm voor één mens. Ik begrijp er niets van. Als privé persoon moet ik me aan allerlei absurde regels houden en de overheid doet maar. Geen wonder dat niemand die vertrouwt. Ik zou ook wel zo’n baantje willen.

Zag wel een of andere wijsneus gisteravond op TV beweren dat dat salaris zo hoog moest zijn, want degene die dat ging doen, nam een enorm risico. Als het mislukte, kwam hij nergens meer aan de bak. Nou dat zal wel loslopen als je in dat circuit zit van ons-kent-ons. Zalm is van minister bij de DSB Bank terecht gekomen en mocht nadat die teloorging, gewoon weer bij de ABNAMRO gaan klooien. Uiteraard tegen een vorstelijk salaris! Dus ik vind dat een drogreden. Zou er niemand geweest zijn die het het ook had kunnen doen voor een bedrag dat voldoet aan de Balkenende-norm?

 

3 gedachten over “Rutte (VVD): als je te weinig betaalt krijg je kneusjes -> dus kneusjeskabinet?”

 1. Dit bevestigd mijn vermoeden dat de regering en rutte en samsom voorop vooral uit kneusjes bestaat. En vooral de vervolg stappen die ze willen ondernemen. Ontslag….. Yep daar zullen ze niet van terug hebben….. Waar blijven de juridische gevolgen immers ze hebben de Nederlandse staat schade berokkent… Financiële schade waardoor de burger wederom diep in de buidel moet tasten om die schade te herstellen. ik voorspel nu dat vele mensen en vooral ouderen dit niet meer kunnen opbrengen.

 2. Dat rutte hiermee toegeeft dat hij een flut kabinet heeft zien wij in zijn ogen verkeert .Want het laatste wat hij zou toegeven is zijn eigen falen .Maar hetgeen hij aanvoert omtrend dat indien men iemand neerzet voor minder men een slechter beleid zou krijgen ,maar nu is gebleken dat zelfs met het veel te veel betalen een rampzalig beleid gekregen hebben .Wat uiteraard zo als altijd de burger het slagtoffer van is .En dan het roepen van de heren politicie dat er dus eens gekeken moet worden of men de schuldigen kan aanpakken hebben we al te vaak gehoord .

 3. Ik vraag mij al heel lang niet meer af of Rutte een kneus is, de jongen zou eens goed behandeld moeten worden door een psycholoog, daarna een korte maar goede opleiding, gerelateerd aan zijn kunnen.
  Het vervolg moet dan zijn een begeleiding naar een baan als postjongen in een niet al te groot bedrijf.
  Hij zal dan waarschijnlijk de top van zijn carriere bereiken als oudste medewerker, of in het beste geval, als assistent chef van de postkamer.
  Meer zit er voor hem in het bedrijfsleven niet in.
  Dan dat sprookje van de mislukkeling die nergens meer aan de bak komt.
  Zie hier het droevig lot van degeen die SNS Reaal naar de slachtbank heeft geleid:

  Sjoerd van Keulen is tegenwoordig commissaris bij ING Bank. Hij is bovendien voorzitter van Holland Financial Centre, een organisatie waarin de financiële wereld samenwerkt ’ter versterking van de Nederlandse financiële sector’.
  Bron: de Volkskrant, of zoals hier genoemd De bruine bode.

Reacties zijn gesloten.