Rutte-promotie bij de NOS

Joop is kritisch over het kabinet, de NOS roemt het. Wie heeft er gelijk?

Nederlanders onder Rutte steeds somberder, kopte Joop. Met een foto erbij van Rutte die in een stortbui onder een paraplu weer zijn eeuwige Colgate-lach toont. Als was hij de kapitein van de Titanic die bis! bis! roept tegen het scheepsorkest. De combinatie van beeld en tekst is grappig. Maar is het ook waar?

Hein van Leeuwen schreef in een van de reacties onder het artikel: “op het nieuws werd juist gezegd dat meer dan de helft van de Nederlanders vertrouwen heeft in dit kabinet. Aanzienlijk meer dan vorig jaar….” Ook via Twitter werd zo gereageerd. Roelfina Lankamp vroeg: “Volgens journaal klopt dit niet daar hoor ik dat het vertrouwen in Rutte stijgt, vraag me af hoe zit het nu wie spreekt de waarheid?” Andere lezers dachten dat Joop de boel aan het verdaaien was want ja, het journaal beweerde het tegenovergestelde.

Joop is een opiniesite. We belichten het nieuws vanuit andere invalshoeken, leggen de nadruk op aspecten die we interessant vinden voor mensen met een progressieve kijk op de wereld. We maken daarmee discussie los maar we hebben ook een stelregel: ‘graag scherp maar altijd waar’. (Francisco van Jole – Joop.nl)

2 gedachten over “Rutte-promotie bij de NOS”

  1. Ik heb al vaker geschreven over het onvolledig informeren van het NOS journaal.
    Ik had het dan over de Euro crisis.
    De overheid betaalt de publieke omroepen.
    Dus dat er enige invloed van bovenaf komt zou best wel eens kunnen.

  2. van Jole heeft wellicht niet helemaal ongelijk, maar het blijft een dom stuk, dat hij beter niet had kunnen schrijven IMHO. Hij moet zijn “uiterst scherpe” bespiegeling bewaren voor de volgende cartoonrel.
    😉

Reacties zijn gesloten.