Rutte I, kabinet van bijzaken en misverstanden

Marc Chavannes in NRC over dit kabinet dat weigert serieuze zaken aan te pakken. Het houdt zich bezig met hobbies, bijzaken en misverstanden. Het kan het niet opbrengen om serieus ergens naar te kijken en leeft voor de korte termijn en maakt daarbij meer kapot dan wij met zijn allen in de komende vijf jaar weer op kunnen bouwen.
Daarbij hanteert het drogredenen om zo goed als alles kapot te maken voor heel veel Nederlanders, alleen zij die veel bezit hebben worden ontzien. Kortom, dit kabinet bestaat uit kneusjes die niet weten waar ze mee bezig zijn of wat goed is voor Nederland en zijn bewoners. Ze vullen de dagelijkse media met non-problemen en non-oplossingen.
Grote #FAIL voor dit kabinet!

2 gedachten over “Rutte I, kabinet van bijzaken en misverstanden”

 1. Uit het aangehaalde artikel:

  Het was een week van verhitte debatten over deze kwesties, een parcours dat loepzuiver aan de hoofdzaken voorbijging. Het korten van 900 miljoen op de pgb’s is voor mensen met één of meer nare aandoeningen natuurlijk een persoonlijke hoofdzaak.

  Nee, daar zit Marc Chavannes “goed fout”. Korten op de pgb’s (en andere zorg) zou toch eigenlijk niet alleen voor de betrokkenen een hoofdzaak moeten zijn. De manier, waarop hij dit alles neerzet als een bijzaak, die alleen voor sommigen een hoofdzaak zijn, siert hem niet & zegt ook veel over de diepte waarheen dit land reeds gezonken is…
  En dan heb ik het er nog helemaal niet over, dat er een duidelijk tendens bestaat, die er aan het einde van Rutte I vermoedelijk toe geleid zal hebben, dat niemand de staat meer een cent kost. Ik vrees, dat de “kneusjes” wel degelijk weten waar ze mee bezig zijn…
  😐

 2. @#1 inderdaad de solidariteit is feilloos uit elkaar gespeeld, dat moet je ze nageven.
  Onze democratie is zwaar verneukt, kiezersbedrog, een minderheidscoalitie die zulke ontzettende draconische maatregelen neemt. De kruik gaat zolang te water………………..

  Ik denk dat je helemaal gelijk hebt, ze zijn heel doelbewust en heel snel op hun manier “orde op zaken aan het stellen”.
  Hoewel het er naar buiten toe eensgezind uitziet, hoor ik geluiden dat het binnen de coalitie partijen ontzettend rommelt, de PGB, WSW Wajong, GGZ, de uitverkoop van de thuiszorg, de kunst en cultuur sector, Huisartsen staan ook op de nominatie, er schijnen mensen binnen de coalitiepartijen te zijn die hier allemaal ontzettend veel moeite mee hebben. Koppejan en Ferrier hebben gewoon het lef niet, het zal hun de kop kosten, ik denk dat die druk heel hoog is.

  Wij moeten de druk hoog houden en blijven schrijven naar iedereen die het maar horen wil.

  Ik heb vorige week meegemaakt dat een groot regionaal ziekenhuis uitbehandelde mensen niet meer naar huis kan sturen omdat er geen thuiszorg is om hen op te vangen, ons PGB aanbieders laten ze links liggen, ze laten liever iemand 5 extra dagen langer in het ziekenhuis liggen. Dit soort verhalen dringen door naar wethouders, gemeenteraadsleden, zorgkantoren, ouderenbonden, huisartsen, ziekenhuisartsen, dit soort mensen moeten we mee zien te krijgen, de schakel tussen de werkvloer en de politiek.

Reacties zijn gesloten.