Mark Rutte en Geert Wilders proberen met beloftes steun Zeeuws statenlid los te krijgen

Rutte en Wilders halen alles uit de kast om te proberen alsnog voldoende steun voor de coalitie in de Eerste Kamer te krijgen. Ze hebben Johan Robesin van de Partij voor Zeeland beloofd dat er geen verdere ontpoldering in Zeeland zal plaatsvinden. Robesin had eerder overwogen om de Onafhankelijke Senaatsfractie te steunen zodat zij een zetel in de Eerste kamer zouden verwerven.

Het is de vraag of de steun van Johan Robesin gaat uitmaken. Jabik van der Bij, voorzitter van de Onafhankelijke Senaats Fractie zegt dat de OSF ook zonder steun van Robesin een Senaatszetel zou kunnen halen.

Misschien dat de buschauffeurs van HTM eens een kopje koffie moeten gaan drinken met Johan Robesin om hem voor te lichten over hoe weinig beloftes van de PVV waard zijn.

5 gedachten over “Mark Rutte en Geert Wilders proberen met beloftes steun Zeeuws statenlid los te krijgen”

 1. Ach, die Robesin stemt landelijk ook al VVD en heeft ook PVV-sympathieën, dus die was bij voorbaat al ingepakt.

 2. Robesin heeft nog steeds twee armen – een om Rutte te omhelzen en een tweede om Wilders te omhelzen. Kijk daar is de happy trio.

 3. Ik heb echt de illusie niet dat rechts geen meerderheid in de eerste kamer gaat krijgen. Wie de macht heeft kan beloftes doen. Wie beloftes doet krijgt de stemmen.

 4. @4: En wie de huid verkoopt voor de beer geschoten is, kan zo maar wel eens met 36 zetels eindigen. 😛
  .
  Twee, drie maanden geleden waren er genoeg mensen die 100% zeker wisten dat de PVV de grootste partij in de EK zou worden. Van hoeveel CDA-dissidenten weet je nu 100% zeker dat ze straks CDA zullen stemmen?

 5. Johan, jij gaat mij als Zeeuw zijnde toch niet wijsmaken dat jij alleen maar op de thee bent geweest bij zeg maar Mark en zeg maar Geert? Iets in de trant van “kopje thee Johan? koekje bij Johan?”Jij gaat mij wijsmaken dat jij je met helemaal niets hebt laten omkopen? In het torentje met de premier van Nederland samen met ja met wat eigenlijk. Geert zit niet in de regering! Dus Geert was geheel toevallig ook in het torentje? Om vrindje Mark hartelijk goedendag te wensen ? Hij was toevallig toch in de buurt? Geloof jij dat zelf Johan? Ik niet Johan! Ik denk dat jij, Johan, gewoon de 5e colonne van de PVV bent. Zeg maar, het ondergeschoven kindje van Geert. Gezien je retoriek welke jij gebruikte in het vraaggesprek met omroep Zeeland hedenmorgen Is de PvZ niets anders als een filiaal van de PVV. Weet je nog wat jij zei? Cohen en zijn kornuiten zei je, exact de retoriek welke zo vaak te bewonderen is bij de PVV. Net als de PVV heb jij een geeldige afkeer van alles wat links is.Jij had warempel de mogelijkheid om Zeeland op de kaart te zetten en wat doet Johan? Hij zet Zeeland te kakken! De risee van de politiek. PvZ, om te kopen met gebakken lucht!
  😮

Reacties zijn gesloten.