Russische medaillewinnaressen kussen uit protest tegen anti-homowetten

Twee van de vier Russische vrouwen die goud behaalden op de 4 x 400 meter op het WK atletiek in Moskou, hebben hun medaille-uitreiking aangegrepen om te protesteren tegen de anti-homowetten in Rusland door elkaar op de mond te kussen. In Rusland staan gevangenisstraffen op ‘propaganda voor homoseksualiteit’. Er woedt een debat over het boycotten van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotchi (knack)

7 gedachten over “Russische medaillewinnaressen kussen uit protest tegen anti-homowetten”

 1. Elkaar op de mond kussen is in het algemeen geen “propaganda voor homoseksualiteit” en in Rusland al helemaal niet.
  Afgezien van het feit dat er verdacht veel lawaai wordt gemaakt over Rusland en niet over hoe het Chinese regime hier over denkt bijvoorbeeld, of het Zuidafrikaanse, of Dubai: enfin, zie hier en klik de foto’s aan.

 2. Ik dacht dat elkaar op de mond kussen wel degelijk propaganda voor homoseksualiteit was, of de radio moet al maanden liegen, wat me op zich ook niet zou verbazen.

 3. Moet ik aannemen dat alle stalinistisch/communistische (mannelijke) leiders uit die tijd allemaal pro-homo waren want het was (is nog denk ik) gebruikelijk dat ze elkaar (ellenlang) steeds op de mond kussen bij ontmoetingen?
  🙂

 4. Ik heb Russische familie en laat ik het zo zeggen – de omgangsvormen zijn nogal wat lichamelijker dan “in het westen”.

 5. Ja dat is algemeen bekend dat die lui elkaar stonden te zoenen. Maar het ijzeren gordijn is al weer een jaartje of wat weg en ik heb Poetin nog nooit iemand vol op de bek zien pakken.

 6. Misschien praten we over verschillende zaken, want hij is er zeker geen communist.

  Bovenop hebben daar ook mensen recht op keuze in de individuele uitingen.

 7. @5, per slot van rekening denk ik dat jij toch gelijk heb en die dames hebben echt een soort van protest geuit of gewoonweg het aandacht erop getrokken.

Reacties zijn gesloten.