Rusland steekt middelvinger op naar zeerechttribunaal

Nou Rutte, bel nog maar eens een keer met Poetin, want hij doet mooi niet mee met dat nette internationale zeerechttribunaal waar Frans Timmermans Rusland wel eens even voor zou dagen. En dan mag je weer benadrukken wat voor fantástische relatie we hebben met die dictatuur, ondanks dat men dronken kindermishandelaars als diplomaat hier hun gang laat gaan, onze diplomaten daar in elkaar laat slaan en onze Greenpeace-activisten  die met een vlaggetje zwaaiden en een touwtje ergens aan vastbonden voor piraterij oppakt en in een vieze stinkcel gooit. En dan niet gelijk dom gaan hinniken maar een beetje serieus blijven, hè Mark? Probeer er nu eens aan te denken dat je premier bent van dit land. Ik weet het, ik kan het me ook nog steeds niet voorstellen, maar het is nu even niet anders.

10 gedachten over “Rusland steekt middelvinger op naar zeerechttribunaal”

 1. “Clown Rutte is nu eenmaal een clown” aldus de Russische president tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

 2. In de tijd van Michiel de Ruyter hadden we gewoon dat boorplatform in beslag genomen !

  😉

 3. @3 Ja, een waar Poetin hoe dan ook aan de touwtjes trekt, als president of als premier of weer als president.

 4. Ik heb dit alles een beetje (veel) aan me voorbij laten gaan, maar was het niet Putin, die zei dat deze actie van Greenpeace niet als ‘piraterij’ zou moeten worden gezien?

  Ralph, heb je daar een bron voor? Clowns zijn lieffff..Ook al heten ze Rutte of Putin.

 5. @5, Nope. ’t Viel me gewoon zo in….en inderdaad: Rutte een clown noemen doet geen recht aan clowns…

 6. @Laurent, we willen allemaal alle leden van Greenpiez zo snel mogelijk vrij, maar kweenie of dit de beste manier te doen is – met dreigingen met internationale gerechtshof enz. Denk je dat de Russen echt enorm ervan gaan schrikken?

  Ik heb gehoord dat de Russen zouden verklaard hebben open te zijn voor elke benadering uit hoofd van gezond verstand, buiten deze instanties, net zoals we gebruikelijk met de Amerikanen, Fransen, Duitsers enz enz handelen, waar een heleboel informeel wordt overlegd.

  Lijkt me een hele goede en dankbare taak voor onze Koning en Koningin en bijhorende ambtenaren weg gelegd.

 7. @8, LOL…weet ik niet: ik heb de hele gang van zaken in deze nauwelijks gevolgd.

Reacties zijn gesloten.