Roep om nationale schandpaal

De roep om een nationale schandpaal wordt allengs groter. Iets anders kan ik er niet van maken als ik een zeer lezenswaardig stuk van Martin Slagter lees in de Volkskrant van vandaag onder de titel:

‘Staatssecretaris Van Rijn onderzocht graaicultuur en kreeg zelf 469.000 euro’

Het artikel begint met:
De val van Amarantis toont een stuitend gebrek aan moreel besef, ‘Wie vreemd genoeg geheel buiten schot blijven, zijn de collegedirecteuren van de verschillende vestigingen van Amarantis.’
Vervolgens gaat het over persoonlijke ervaringen bij Amarantis die ronduit schokkend te noemen zijn.
Een veeg uit de pan richting Martin van Rijn

Wat nog veel minder past, is dat de commissie die het onderzoek naar Amarantis leidde, tot voor kort onder voorzitterschap stond van de nieuwbakken PvdA-staatssecretaris van WVC, Martin van Rijn. Deze man, die het onderzoek leidde naar graaiers en zichzelf verrijkende bestuurders in het onderwijs, liet zich als bestuursvoorzitter van PGGM een salaris van 469.000 euro uitbetalen.

En een groot vraagteken bij het handelen van de PvdA en het morele gehalte van Lilianne Ploumen

die als voorzitter van de PvdA ooit het voortreffelijke plan lanceerde om PvdA-leden die zichzelf in (semi)overheidsdienst een salaris boven de balkenendenorm toekennen (181.000 euro), uit te sluiten van ministersposten, staatssecretariaten en burgemeesterschappen.

Inderdaad Ploumen, inderdaad PvdA-bestuur, inderdaad PvdA-fractieleden, inderdaad PvdA-leden. Waar blijven jullie nou met je verontwaardiging over zelfverrijkers? Onder jullie eigen ogen laat je toe dat een zelfverrijker staatssecretaris wordt namens de PvdA. Verdorrie nog an toe. Luizebollen zijn jullie met je namaakwoede. Jullie hebben geen recht van spreken als het over moreel besef en integriteit bij de VV(D) gaat.

Als het onderzoek naar de val van Amarantis iets heeft aangetoond, dan is het wel een stuitend gebrek aan moreel besef bij vrijwel alle betrokkenen

En met deze opmerking eindigt Martin Slagter zijn betoog en legt een vinger op de mentaliteit bij de PvdA die door de man in de straat geduid wordt als “links lullen maar rechts vullen”. Iets wat al in 2002 werd beschreven in dezelfde Volkskrant die toen een klein beetje linkser was dan tegenwoordig.

Een fundament voor een schandpaal klik:  hier

8 gedachten over “Roep om nationale schandpaal”

 1. Tjongejongejonge, wat een onbegrip voor de Schaalvergroting.

  Begrijp nou eens dat Schaalvergroting is de enige mogelijkheid voor bestuurders om de vergoedingen en premies tot ongekende hoogtes op te pompen.

  Met de schaalvergroting wordt ook de vork van de vergoedingen breder tussen de mensen onderaan en de mensen bovenop. Daarom willen managers altijd per se schaalvergroting toe te passen. Kassa!

  Daartegen kleinschaligheid en duurzaamheid maken de vork kleiner en vanzelf lossen grotendeels dit probleem op, behalve dat kleinschaligheid overal toepasbaar is, dus nog een voordeel. Daarom willen managers nooit kleinschaligheid en duurzaamheid.

 2. Voorkomt Verdaas hiermee de nationale schandpaal?
  Ik denk het niet, ook niet als hij nu opeens gaat terugbetalen. Verdaas is een loser die m.i. niet meer een publiek ambt mag uitoefenen wegens willens en wetens fout te declareren. Zijn uitspraak:
  ” Volgens Verdaas moet de integriteit van een bewindsman ‘boven elke twijfel verheven’ zijn en dat is nu niet het geval. ” is dan ook een nietszeggende uitspraak.

  Wat wel voor hem pleit is dat hij in ieder geval opstapt. Daar kunnen een hoop politici van leren

 3. Kom kom Samsom een declaratiefoutje van € 800,- van Verdaas?

  >>>Van Bergen zocht uit, onder meer met een beroep op de Wet openbaarheid bestuur (WOB), dat Verdaas als Gelderse gedeputeerde in Zwolle woonde, hoewel die zei Nijmegen als woonplaats te hebben. Jarenlang declareerde de bestuurder vervolgens vele honderden ritten van de Overijsselse hoofdstad naar het provinciehuis in Arnhem. ‘Formeel stond hij ingeschreven in Nijmegen, maar feitelijk was dat dus onjuist.’ Volgens Van Bergen gebeurde dat met instemming van het college van GS en de ambtelijke top op het provinciehuis.

  En beste Diederik, als zou het maar € 800,- zijn, even niet met twee maten meten graag. Foutje maken met dit bedrag in de bijstand heet meteen fraude

 4. is hiervoor een digitale schandpaal of een nationale schandpaal niet op zijn plaats?

  Verdaas blijkt een bestuurder te zijn die gewoon de regels heeft overtreden en het geluk heeft gehad dat het provinciebestuur de vuile was niet wilde buiten hangen om te voorkomen dat zij zelf als een zwak bestuur gezien zouden worden.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11698/Kabinet-Rutte-II/article/detail/3359277/2012/12/06/Teruglezen-De-duistere-ritjes-van-Co-Verdaas-naar-buiten-de-provincie.dhtml

 5. De PVV-ers als Groot-Inquisiteurs tegen de “Socialisten”.

  Alles vergeven en vergeten, ge-wel-dig onderzoek, de Gestapo is er niks bij. Grote Werken!!

  Hangen zullen ze, die “Socialisten”.

  Had iedereen maar zo’n grote muil open durven trekken tegen De PVV, stelletje helden op sokken.

  Ik praat het niet goed hoor, dat gedoe van die “socialist”, maar wat een vertoning dat de PVV te zien doen. Smullen doen ze, de PVV-ers en hun bruine aanhang.

 6. Vertoonden sommige PVV-statenleden niet ook opmerkelijk declareergedrag? Of zou het geheel volgens het boekje zijn als je jezelf inhuurt als fractiemedewerker?

 7. verschil moet er zijn
  pvda-er in opsrpraak stapt op; vvd-er zegt sorry en pvv-er kun je niet zijn zonder iets op je kerfstok

Reacties zijn gesloten.