Ritueel slachten, duivels dilemma voor de PVV

CDA, ChristenUnie en SGP willen een hoorzitting in de Tweede Kamer met joodse – en islamitische organisaties over het ritueel slachten. De Kamer praat woensdag over het voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) om een einde te maken aan het onverdoofd ritueel slachten.

Wat gaat de PVV doen? Ritueel slachten voor moslims is barbaars en van een achterlijke cultuur. Maar oeps, joden slachten ook ritueel. Hoe gaat Geert zich hier uit redden?

18 gedachten over “Ritueel slachten, duivels dilemma voor de PVV”

 1. kill.nu!

  welke politieke partij (met een hart! geen kille graai-, verdeel en heers-, stropdassen-onderkinnen mentaliteit!) gaat de pvv nu het mes op de keel zetten. of mot joey gvd soms zelf de politiek in…

 2. P&W vanavond
  Marianne Thieme van de PvdD gaat in debat met de voorzitter van de Joodse Gemeente Amsterdam Ronnie Eisenmann over ritueel slachten.

  Parool
  ‘Een verbod op koosjer slachten is een grote slag voor de Joodse gemeenschap. Niet alleen voor de kleine Joodse gemeenschap in Nederland, maar voor de hele gemeenschap wereldwijd.’ Dat heeft een internationaal gezelschap van opperrabbijnen vandaag gezegd in een hotel op Schiphol.

 3. PVV-dilemma? Nou, gewoon: joden mogen ‘hun traditie getrouw ‘, ritueel slachten; voor moslims is ‘deze barbaarse dierenmishandeling’ verboden.

 4. De Nazi’s hebben ook zo snel mogelijk ritueel slachten verboden onder het mom dat die methode zo dieronvriendelijk was.

  Ik zou zeggen dat Wilders mogelijk in de problemen gaat komen met zijn geldschieters.

  Die willen niet geassocieerd worden met iets wat ook maar in de verste verte naar Jodenvervolging riekt. Zij willen dat Wilders zich gewoon blijft bij zijn leest: schelden op Moslims, steun aan de rechtervleugel van de VS republikeinen, steun aan extreem rechts in Israël en een zo rechts sociaal economische beleid in Nederland.

  Die mensen vinden dierenwelzijn iets voor hippies.

 5. Dit is een mooie wake-up call voor al die joodse organisaties die tot nog toe steeds bleven roepen dat de moslimhaat absoluut niet te vergelijken is met jodenvervolgingen uit het verleden. Prima dat ze nu eens met de neus op de feiten worden gedrukt.

 6. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik zou zeggen dat Wilders mogelijk in de problemen gaat komen met zijn geldschieters.

  Wilders komt in conflict met geldschieters, die uiteraard óók de (mede-)oprichters zijn van de PVV, dus kiest’ie eieren voor z’n geld en stemt op het laatste moment tégen het voorstel van de Partij voor de Dieren.

  Het enige waar ik nog benieuwd naar ben is hóe hij die switch zal gaan verkopen… 😀 !!

 7. Ach hij heeft die dolkstoot in de rug van die buschauffeurs in Den Haag ook niet verkocht. Als de SP over zijn kiezersbedrog klaagt dan negeert hij dat gewoon.

 8. Bart Jan Spruyt had in maart of zo al een uitstekend idee voor Wilders, verbaast me dat ie het niet overgenomen heeft. Het kwam neer op het volgende:

  – Joden slachten heel humaan en beschaafd met chirurgische precisie.
  – Bij moslims gaat het er bij het slachten barbaars aan toe.

  Zie daar het verschil.

 9. De schrijver van dit artikeltje denkt kennelijk dat logica als argument, en Geert Wilders iets met elkaar te maken kunnen hebben.
  Ik zou graag willen lezen over een PVV-stemmer die dankzij argumenten, nu overtuigd is van z’n ongelijk.
  Maar ik verwacht dat er geen te vinden is.

  Ik denk wel dat het merendeel van Geerts aanhangers niet eens weet dat hij pro-Israël is. En bij degenen die het wel weten, maakt het niet uit. Want feiten en Geerts gedachtengoed zijn geen goede vrienden.
  Hij roept dingen die mensen lekker vinden klinken, dat is waar het om gaat.

  ‘Bah, islam!’, voornamelijk. Het heeft misschien iets geruststellends om met het vingertje naar iemand anders te wijzen. Misschien is het prettig dat dat zo gemakkelijk is- het is onnodig dan nog over moeilijke dilemmas na te denken. Alle ellende heeft namelijk 1 enkele oorzaak, heel overzichtelijk.

  Iedereen niet naar hollandse patat ruikt gewoon uitzetten en we zijn allemaal weer gelukkig. Dat is Wilders-logica.

 10. @#12
  Ja, maar een aanscherping van het toezicht op slachthuizen bekt niet zo lekker.

 11. Henk Middelzee Schreef:

  Het kloterige is die gedoog-konstruktie van onze regering.
  Wilders hoeft niet met argumenten, laat staan: oplossingen, te komen, dat kan ie aan alle anderen overlaten. Hij hoeft alleen maar iets te roepen dat in zijn kraampje past want hij kan niet aangesproken worden op zijn verantwoordelijkheid als gekozen volksvertegenwoordiger. Die verantwoordelijkheid is er nu niet. Hij regeert toch niet? De regenten, dat zijn degenen die het fout doen. Voorzover het hem past dat te roepen.

 12. @Jep13
  Inderdaad. De meeste PVV-aanhangers gaat zowat het hele partijprogramma, partijstructuur als wat er gezegd wordt door de PVV aan hun voorbij. Er blijven enkel een paat trefwoorden hangen waar de PVV-aanhang wel oren naar heeft. De rest is allemaal niet relevant voor het PVV-stemvee. De PVV roept een beetje boe naar de “haagse kliek” of “haagse elite” en is fel anti-allochtoon. Dat is wat het publiek wil horen om de sympathie ervan te kunnen krijgen.
  PVV-stemmers volgen niet de logische weg van argumenten, feiten en dialoog. wat voor hun telt is een beetje boe roepen, ordinaire prietpraat en xenofobisme. Op een bouwplaats kan je ook niet aankomen met filosofie en sociologische vraagstukken. Wil je daar een beetje bijhoren dan zal je een beetje cowboytaal uitslaan, boeren en scheten laten.

 13. Ik vind nog steeds dat onverdoofd slachten (al dan niet ritueel) van alleen ecologisch vlees een mooi compromis is.

 14. #20

  Dit komt op mij als een mooi en zinnig compromis, geen onderscheid maar maar dezelfde rechten toe kenn.
  Stuur het door naar Thieme?

  Het is de vraag of betreffende gelovigenof overheids opgelegde voorwaardes voor het behoud van accepteren.
  Als ik het goed begrepen heb zou het eten van kosher/f halal vlees een identiteits bevestiging als zijnde joods/ moslim verlenen.Met dit voorstel wordt geen enkele godsdienstige belevingen afgenomen. Een mogelijk voorbod op deze slacht is politiek nog lang uitgewoed

  Aanval op de PvdA uit eigen huis over wat zij als vertegenwoordiging in huis heeft

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/8495/Kiest_u_vooruitgang%2C_dan_moet_u_bij_de_PvdA_zijn

  “”Ertan Isik van de PvdA Eindhoven bijvoorbeeld. Hij zegt zelfs dat Allah het altijd beter weet: ‘Het ritueel (slachten) bestaat al 1.400 jaar en wordt voorgeschreven door Allah. Hij weet beter dan mevrouw Thieme of dieren al dan niet lijden.’ Waarvan akte”

  Ik vind het goed maar kwetsbaar dat deze meneer openlijk zegt waar het voor hem op staat, laten meer confessionelen opstaan en dat doen , ik heb geen SGPer horen claimen dat jesus het beter weet terwijl men dit toch ook moet vinden etc etc

  Gelobby /actie voor behoud vanuit de moslim, aanval op Thieme
  De Eindhovense PvdA-fractie gaat op initiatief van raadsleden Ertan Isik en Hafid Bouteibi actievoeren tegen het verbod op ritueel slachten. “Het is hypocriet, ze is populistisch en dat gaat over de ruggen van de moslims in Nederland”, aldus Isik.

  Aanval op Thiem, het politseren van geloofs zaken als geen politiek maar recht op geloof , waar is de grens scheiding staat en kerk?
  SGP kan aan gedoog constructie doorslag uitvoer regerings bewind geven als een vage zaak. ….

Reacties zijn gesloten.