9 gedachten over “RIP Lou Reed”

 1. Niemand reageert hierop. Daarom neem ik maar het voortouw om even stil te staan bij één van Liera’s “favourits”.
  Reed kon als geen ander de rauwheid van het leven beschrijven en verstond de kunst om met een unieke combinatie van tekst en muziek een sfeerbeeld te scheppen dat bijna plastisch was.
  Luister naar “I’m waiting for the man” en “Venus in furs” van het album met de banaan en je voelt wat ik bedoel.
  Verder is de ballad “Pale blue eyes” ongekend prachtig in al zijn eenvoud. Daarnaast zijn Berlin en New York hoogtepunten, maar ook het minder toegankelijke Magic and Loss reken ik tot een hoogtepunt.
  Wil je eens kennismaken met Lou Reed dan is de DVD Lou Reed in Montreux (2000) een goede koop. Geweldige muziek.
  Liera had het geluk Lou Reed een aantal keren live te zien optreden, 1974 Amsterdam, 1975 Breda, 1976 Amsterdam en 2000 Eindhoven.

 2. Hm… hebben we toch iets gemeen want die 2 nummers die jij noemt zijn mijn favoriete nummers van ‘m.

 3. Ik vind het ritme erg mooi en de bijna valse violen. Doet me denken aan een ex. Die trok dat nummer niet. Maar goed die was ook “in de Here” opgevoed.

 4. Ja, ja, moet niet gekker worden. Normaal wil ik bezoek wat ik beu ben wel eens trakteren op een lekker muziekje bij de open haard. Dan zet ik het nummer “Possum” van het album Ecstacy op (zo’n minuut of 17). Maar daar zou ik jou de deur niet mee uit krijgen !
  Wat ik mis in mijn verzameling is Lulu. Misschien toch ook maar aanschaffen, want hebben is hebben en per slot van rekening vond ik Berlin aanvankelijk ook helemaal niks en pompeuse protserigheid. Tot ik na 3 maanden plotseling het gevoel kreeg dat het heel bijzonder was. Dat gevoel heeft me 40 jaar niet meer losgelaten.

 5. Ik zag Lou Reed in het concertgebouw in Amsterdam in 197?.
  Geweldig en om nooit te vergeten. Moest wel af en toe verdwijnen achter de coulisen om wat “Red-Bull”” te nemen,
  “White light/white heat” met felle spots richting publiek is onvergetelijk. Ik zal hem nooit vergeten.
  Beste nummer: Perfect day.

Reacties zijn gesloten.