Richard de Mos, de man met de leuke ideeën (6)

Creative director van de PVV, Richard de Mos, komt dit keer met een voorjaarsaanbieding. In een charmeoffensief stelt hij voor dat Minister Edith Schippers van Sport bij de Olympische organisaties moet gaan aankloppen voor een extra toernooi voor verstandelijk gehandicapten, dat volgens hem voor de Olympische Spelen moet plaatsvinden.

Sport is belangrijk voor De Mos, die zich voorheen als klimaat deskundige opwierp met sterke uitspraken “fijnstof is ongevaarlijk” en met het voorstel kwam dat collega-kamerlid Ineke van Gent (GL) haar lichaam voor dijkverzwaring moest afstaan. Eerder stelde hij voor dat het Hockey WK2014 op het Malieveld plaats moet vinden, er autoraces door de straten van Den Haag moeten plaatsvinden, de Uithof de concurrentie aan moet gaan met het Thialf stadion, en kunstgras verboden dient te worden wanneer ADO een uitwedstrijd speelt.

Volgens De Mos zijn er in Nederland vier miljoen mensen met een handicap. “Zij sporten 33 procent minder dan mensen zonder handicap”. Een bron hiervoor wordt niet genoemd. Ook vindt hij dat er meer aandacht moet komen voor gehandicaptensport. Voor lichamelijke gehandicapte sporters is er al de Paralympics, die altijd na de spelen wordt gehouden. Er zijn in Nederland naar schatting 50.000 sporters met een lichamelijke beperking. Daarbij worden ook mensen met bijvoorbeeld diabetes geteld. Voor verstandelijk gehandicapten bestaan er ook al sportevenementen, maar die krijgen weinig financiële steun en worden ook getroffen door bezuinigingen. De Mos zelf heeft geen last van zulke bezuinigingen. Hij is naast kamerlid ook gemeenteraadslid dus verdient een leuke boterham met het verzinnen van leuke ideeën. Of die ook uitvoerbaar zijn moet een ander maar verzinnen.

Volgens het Sociaal-Cultureel Planbureau zijn er momenteel ca. 147.000 verstandelijk gehandicapten, daarvan ongeveer de helft zwaar gehandicapt is. Het aantal verstandelijk gehandicapten is in de jaren 1998-2008 dramatisch gestegen met gemiddeld 9% per jaar, tegen de totale bevolking met 0,5% per jaar. Desondanks kwam het kabinet Rutte met bezuinigingen op ondermeer Wajong, mantelzorg en voorzieningen voor gehandicapten en chronisch zieken, bezuinigingsmaatregelen die ook door de PVV worden gesteund. Zo werd de ondergrens voor lichtgehandicapten naar bovengesteld van een IQ lager dan 70 naar een IQ lager dan 85. Dit levert het kabinet geld op omdat dan minder mensen een beroep kunnen doen op steun, zorg en voorzieningen. Ook het zorgonderwijs wordt zwaar getroffen. Kinderen met een handicap moeten maar in een gewone klas zitten en de leraar moet het maar oplossen. Zelf verantwoordelijk zijn, heet dat.

Als het gaat om echte maatregelen en steun voor mensen die met een handicap moeten leven laat de PVV het afweten. Maar als het om een evenement gaat dan moet de overheid tijd vrijmaken om aan zo’n ideetje van de PVV tegemoet te komen. Dit lijkt dus het zoveelste voorstel van de PVV om de sier te maken met het leed van anderen. In het lot van gehandicapten zijn ze helemaal niet geïnteresseerd, maar Richard de Mos wil de geschiedenisboeken ingaan als iemand die iets voor elkaar heeft gekregen. Ondanks zijn mentale handicap, die hem ervan weerhoudt echt iets voor mensen te kunnen betekenen.

Ondanks de rechtse lente, d.w.z. bezuinigingen op de zwaksten in de samenleving, lekker scheuren op de snelweg, een dramatische toename steek- en schietpartijen ter bevordering van veiligheid, massaontslagen en de minachting van de rechtbank door Wilders en Moszkovicz hoopt wltrrr dat Nederland snel tot inkeer komt en het idiootrechtse gedoogwrak Rutte laat zinken.

4 gedachten over “Richard de Mos, de man met de leuke ideeën (6)”

  1. Die joker heeft inderdaad een korte termijn scoringsdrift.
    Hij zou zich beter druk kunnen maken over de geruchten om de complete uitvoering van de AWBZ naar de gemeenten over te hevelen. Dan zou het zomaar eens kunnen dat er met het geld bedoeld om langdurige zorg in te kopen ook best wel eens een fietspad rechtgetrokken kan worden of wat oude straatverlichting kan worden opgekikkerd, hebben chronisch zieke mensen per slot van rekening ook last van. Verontrustende ontwikkeling waar je maar weinig over hoort of leest.

  2. de denktank van de PVV is een soort Olympische Spelen voor mensen met een geestelijke beperking 😀

Reacties zijn gesloten.