Richard de Mos, de man met de leuke ideeën (4)

Hij blijft verrassen, de creative director van de PVV, tweede-kamerlid en Haags gemeenteraadslid Richard de Mos. De PvdA-fractie had namelijk spelers opgeroepen van winstpremies af te zien, omdat die de begroting van ADO en dus de gemeente onder druk zetten en zorgen voor een hoger tekort — onverantwoordelijk in tijden van bezuinigingen. Klinkt logisch zou je zeggen, maar volgens De Mos moet de gemeente Den Haag het maar regelen. In de afgelopen toen jaar heeft de gemeente al tientallen miljoenen in de voetbalclub gestoken.

Hij snapt niet waarom ADO spelers zouden moeten afzien van winstpremies na hun recente successen. Bij banken heet zoiets een bonus, die volgens de PVV met terugwerkende kracht met 100% moet worden belast. Maar bij de winstpremies voor ADO-voetballers ligt dat anders. “Loon naar werken”, noemt De Mos dat, het was zo afgesproken, kun je niet maken.

Eerder kwam hij met leuke plannen voor autoraces en schaatswedstrijden in Den Haag en het Malieveld als toernooiveld voor de WK Hockey 2014. Ook daarvoor is geen geld, maar De Mos wil dat de verantwoordelijke wethouder(s) er alles aan doen dat het toch gebeurt.

5 gedachten over “Richard de Mos, de man met de leuke ideeën (4)”

 1. Misschien heeft ie in de kantine samen met die spelers staan zingen ” we gaan op bonusjacht, we gaan op bonusjacht ” en dacht ie toen dat ze daar die bankiers mee bedoelden.

 2. Richard ik-had-schoolhoofd-kunnen-zijn Mos gooit hoge ogen voor de sinds vandaag ingestelde nieuwe prijs: de politieke gladiool van 2011. Mijn hemel wat heb ik een plezier bij het politieke theater.

 3. @3
  Pvv = Politiek theater
  Politiek theater = Linkse Hobby
  Linkse Hobby = af te schaffen
  ==> PVV = Af te schaffen

Reacties zijn gesloten.