Van Rey-gate affaire (heel erg VVd) Afl. zoveel

Aflevering: Reisgedrag Van Rey en Van Pol onder de loep

Het Openbaar Ministerie onderzoekt de vele reizen die de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol heeft gemaakt met de van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey (VVD).
De fractievoorzitter van de VVd in Roermond steekt een asperge op tegen het dringende ‘advies’ van het landelijke partijbestuur onder leiding van voorzitter Benk  – integriteit is voor anderen – Korthals.

Dré Peters, fractievoorzitter en politiek leider van de Roermondse afdeling, is geenszins van plan gehoor te geven aan dit dringend advies. “Normaal bemoeien ze zich ook niet met ons, waarom zouden ze dan nu wel ineens wat te zeggen moeten hebben”.

Kijk, dat is tenminste mannentaal. Niks niet dat Haagsche gedoe in Limboland. Wij doen het op ons eigen manier en daarbij hoort nu eenmaal de Limburgse manier van met elkaar omgaan. In alle gemoedelijkheid reizen wethouder en bouwopdracht-hengelaar gezamenlijk naar voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal. Geen enkel punt dat er betaald wordt door één persoon. Ook geen enkel probleem wanneer een wethouder naar zijn vriend de bouwopdracht-hengelaar in Saint-Tropez gaat. Het is daar verdomde mooi weer, de dames kunnen lekker shoppen en zonnebaden terwijl de heren wat keuvelen met elkaar. Het is ook heel gewoon in Limburg om als je uitgenodigd wordt niet over de kosten daarvan te beginnen, ook niet bij de veertiende keer. Dus geen enkel moment van twijfel of dat op gespannen voet staat met de voor Van Rey geldende gemeentelijke gedragscode. Echt! daar moeten we ook volgens Dré Peters niets achter zoeken. Van Rey blijft volgens hem welkom bij de fractievergaderingen die de VVD belegt in het Roermondse stadhuis.

“Pas als hij veroordeeld is, dan is hij voor mij pas schuldig. Tot die tijd mag hij van mij aanschuiven bij de fractievergaderingen en zelfs weer raadslid worden voor de VVD.”

1 gedachte over “Van Rey-gate affaire (heel erg VVd) Afl. zoveel”

  1. De verstrengeling van de gemeente raad en wethouders met van rey zit dieper dan wij denken ,er word alles ondernomen om hem binnen boord te houden .Indien deze zaak echt tot de bodem uitgezocht mocht worden komt er meer vuiligheid naar boven .Anders zouden zij denk ik meer afstand genomen hebben .Maar van rey weet denk ik te veel van deze dames en heren om hem te laten vallen .

Reacties zijn gesloten.