‘Reiziger ongeschikt. Reis anders.’

Aleid Truijens heeft een aanvaring met een NS-conducteur, omdat haar betaalpasje niet werd geaccepteerd en ze dus geen treinkaartje kon kopen.

‘Laten we met de trein gaan’, stelde R. voor. ‘Dan kan ik ook drinken.’ Dat was een goed idee. We zouden gaan eten bij vrienden in Bussum. Omdat ik al decennia volhard in mijn weigering een rijbewijs te halen – een zegen voor alle weggebruikers – is mijn liefje vaak gedoemd de avond op spa door te brengen. (Conducteur: ‘Zó gaan we niet met mekaar om’ – Volkskrant)

13 gedachten over “‘Reiziger ongeschikt. Reis anders.’”

 1. Vervelend mens die Aleid Truijens…

  Ze koketteert met het feit dat ze de werking van OV-Chipkaart niet kent en uit alles wat ze aanhaalt blijkt dat ze dat ook niet wenst te weten; ik vraag me af wat zo’n wijf in het openbaar vervoer moet.

  Wanneer ik het voor het zeggen zou hebben bij de NS dan zou ik haar als persona-non-grata invoeren in het centraal computer systeem en haar en haar familie de toegang tot alle treinen levenslang ontzeggen doorgevoerd tot in het derde nageslacht…

 2. ING pasjes kan je dan altijd via Cirus gebruiken , maar daar denkt die tuthola niet aan , lekker kankeren op het OV .. PVV stijl …

 3. Nou, ik weet niet of dat nu aan haar ligt hoor. Ik heb ook vaak genoeg in parkeergarages gestaan waar je pasje het ineens niet doet. Bovendien vind ik dat men er erg makkelijk van uitgaat dat iedereen maar met die apparaten om moet kunnen gaan, vraag je eens af hoe dat met oudere mensen moet.

 4. @3 Nou je het zegt, heb dat toch ook wel vaak gehad. Geen contacte muntjes en pas wordt geweigerd bij parkeerplaats. Wat dan?
  En met de trein gaan was de laatste keer voor mij ook een hele beleving. Gelukkig was er iemand die me wilde helpen bij de robots.
  Leve de ontmenselijking van de maatschappij!

 5. @henk M: de OV-chipkaart is een gedrocht wat stijf staat van het huidige controlefetisjisme, waarbij alle risicos bij de reiziger wordt neergelegd. Daarnaast zijn de minkukels van TransLinkSystems ook niet in staat om een fatsoenlijk, veilig vervoerbewijs te maken.

 6. gronk Schreef:

  @henk M: de OV-chipkaart is een gedrocht wat stijf staat van het huidige controlefetisjisme, waarbij alle risicos bij de reiziger wordt neergelegd. Daarnaast zijn de minkukels van TransLinkSystems ook niet in staat om een fatsoenlijk, veilig vervoerbewijs te maken.

  Ik weert het niet ‘gronk’ maar ik reis al jaren zonder problemen (met OV-kaart zolang die bestaat) wekelijks van Zeeland naar Groningen zonder dat ik noemenswaardige problemen tegenkom.

  Eén keer in- en uit-checken dat is alles en wanneer ik via het web controleer of de afschrijvingen correct zijn klopt dat ook nog altijd en worden keurig mijn voordeeluren berekent wanneer van toepassing.

 7. Ik heb afgelopen week voor het eerst geOVchipkaart (ik doe altijd alles op de fiets maar vlak na een operatie is gewoon niet zo’n goed idee) en volgens mij ging het wel goed. :mrgreen:

  Okee, ik heb de hele tijd de kaart stijf vastgehouden en tegen mezelf gemompeld “uitchecken! uitchecken!” maar zo’n eerste keer wil je geen onnodige risico’s lopen. 😛

 8. @7: DarkSkywise

  [Okee, ik heb de hele tijd de kaart stijf vastgehouden en tegen mezelf gemompeld “uitchecken! uitchecken!” maar zo’n eerste keer wil je geen onnodige risico’s lopen]

  Heel goed gedaan, maar je moet ook niet vergeten onopvallend te mompelen, want anders zit je zo, hopla, in een inrichting met een IBS, ben je nog nergens 😉

 9. @8 Mwah… ik had ongetwijfeld een ziekenhuisluchtje om me heen hangen, dus ik was kennelijk al ergens onder behandeling. Of ik had eventueel het kaartje kunnen trekken van de therapeute die me door de komende ingrepen geestelijk helpt heen te komen want daar staat iets met “Psychiatrie” op en dan lopen ze vast heel hard weg. :mrgreen:

  En ik viel in ieder geval minder op dan die twee mensen die het alsnog met een strippenkaart wilden proberen en niet begrepen waarom ze die niet meer vol mochten maken. Ze hadden er toch voor betááld?

 10. @9: DarkSkywise:

  Nou, ik ben blij dat je dat ziekenoord hebt overleefd. En die pijnstillers, word jij daar nou NOG vrolijker van dan je al was ? 😉

 11. @Henk ‘ik reis al jaren zonder problemen’ M.: kan zijn. Ik weet dat ik geheid ga vergeten uit te checken. En niet alleen ik, ook anderen. Zoveel anderen dat de OV-bedrijven per maand 4 miljoen extra inkomsten hebben door al die ‘sukkels’ die vergeten uit te checken (ja, DE REGELS, he).

  Wat helemaal schandelijk is: d’r moet uitgecheckt worden omdat anders de database van TLS niet up-to-date is. Want TLS denkt goud geld te kunnen verdienen met het uitmarkten van reizigersinformatie. Ik kan me alleen eerlijk gezegd niet bedenken waarom iemand geld zou betalen voor ‘reclame’ via massale individuele vervoersbewegingen met het OV. Het is *wel* hartstikke nuttig als je iedereen wilt kunnen traceren (geef iedere automobilist ook een kilometerkastje in z’n auto en de stasi zou z’n vingers aflikken).

  Ondertussen zijn d’r in amsterdam bejaarden die niet meer met het OV durven omdat ze bang zijn dat die OV-chipkaart ze veel te veel geld kost omdat ze iets fout doen, of omdat ’t systeem ‘stuk’ is. Of dat ze aangehouden worden voor zwartrijden terwijl ze dachten dat ze betaald hadden.

 12. LeRoiDanse Schreef:

  ik ben blij dat je dat ziekenoord hebt overleefd

  “Overleefd” zou ik het niet echt durven noemen… wat een mini-klusje van 10 minuten snijwerk + 2 weken thuis bijkomen had moeten worden, wordt nu nog minstens 2 keer terugkomen & minstens 3 maanden herstel. Alle eventuele vrolijkheid van de paraproxtramadorfine (ook wel bekend als de “Cocktail HandVol”) valt daar enigszins bij in het niet.

  PS @ hoofdredactie: echt scherpe artikelen mijnerzijds zullen we dus nog een tijdje moeten missen vanwege de paradinges 😛 maar zoals we nu doen (ik dump alles in Alarm & jullie zoeken de interessantste uit) is wat mij betreft ook helemaal goed. *duimpje omhoog doet*

  PS2: maar daardoor nu wél veel extra ervaring met chipkaarten (fietsen mag ik voorlopig ook al niet meer *grmbl grmbl grmbl*), want vandaag weer 2x gechipt en ik heb nog steeds saldo.
  (kijk, toch weer ontopic aan het eind) 😆

Reacties zijn gesloten.