Regeringsverklaring: leef ik in Zuid-Amerika?

Eerst dacht ik, mwah, hij spreekt in ieder geval beter dan Balkenende, zonder broddelen (alles achter elkaar plakken en de helft inslikken). Maar toch bekroop mij een naar gevoel, het was kil, gevoelloos en net of hij het niet over echte mensen en hun leven had. Maar toen kwam de 😯 , bij grote manifestatie’s zal de politie hulp krijgen van het leger! Waar kennen we dat van? Dit ken ik alleen van dictaturen, gaan de tegenstanders van dit kabinet dan toch gelijk krijgen? Op weg naar alleenheersing? Zoals al in dit stuk van Thomas von der Dunk staat, zoiets gaat langzaam, sluipend en wordt dan slopend.

Rutte geeft aan dat er toenadering gezocht zal worden tot de oppositie voor een zo groot mogelijke draagkracht voor de kabinetsplannen. Maar, als ik de oppositie zo hoor (SGP niet gehoord, maar ja, die zijn geen oppositie) dan zal het dat niet makkelijk worden en ik hoop dat ze veel terug zullen vragen voor bewezen diensten. Of om in Mark’s termen te blijven (is het enige dat hij begrijpt), ik hoop dat hij een hoop wisselgeld in de zak heeft.

Verder mis ik een heleboel Nederlanders in de verklaring. Kinderen worden alleen genoemd als criminelen. Gezinnen doen niet mee. De focus van dit bange blanke mannen kabinet is vooral gefocust op alle enge dingen in de samenleving, verder moet de burger het vooral zelf doen, als u geen werk heeft, pech, daar moet u zelf iets aan doen. Bent u ziek? Ook pech, had u maar niet ziek moeten worden. Kortom, dit is geen kabinet voor mensen, het is een kabinet voor de economie, snoeien om te groeien was dan ook zijn uitspraak. Alleen als amateur-tuinierster weet ik dat als je dat met te veel enthousiasme doet bij sommige struiken, dan is het einde verhaal. Dan gaat de struik dood.

Ook is het een kabinet voor nu, geen toekomstvisie, geen denken aan later, nee we hebben het alleen over nu en morgen, maar niets over de hele lange termijn. Verder gaat het vooral om de centen, de crisis- en herstelwet wordt permanent, alleen ook hier wordt niets gezegd over hulp aan mensen. Nee sterker, nog ‘geluk komt niet uit Den Haag’, nou laat dat nou helemaal waar zijn, want als ik het daar van moest hebben zou ik toch heel ongelukkig zijn.

Ook zijn afsluiting over de eerste liberale premier van Nederland, Cort van der Linden, aangetreden in dec 1913. Zoals we weten begon op 28 juli 1914 de Eerste Wereldoorlog. Ik mag toch hopen dat dit geen voorbode is van wat nog komen gaat. Laten wij hier toch vooral een nieuw record in blijven vestigen, geen oorlog in West-Europa.

Na de verklaring viel ik overigens bijna van mijn stoel, Geertje die geen vuil stond te spuwen. Maar vol lof was over de voorgelezen regeringsverklaring. Nee hij had geen kritiek, was allemaal helemaal goed gegaan. Vanmiddag zal hij ook nog zijn zegje doen en dat zal weinig over de verklaring gaan, maar vooral over hoe bijzonder Geertje het vindt dat de PVV zoveel invloed heeft gehad op het regeerakkoord. Kortom, Geertje gaat weer op eigen trom roffelen, allemaal ten faveure van het eigen stemvee en ten koste van de rest van Nederland. En dat allemaal mede mogelijk gemaakt van onze belastingcenten, deze wel van ons allemaal, dus jij en ik betalen voor de Gekke Geert Show, altijd en overal.

2 gedachten over “Regeringsverklaring: leef ik in Zuid-Amerika?”

 1. Daarom ben ik blij dat ik kabel heb, tegenwoordig kijk ik vooral veel naar buitenlandse zenders dan blijf ik kalm.

 2. Bange blanke mannen.
  Geert is anti Islam wat absoluut niet kan.
  En racisme is.
  Begrijpelijk dat hij dag en nacht beschermt moet worden.
  Tegen de mens die in opdracht van zijn geloof uitmoord.
  En het dagelijks doe in woestijn landen.
  Wat in Nederland jammer genoeg problematisch is.
  Zoals ik zei, jammer, want hij die leeft bij …….

Reacties zijn gesloten.