Rechtse nachtmerrie komt uit: communistische moslim-neger wint

Barack Obama is herkozen voor een tweede termijn als president van de Verenigde Staten, met – zoals het er nu bij staat – 303 tegen 203 electorale stemmen, maar de 29 stemmen van Florida moeten nog definitief bevestigd worden. Dat is een grotere overwinning dan verwacht en hij kwam ook vroeger dan verwacht, zij het dat de popular votes van beide kandidaten dicht bij elkaar liggen, 50% tegen 48,5%. Maar dat is nu eenmaal het winner-takes-all systeem in Amerika.

In elk geval nog een land waar rabiaat rechts – want zo mag je de huidige Republikeinen m.i. wel noemen – afgestopt is. Zij het dat het Huis van Afgevaardigden nog steeds een meerderheid voor de Republikeinen zal tellen.

Daar zou dan ook de echte vooruitgang in de Verenigde Staten in moeten zitten, in een Republikeinse partij waar weer mee te praten valt, iets dat gedurende de laatste twintig jaar moeilijker en moeilijker is geworden. Richard Nixon zou tegenwoordig als een liberal beschouwd worden, in die partij. Zelfs veel Republikeinen van de oude stempel zijn het vaak niet eens met de huidige generatie hardliners, die vooral door toedoen van de Tea Party zijn opgekomen.

Zo ongeveer sinds de Monica Lewinsky-affaire zit men in Amerika te kijken met een Republikeinse partij die met de meest waanzinnige zaken op de proppen komt om Democratische presidenten weg te werken, en bovendien zelf met de meest onwaarschijnlijk republikeinse kandidaten aan komt zetten. Bill Clinton was ineens een ramp voor het land omdat hij wat met een sigaar en Monica leek te hebben zitten foezelen. George W. Bush stal de verkiezingen met zijn coup in Florida, in 2000. Acht jaar gierende waanzin met een junta van oorlogsmisdadigers als Dick Cheney en Donald Rumsfeld aan het bewind volgden. Toen Obama aan de macht kwam werden ze pas echt gek. Hij was niet alleen zwart, maar in de loop der jaren bleken de Republikeinen er ook van overtuigd te raken dat hij een moslim was, niet in Amerika geboren en een communist.

Wisten de Republikeinen daar bij de vorige verkiezingen de op zich niet zo gekke John McCain tegenover te stellen, diens running mate Sarah Palin sloeg alles waar het ongeschiktheid betrof voor de functie van vice-president. Je zou het mens nog niet eens als teamleader van je hamburgerbakteam willen hebben. We dachten alles gezien te hebben, maar bij de kandidatenrace voor de nieuwe verkiezingen kregen we als toegift een niet eerder vertoonde optocht van mensen als Michelle Bachman, Rick Santorum, Rick Perry en Herman Caine, die stuk voor stuk de meest onwaarschijnlijke onzin uitgekraamd hebben. Romney was alleszins de meest normale kandidaat, afgezien dan van zijn – zelfs voor een godsdienst – absurde mormonistisch geloof.

Men heeft er blijkbaar nogal een voorraad van dat soort types rondlopen, dus op welke termijn dat goed komt is nog niet duidelijk. Voorlopig zitten ze in elk geval niet in de regering, en dat is al iets.

 

18 gedachten over “Rechtse nachtmerrie komt uit: communistische moslim-neger wint”

 1. Nee joh, een marxistisch-socialistische neger volgens een of andere red-neck op de TV van de week. En aan zijn gezicht te zien was dat wel het ergste wat je kunt zijn. Reden waarom hij dat zei? Omdat hij vindt dat de staat veel te ver gaat als ze voor alle burgers goede gezondheidszorg willen. Als je niks hebt is dat je eigen schuld en moet je maar kreperen. Hele enge mensen daar!

 2. Ben blij dat de nachtmerrie van the GOP is herkozen.

  Dat betekent dat de juiste persoon weer president is geworden.

  De dagen van Reagan en WASP only Amerika zijn voorgoed voorbij. Nu wij nog even onze GOP zien vallen op hun eigen zwaard. (VVD, CDA, PVV, SGP, CU = GOP der lage landen).

 3. Triest dat wij blij zijn dat Obama is herkozen. Kun je nagaan hoe slecht het alternatief dan wel was.

 4. @2, Keira…de grootmoeder van Joshua Livestro is (o.a.) te zien op 4:25. Bakra heeft gelijk met zijn opmerking @1.
  https://www.youtube.com/watch?v=nY0M7IdNl7U

  Het is zeker de moeite waard, om de volle 8+ minuten te kijken. Alsook de video die in de omschrijving staat beschreven. Al was het alleen maar om het effect van het geinjecteerde vitriool van (extreem-)rechts te aanschouwen. Gelijk de retoriek van Wilders/ PVV.

 5. @5
  “Zijn vader was een moslim, een atheïst en een communist.”
  En dat is oma Livestro?
  Ook een opmerkelijk verwijt: vanwege zijn Keniaanse achtergrond is hij antikoloniaal (vandaar de coups in Libië, Paraguay, Honduras enz.) – vreemd aangezien de Teaparty met zijn naam verwijst naar een opstand tegen de Britse kolonialen…

 6. Las net op facebook een commentaar over Donald Trump die een mars naar Washington wilde organiseren om de revolutie te beginnen.

  The sad thing is when Trump says “we” in those tweets – he means him and his hairpiece.

  Het volgende commentaar is nog leuker.
  Well…his hairpiece does have a life of its own…and the hairpiece probably secretly voted for Obama.

  Ik vond ze te leuk om te laten liggen.

 7. Arnold,
  Ik had – achteraf gezien – ‘grootmoeder’ even tussen aanhalingstekens moeten plaatsen, juist om duidelijk te maken dat het meer alszijnde een grap bedoeld was. Stom & nalatig van mijn zijde. Dus nee, het is *niet* de grootmoeder van JL. En ja, ik verafschuw zgn. “achterafjes”. Bij deze dus mijn excuses voor een verkeerd geplaatste ‘grap’. Ook naar de echte grootmoeder van JL toe. Ik ga nu even in een hoekje staan, om mij heel diep te schamen. Ofzoiets.

  @7, ik las eerder op Buzzfeed een artikel dat er (minstens?) 17 idioten, via twitter opriepen om Obama te elimineren.. Is ‘es wat anders dan een John Bolton/ Sarah Paling die publiekelijk enige tijd geleden opriepen om Julian Assange te vermoorden, kort na dat collateral damage & cablegate gebeuren. Dadelijk maar ‘es even de zoekfunctie van dat medium gebruiken. Maar dat verder terzijde, uiteraard.

 8. @4, inderdaad een combinatie van Sarah Palin en Mitt Romney zou voor groot vermaak kunnen zorgen.

 9. @8
  De heer Livestro heeft mij per kwinkel laten weten dat zijn oma al 25 jaar geleden het tijdelijke gezegend heeft.
  Nou ja, zo schreef hij het natuurlijk niet.

  Maar laten we wel wezen, dit zijn de diepe gedachten van gekrechts.

 10. @ 8, Toen Obama zich kandidaat stelde om president te worden 4 jaar geleden, heeft hij extra beveiliging gekregen. Er zij toen ook verschillende rednecks opgepakt met een auto vol met vuurwapens die op weg waren om hem uit de weg te ruimen,

  Het is dat de rednecks een iq van een stoeptegel hadden en gemakkelijk konden worden getraceerd, maar toch. Er werd tijdens de campagne van Romney al gememoreerd dat als Obama wit was dat hij deze 2e keer Romney met gemak zou verslaan.

 11. Een atheistische-moslim neger die nog eens communistisch is ook en roept “God bless America” hmmmmm. Wel goed dat die Romney het niet geworden is en euh, Obama is geen echte neger hoor, meer mulato (’n mix).

 12. Daarom de laatste hebben hem verkozen. De boze witte manen en de Tea-Party schijnen steeds minder invloed te hebben (alleen met poen lukt het niet meer) in een America die door immigratie gekenmerkt wordt.

  De grenzen verschuiven en de boze witte manen zullen steeds in de minderheid gedrukt worden, dan gaan ze zelf aan het lijf voelen wat ze de anderen jarenlang hebben aangedaan.

 13. @15, jazeker! George Carlin wist het allemaal goed te verwoorden.
  Ondanks het risico om als complotter weggezet te worden, vind ik dat het overduidelijk is dat er dermate zware belangen mee wegen in de (amerikaanse) politiek, dat we onmogelijk kunnen stellen dat we met een stem op Barack Obama daadwerkelijk voor Barack Obama kiezen.

  We kiezen voor een geoliede machine. Waar deze machine voor staat, dat kan eigenlijk pas bekend worden na gedegen onderzoek door het individu.

Reacties zijn gesloten.