Rechtse hobby 130 km wordt met snelheid ingevoerd

Reden? PVV en PVV light (VVD) willen het graag.

Commentaar de Mos:

PVV-collega Richard de Mos geeft Aptroot gelijk. „Ik vind het prima en een goede zaak om de snelheid al in januari omhoog te brengen. Dat is makkelijk te doen, want je haalt gewoon het huidige bordje weg en je zet er een bord met 130 kilometer neer. We moeten dat gewoon doen, dan ervaren we later wel hoe het is.”

Hoe simpel kan het leven van een politicus toch zijn hè? Om bang van te worden.

15 gedachten over “Rechtse hobby 130 km wordt met snelheid ingevoerd”

 1. we halen gewoon alle verkeersborden en lichten weg , dan ervaren we later wel hoe het is. Hopen dat er dan al flink wat VVD en PVV autos in sloten en vaarten en tegen muren terrecht gekomen zijn ….

 2. Ach ja, misschien dat de toename in verkeersdoden het tekort aan donororganen een beetje drukt. Als er meer auto’s worden beschadigd hebben autoschadebedrijven en dealers meer werk. Dat kan de economie ook weer een beetje stimuleren.

  Ja, vrijwel ieder nadeel heb zijn voordeel.

 3. hmm, je gaat je snelheid toch aanpassen aan de nieuwe maximumsnelheid ondanks dat het natuurlijk geen verplichting is.
  Doe ik dat dan gaat mijn verbruik van 7,8 liter/100km naar 9,3 liter/100km.

  Bij 30000km/jr betekend dat dus 300×1,5=450 liter extra brandstof en dus:
  – 450×1,12=540 euro per jaar extra kosten
  – 450×2,64=1188kg extra CO2 uitstoot per jaar.

  Grappig dat ze voor Sjonnie en Ingrid wel tegen allerlei belastingverhoging zijn en ze zo ongemerkt op extra kosten jagen. En heel groen is die maatregel ook niet. Eigenlijk op het onbeschofte af.
  Overigens, waar staan die bordje van 120km/u die hij wil weghalen??? Nooit gezien.

 4. “Auto’s zijn schoner geworden dus de uitstoot wordt minder.”
  Dat is het domste wat ik ooit gehoord heb. Hoe schoner de auto, hoe hoger de CO2 uitstoot. Een schone auto verbrand namelijk veel vollediger, en de verbranding van iedere koolwaterstof geeft onherroepelijk een vaste hoeveelheid water en CO2.
  En harder rijden geeft een hoger verbruik en dus meer uitstoot. Wat een barpraat….

 5. @ 4 Die 120 km bordjes vind je onder andere op de Veluwe en anderzijds buiten te randstad. Er is ook een stukje snelweg ten noorden van Amsterdam waar je ze kunt vinden. Dat was me een verrassing.

 6. @4
  Klopt. Er zijn alleen bordjes met een 100 erin. Moet daar dan maar 130 van gemaakt worden?

 7. Overigens worden hiermee ook alle afspraken binnen europa op brute wijze terzijde geschoven. Het streven is om uit te komen op 130g/km CO2 uitstoot. Nu stoot de gemiddelde NIEUWE auto een goede 160g/km uit. Met deze maatregel word dit dus meer in plaats van minder.

 8. #8
  Als dat waar is dan wordt deze maatregel waarschijnlijk alsnog teruggedraaid. Net als het terugsturen van asielzoekers naar gevaarlijke gebieden.

 9. Mijn auto, een oude VW bus, haalt slechts 90 plank en doet daar een minuut over. Hoewel ik steeds netjes rechterbaan blijf rijden, en tachtig op provinciewegen zie ik steeds ziedende xenon-loplampen van BMW ’s en lui met petjes in opgevoerde Golfjes met vleugels in mijn spiegel die al inhalend, schuimbekkend naar me, gesticuleren naar hun voorhoofd. Meestal haal ik de voet van het gas, voordat men zich zou boren in een tegenligger. Dat is altijd nog goed gegaan dankzij mij
  `t Is omdat ik denk dat daar kinderen in zouden kunnen zitten, anders bleef ik mooi gewoon plank gassen.
  Wat ik wil zeggen? Er is xenofobie tegen langzamere auto’s die vroeger heel normaal werden gevonden en geaccepteerd op de weg. (Trouwens een Citroen 2CV Eend (Voormalig Groenlinks symbool) moet wel helemáál een verschrikking zijn voor optrekkende PVV-ers)

 10. Als je niets van techniek snapt en denkt dat schone auto’s meer CO2 produceren, zet jezelf dan niet te kijk en reageer gewoon niet….

 11. Sofia van der Linde Schreef:

  Ach ja, misschien dat de toename in verkeersdoden het tekort aan donororganen een beetje drukt.

  Verkeersongelukken leveren zelden bruikbare organen op ..Bij 130 nog meer “Stomp Trauma ” en inwendige bloedingen door gescheurde milt en lever ….

 12. @#15
  Misschien ben ik verkeerd voorgelicht. Zover ik wist leverden verkeersongevallen, andere ongevallen en zelfmoorden de meeste organen op. Of zijn dit misschien verkeersongevallen die niet op de snelweg gebeuren?

Reacties zijn gesloten.