21 gedachten over “Rechts is ………”

 1. “Rechts is …een (traditioneel) rattenhol” – naar de eigen woorden van Ephimenco.

  Geen twijfel mogelijk, toch?

 2. @1 ik kijk naar de tekst en niet naar het medium. Ik probeer te kiezen zonder rugzak. Kom voor Krapuul zelfs op de Telegraaf website ………..

 3. wat lult die gozer nou dat rechts van alles zou hebben overgenomen.
  de PvdA en GL hebben rechtse ideeën overgenomen.
  De neoliberale nachtmerrie.

  De afbraak van het sociale stelsel is nog altijd zo rechts als de nete . Om maar niet te spreken van oorlogszucht en legalisering van oplichterij en diefstal .

  Het land uitleveren aan grote multinationals daar is niks links aan te vinden.
  Heb deze columnist altijd al een rechtse idioot gevonden en dat wordt weer eens bevestigd .

  En het gaat niet eens om de naam; het beleid zegt meer dan genoeg.

 4. “En dat is dat heel wat van die mooie en verlichte eigenschappen die zijn linkse nest vroeger zo comfortabel maakten, nu door rechts zijn overgenomen. ”

  Dit ja, dat is gewoon een flagrante leugen. :mrgreen:

 5. En dat vind je een GOED stuk , als de super pied noir Ephimenco , 😥 😥 😥 links en Moslimhater .. Alles wat links is beschuldigd van een soort kruistocht tegen rechts , wat is er dan in godsvredenaam een “slecht stuk ” 😥 😥 😥 😥 😥 En Anil is plotseling Nihil omdat hij EpieDementco zijn geliefde rechtse Nederlanders bekritiseerd … Ephimenco is de Afzien Alien van Trouw 😥 😥

 6. „Die Hollanders zijn voor een groot deel white trash. Het zijn tokkies met achterlijke ideeën en onbeschofte omgangsvormen. Wat kun je anders zeggen van de meeste Telegraaflezers, SBS-6- en RTL-kijkers en PVV-stemmers, dan dat ze boers, onbehouwen, ruw, plat, vulgair, ordinair en ongemanierd zijn? Primitieve, rancuneuze, rechtse en extreemrechtse types zonder moraal, zonder principes, zonder idealen.”

  Zonder Ephimenco gelijk te (willen) geven denk ik wel: zo kun je niet generaliseren en meteen de hoofdstroom van Nederland opgeven? Als jedat doet is het geveecht inderdaad bij vorobat verloern.

  De insinuatie van Ephimenco is: de Linkse Elite staat klaar om die rechtse stakkerds in het concentratiekamp te stoppen. Die vent is wildersiaan maar zal het nooit toegeven – hoort bij de Faciliteerders zoals Kluveld, Marbe, Ellian etc.

 7. …is het gevecht inderdaad bij voorbaat verloren…

  Ephimenco zal natuurlijk nooit openlijk toegeven dat Ramdas als donkergetint beschaafd mens langzamerhand wel degelijk in vrees leeft, in NL, en het is niet andersom.

 8. Sylvain Ephimenco mag wel uitkijken onder het komende kabinet-Wilders. Zijn “wortels” liggen immers in “een islamitisch land”, Algerije. Voor mij maakt dat niets uit. Voor Wilders wel.
  Was het maar waar, dat “rechts” in Nederland onze open mind had overgenomen.
  Ze zullen Sylvain zelf niet wegsturen. Zeker niet, als hij trouw dergelijke stukjes blijft schrijven. Maar wel mensen als hij, die als pied-noir in Frankrijk met wantrouwen zijn ontvangen en weggestopt in kwijnende arme provinciestadjes. Zoals de familie Ephimenco na 1962 overkwam.
  Als Sylvain een zuster heeft: Ze komt onder Bruin I Nederland niet meer in.

 9. Ephimenco telt als Pied Noir vluchteling uit Algerije juist als voorbeeld voor Wilders hoe slecht moslims wel niet zijn voor die arme ex-kolonialen , Epi zijn vader was daar , zo heeft hij ooit in een column aangegeven , werzaam bij de geheime dienst … ladingen bloed aan zijn handen dus waarschijnlijk .Nolly van der Kluft Schreef:

  Die vent is wildersiaan maar zal het nooit toegeven – hoort bij de Faciliteerders zoals Kluveld, Marbe, Ellian etc.

  Ellian is geen faciliteerder maar een spin in het web met ladingen touwtjes in zijn handen

 10. @TT,
  Als je mensen discrimineert op grond van het feit dat ze uit een “moslimland” komen maakt het niet uit of je piednoiir bent. het lijkt mij dat Huib op dat punt gelijk heeft. Dus hindoe, boeddhist, christen of “inheems-godsdienstige” uit Indonesiue maakt niet uti: moslimland. Geert zou volgens zijn eigen normen niet mogen.
  Omgekeerd zijn mensen uit het vierde moslimland ter wereld, India, welkom, want het is geen moslimland. Dat krijg je als halvegaren “beleid” gaan bedenken.

 11. Ephimenco komt weer opdraven met de mythe dat het communisme 100 miljoen mensen heeft vermoord. Dat cijfer is helemaal niet wetenschappelijk onderbouwd. Het is gebaseerd op ruwe schattingen. Bovendien bestaat dit cijfer ten dele uit doden door wanbeleid zoals slachtoffers van mislukte oogsten. Zodra fascistische systemen en kapitalistische systemen worden beoordeeld dan tellen doden die vallen door wanbeleid opeens niet mee. De “vrije markt” maakt immers geen slachtoffers. Als je daar aan sterft dan is dat immers een “natuurlijke” dood.

  Ephimenco denkt dat Links op het punt staat om weer Goelags in te richten. Grappig want Linkse partijen pleiten niet voor gedachten politie en mensen opsluiten zonder proces dat is toch echt de PVV. Zoals de waard is…

  Het op de grond spugen naar rechtse lieden was nooit gemeen goed. Altijd weer dat gejank van de rechtse kerk. Wat een hang naar martelaarschap hebben die lui toch. Zolang ik mij kan herinneren (sinds de jaren 80) hebben VVD-ers zich altijd trots “rechts” genoemd. Alleen extreem rechts is een echt besmet begrip.

  Ramdas is een beetje dwaas als hij echt over White Trash schrijft. De implicatie van die term is namelijk dat iedereen die niet lelie blank is automatisch tot het trash behoord. Ramdas schelt dus indirect zichzelf ook uit. Blanke onderklasse is een Nederlandse term en een stuk duidelijker en minder racistisch. “Achterstand Autochtoon” is misschien leuk als nieuw modewoord.

  Komisch genoeg is Ephimenco het wel met Ramdas eens. Hij noemt de onderklasse echter “gepeupel”. Hij vindt ze dus niet zo goed inferieur.

 12. En zoiets mag dan geen “demoniseren” heten he? Wel de linksen beschuldigen van 100 miljoen doden en ondertussen met “Godwin!” geroep iedere discussie smoren.

 13. Je hebt Godwin-geroep en je hebt Stalin-geroep.
  En wonderlijk genoeg is iedereen van Drees tot en met Noam Chomsky medeverantwoordelijk voor de Goelag. En Anil Ramdas dus.

 14. Laat ik, nu zg. `links’ het probleem is volgens reactionair Nederland, ook maar eens grofweg een analyse maken: 😀

  links – rechts

  sociaal – asociaal
  creatief – geestelijk afgestompt
  individueel – in groep, corporatief
  onafhankelijk denken – gehoorzamen aan meerderen.
  mooi – lelijk
  kleinschalig – grootschalig
  vrede – oorlog
  defensief – offensief
  harmoniemodel – conflictmodel
  altruïstisch – egoïstisch
  zijn – hebben
  delen – graaien
  geven – krijgen
  vragen – eisen
  vertellen – dicteren
  rechten – plichten
  vrijheid – knechting
  samen – ik

Reacties zijn gesloten.