“Rebellen” binnen Syriza bereiden Grexit voor

Heeft dat Plan B van Tsipras en de zijnen eigenlijk wel bestaan? Was het geen grootspraak of op z’n hoogst een poging Varoufakis tegen een mogelijke strafrechtelijke vervolging te beschermen? Die vragen zullen ooit beantwoord worden, maar inmiddels is er wel degelijk een Plan B in de maak.

Zeit Online meldt vandaag dat tegenstanders van Alexis Tsipras binnen Syriza een voorstel voorbereiden dat een Grexit op termijn inhoudt.

“De beslissing om het bezuinigingsprogramma van de schuldeisers te accepteren werd door de partijleiding opgedrongen zonder dat daar een democratisch proces aan vooraf ging.”

Aldus Syriza-parlementslid Costas Lapavistas die als woordvoerder van tenminste 32 tegenstribbelende Syriza-collega’s optreedt. Lapavistas stelt ook dat Griekenland een economisch programma nodig heeft dat tegenwicht biedt aan het bailout programma dat nu geaccepteerd is. Hij hoopt snel met nadere voorstellen te komen.

Dat de dissidente Syriza parlementariërs door de Duitse media rebellen worden genoemd past uiteraard in de propagandistische negatieve berichtgeving die Syriza van begin af aan te deel is gevallen.

Wellicht is de door Lapavistas geleide actie volstrekt kansloos, maar een Grexit is natuurlijk niet uitgesloten. Misschien krijgt hij steun uit onverwachte hoek. De Duitse minister van financiën Wolfgang Schäuble is inmiddels tot vrijwel alles in staat om Griekenland uit de Eurozone weg te sarren.

1 gedachte over ““Rebellen” binnen Syriza bereiden Grexit voor”

  1. Pingback: Grieks akkoord nabij, Duitsland ligt dwars | Krapuul

Reacties zijn gesloten.