Radio Krapuul Internationaal – Chocosessies 3

Voor wie zich afvraagt “waar moet dit heen”: Nou bijvoorbeeld naar liedjes waar chocola in voorkomt. Dit was het tweede dat mij te binnenschoot. Ik heb er nog nooit een filmpje bij gezien – Nathalie, die hardnekkig geen Natásja wordt, in beeld, op weg naar Chez Pouchkine. Het is verleidelijk te bedenken (ik dacht het ook echt bij het filmpje): “hopelijk is het goed afgelopen tussen die twee”. Alsof de overdrachtelijke en zelfs de echte Muur niet bestond. En alsof het niet “maar” een lied is.

Gilbert Bécaud

Het eerste dat mij te binnen schoot was dit nummer dat ik alleen uit de eigen tijd ken, maar YT heeft (voor zolang het duurt) de mogelijkheid geopend plaatjes die je nooit of te nimmer meer zou horen in huis te krijgen. Indertijd begreep ik de bandnaam niet, of dacht ik dat het een duo was. Kennis van het Engels schoot nog tekort (was ook raar dat het niet “The Tall” enzo was). Maar goed, The Long and the Short zijn met zijn vijven, en uit het noorden (Liverpool? Lancashire?)

Choc-ice


Chocolate chip, Miles Davis

Verder zijn er hopen naar mijn mening vervelende nummers waar chocolade in voorkomt, van The Sweet tot de Braziliaanse rapper Naldo, die zoekt u zelf maar uit. Als ik nog op iets (wat mij betreft) aardigs komt verneemt u het wel.

En plotseling smaakt die chocolade niet meer zo. Maar het zal wegzakken. Het filmpje is alweer meer dan een jaar oud. Wonderlijk eigenlijk dat de Middenamerikaanse cacao vooral komt uit een land dat gezegend is met de oerkoloniale naam Ivoorkust.

1 gedachte over “Radio Krapuul Internationaal – Chocosessies 3”

  1. wat ’n schande ik betaal 10 euro voor een heel klein doosje fairtrade chocola in de hoop dat het daar bij de boer terecht komt, niet dus.

Reacties zijn gesloten.