Radicalisering van de PVV, mezelf en de rest van Nederland

LilianJawel beste lezers, u leest het goed. Ik ben ook door de jaren heen geradicaliseerd. Ik, die jaren geleden op Krapuul nog opriep om anders met de PVV aanhang in gesprek te gaan. Beter was ze vragen te stellen en ze zo proberen na te laten denken over de onzin die ze uitkraamden. Want uit ervaring wist ik dat argumenten geen zin hadden. Verspilde energie. Inmiddels ben ik een paar jaar en tientallen vragensessies verder en ik moet u iets bekennen. Ik ben geradicaliseerd.

Ik heb er geen zin meer in. Onderbuik is onderbuik en dan kan je vragen stellen tot je een ons weegt. Het denkvermogen is uitgeschakeld door angst, haat en misschien nog wel meer dingen, waar ik nog niet achter ben.

Ik had het vroeger over populisten. Dat was in de tijd dat het voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk was. Maar die tijd ligt nu achter ons. Populisme is wat de PVV betreft een mooi woord voor onwetende, xenofobe fascisten.

Lilian Helder

Eigenlijk wilde ik vandaag nog een open brief schrijven aan Lilian Helder. U weet wel. De PVV-vrouw die niet in statistieken en andere cijfers gelooft. Van inmiddels vertrokken PVV-Kamerleden als Hero Brinkman hoor ik in ieder praatprogramma dat zij toch een verstandige vrouw is en een integer mens. Wat je dan bij een partij als de PVV doet is me nooit duidelijk geworden, maar als Hero het zegt, dan zal het wel niet waar zijn.

Ik wilde dus een oproep doen om op te stappen nu het nog kan. Want iedereen die nu zijn of haar naam nog aan dit giftige web verbindt, zal nooit meer geaccepteerd worden in welke functie binnen deze maatschappij dan ook.

Maar plotseling bedacht ik me. Want iedere gematigde geest die van nu af aan opstapt uit de PVV, zal worden vervangen door een hardcore fascist. De PVV is nu een lijn overgestoken en de komende jaren zal alles, gesteund door het niet nadenkende deel van Nederland,  alleen nog maar erger worden. Nu ze daadwerkelijk gaan uitdragen waar ze altijd voor gestaan hebben, moet je echt fout na de oorlog zijn wil je daar je naam nog aan willen verbinden.

Voor ons en voor haar is het een dilemma. Blijft ze, dan lijkt het of er met Geert valt te praten en dat hij naar iemand luistert. Blijft ze niet dan komt er iemand die nog veel gekker is.

Aan de andere kant. Wanneer moet ze dan opstappen? Als het verbod op gemengde huwelijken ter sprake komt? Pfffff. Hoe kan je jezelf in zo’n positie manoeuvreren zeg!

18 gedachten over “Radicalisering van de PVV, mezelf en de rest van Nederland”

 1. @Salonsocialist, waarom komt de wijsheid altijd bij nette mensen te laat?

  Waarom mosterd na de maaltijd?

 2. @Salonscialist, misschien is het te laat indien je het over jezelf heb.

  Doch is het helemaal niet te laat om de partijfinanciering van politieke partijen openbaar te malen. Transparantie en helderheid naar de kiezers.
  Zou toch ook goed binnen de geliefde Democratie van Pechtold passen, of niet?

  Of is het gewoon gevalletje het woord Democratie als schildje ter bescherming gebruiken en in de achterkamertjes steeds anders uitspoken?

 3. Zo gaan die dingen. Haatzaaiers radicaliseren. Ik betwijfel of Hitler in de beginjaren dertig al het plan had om de holocaust uit te voeren. Wilders is in ieder geval in zijn uitspraken geradicaliseerd.

  In reactie daarop kunnen democraten niet anders dan ook een radicaal standpunt innemen. Haatzaaien is onbespreekbaar. Daarop past alleen radicale afwijzing.

 4. Salonsocialist, welkom, je bent in goed gezelschap 8| ik had het al lang voor jou opgegeven om met deze mensen in gesprek te gaan.

 5. Salonsocialist, ik zie eigenlijk niet hoe jij (of wie dan ook hier op Krapuul), geradicaliseerd is. Wanneer daar sprake van zou zijn, dan zou iedere uiting gefocust zijn op enkel negatieve punten; dat zie ik hier ‘amper’ terug. Niet in de artikelen/ niet in de reacties. Trieste (PVV) trolletjes daargelaten.

  Wat ik daarentegen wel zie, is dat menig weet te ‘balanceren tussen ratio en radicalisme’. En daar is m.i. niets mis mee. Sterker nog, juist dat laat zien dat er met de denkvermogens van menig hier niets mis is. Chargeren stimuleert. En dat maakt deze site m.i. zo leuk.

  /2 Eurocent

  Wat Lilian Helder en de rest van die PVV’ers aangaat…Als men blijft, laten ze inderdaad zien wat ze waard zijn. Onwetende, xenofobe fascistoïde racistische lui, die niets goeds voor hebben met de maatschappij, genaamd Nederland. Ook al denken ze van wel.

 6. Salon, je staat niet alleen en je hebt het prima verwoord. Ik hoop meer van je te lezen!

 7. Je proces van radicalisering is begonnen in die tent van Occupy, dappere strijder tegen Het Onrecht 😉

 8. Ik vind dat hetgeen Morgan Freeman zei over homofoben, ook aardig opgaat voor PVV-stemmers, “jullie zijn helemaal niet bang, jullie zijn gewoon klootzakken!” Verder ff off-topic, waarom moet ik iedere keer opnieuw mijn naam en mail-adres invullen?

 9. @Nrosa, bedankt – vind ik het een hele mooie terecht gericht op PVV/Wilders en zijn talloze aanhang: ” jullie zijn helemaal niet bang, jullie zijn gewoon klootzakken!”

 10. De step by step policy van Geert Wilders heeft ervoor gezorgd dat het gros van zijn kiezers hierin is meegegaan. Het PVV clubhuis houdt er steeds onfrissere, engere gedachten op na.Het eigen volk eerst en wat motten al die buitenlanders hier, klinkt luider en luider. En zeg niet dat holle vaten het hardst klinken,want het gif loopt langzaam van laagopgeleiden naar goed en hoogopgeleiden, al houden de laatsten nu hun mond, maar dat zal snel voorbij zijn.Vrees ik.

 11. Aan de andere kant, het alternatief van minder is meer.
  Geert was er gewoon eerlijk over als je het mij vraagt. Minder immigratie en uitzetting van criminelen leidt nu eenmaal tot minder marokkanen.
  Er kunnen maar zo veel mensen in ons landje, en voor iedere Marokkaan die er bij komt, kunnen we een asielzoeker die onze hulp echt nodig heeft niet binnenlaten. Om over de verontrustend lage Nederlandse geboortecijfers maar te zwijgen.
  http://tinyurl.com/k7e65y7 Dit artikel is een beetje heftig, maar maakt wel een aantal goede punten.

 12. @Peter,

  Het gelinkte artikel maakt één goed punt:

  “De mens van de toekomst zal van gemengd ras zijn. De rassen en klassen van vandaag de dag zullen langzaam verdwijnen door het het verdwijnen van ruimte, tijd, en vooroordelen. Een Eur-Aziatisch-Negroïde ras van de toekomst, dat een voorkomen zal hebben als de oude Egyptenaren, zal de diversiteit van volkeren vervangen door een diversiteit aan individuen.”

  De rest is van Breivik, vermoed ik.

 13. Ik ben al sinds de val van het Romeinse Rijk geradicaliseerd.

  Ons gebied is ingepikt door hordes idioten, kijk maar naar wat ze gedaan hebben gedurende de zogenaamd “beschaafde” geschiedenis.

 14. Een ding staat vast: de kopvoddentrut is evenmin als Wilders’ andere handlangers nog lang niet uitgezaaid. En blijft hangen.

 15. @Peter, “Om over de verontrustend lage Nederlandse geboortecijfers maar te zwijgen. ”

  Jahoor, Peter, daar zijn steeds de Marokannen schuldig aan, hè?

Reacties zijn gesloten.