Wij racistisch? Hoe komt u erbij? Wij vergeten onze diversiteit te managen…

‘Haatneger’, ‘dobberneger’, ‘Roma-probleem’, ‘het Marokkanenprobleem’ , ‘dijkdoorbraak’…zomaar even wat kreten uit het vocabulair van xenofoob Nederland.

Een Henneicke-kloon (begin maar weer te brullen en te joelen Bart Schut, massamoordverheerlijker van het open riool dat JOOP.nl heet. Vlot het een beetje met de aangifte?) in Groningen in de functie van wijkagent, genaamd Nico Lefferts, die iemand die liep te slenteren (…) aanhoudt en uitlevert aan de mensenjagers van de Vreemdelingendienst gaat op Twitter prat op zijn diep verachterlijke daad.

Verder blijkt dat de politie een racistisch instituut is dat getuige berichten van diverse kanten met buitensporig veel geweld tekeer gaat tegen mensen van buitenlandse afkomst in Den Haag, en is Nederland gefileerd in een rapport van de Raad van Europa over het racisme in politiek en media.

En als laatste, op Zondag verschijnt in Buitenhof de Nationale Ombudsman, de heer Brenninkmeijer, die zich ernstig zorgen maakt over het xenofobe klimaat in dit land en het ronduit racistisch noemt.

Dus kon je erop wachten: de witte puntmutsenmenigtes op internet met onder andere zoals altijd weer Annanbel Nanninga en Marck Burema slaan op tilt.

Maar niet alleen de GeenStijl- of TPO-drek slaat op tilt.

Ook de zogenaamde kwaliteitskrant NRC.

Wij racistisch???? Hoe komt u erbij??? Moeten negers hier in aparte bussen en treincoupé’s?

Hangen er soms overal bordjes ‘zwarten en kleurlingen niet gewenscht’  of ‘slegs vir blanke’? Welnee!

En al die jongelui die niet Brussen of Schut als achternaam hebben krijgen allemaal minimaal zes riant betaalde banen aangeboden van helemaal niet xenofobe werkgevers.

Dus wat nou al dat gezever als zouden ‘wij’ racistisch zijn?

Het grote bagatelliseren en ontkennen is begonnen…

Wij ‘managen onze diversiteit niet optimaal’ maar om nou meteen met het verwijt te komen dat wij na tien jaar Pim Fortuyn, Rita Verdonk, Geert Wilders of haatpropaganda in ‘Pauw en Witteman’  racistisch zijn… dat is wel een uitzonderlijk hard verwijt.

Een land dat doordrenkt is van haat en racisme als zodanig betitelen, dat is ‘uitzonderlijk hard’ aldus de NRC.

Zo lang de Apartheid nog geen officieel staatsbestel is (iets wat de Alfred Rosenberg van de PVV overigens zeer betreurt), is Nederland niet racistisch.

Dat is de strekking van dat rare commentaar in de NRC dat lijkt op de reactie van iemand die door een wesp gestoken is.

Hoe men nog met droge ogen en zonder enige schaamte iets kan opschrijven in de trant van ‘het morele gezag van Nederland in het buitenland’  is mij – alleen al gezien het fascistische asielbeleid van Schreibtischmörder Teeven – een compleet raadsel.

Het is zelfs van een stuitende aanmatigendheid.

Alsof men in het buitenland achterlijk zou zjn en niet door heeft wat de gang van zaken in Nederland al ruim een decennium is.

Je gelooft niet wat je leest maar geloof één ding: als vandaag of morgen de vlam in de pan slaat in dit supergepolariseerde landje, heeft de redactie van de NRC wat uit te leggen.

 

2013-10-21 NRC Commentaar over racisme

 

 

 

19 gedachten over “Wij racistisch? Hoe komt u erbij? Wij vergeten onze diversiteit te managen…”

 1. Ik krijg zo het idee dat er in dit land nog heel wat lieden rondlopen die ook wel eens de rug van een neger willen bewerken met een zweep. Zijn vrouw verkrachten en op te hangen en hun kind weg te geven aan een pedofiele collega slavendrijver.

  Want dat is wat er is gebeurd destijds op zeer grote schaal.

  En nu doen we het weer. Ietwat anders nu stoppen we vechtende partijen wapens toe om eraan te verdienen via hardhout en bloeddiamanten. Of een SHELL die een heel land verkracht leegzuigt en de boel de boel laat. De bevolking ziet niks van die oliewinsten terug helemaal niks. Nee we zetten er een puppet dictator neer zodat de boel de boel blijft als we weer willen stelen daar.

  We hebben echt geen flikker geleerd van de geschiedenis. En we waren zo zielig zelf tijdens WOII …. nsb, SS much ? Nederland liet de treinen ook op tijd rijden hoor. En Nederlands Indie daar waren wij de Nazies niets meer niets minder.

  Onze ontwikkerlingshulp was die van Marshall na WOII maar wat hebben wij hier toch een moeite om die hulp terug te geven aan afrika zelfs als we dader zijn.

  En natuurlijk is zwarte piet een afspiegeling van een tijd waar we erg trots op zijn. Anders hadden ze de goudenkoets wel even opgepoetst.

  Nee Somalische piraten…. dat is echt erg! doodschieten die hongerlijders met een motive en niks te verliezen. Mede dankzij ons koloniaal verleden zo geworden.

  Zaaien en oogsten. Jezelf een spiegel voorhouden. Leren van het verleden….

  Moeilijk moeilijk moeilijk.

  Dankzij rechts beleid door de eeuwen heen krijgen we de rekening gepresenteerd. Wat er is gezaaid dus.

  Millieu en toestroom van vluchtenlingen en “geluk”zoekers (ieder mens zoekt geluk). En we zijn die rekening al aan het betalen door een wereldwijde crisis.

  Egoisme de doodsteek van het door links bevochten “vrije” westen.

 2. Ik denk dat je het commentaar in de NRC niet goed gelezen hebt. Het staat er wat onderkoeld, dat klopt, maar het bevestigt in alle opzichten wat jij ook beweert. Namelijk dat het klimaat hier in Nederland racistisch is. Volgens mij richt je je kritiek nu dus op de verkeerde.

 3. @2 Grappig ook die foto van Wilders die een kind zegend met zijn kus. Een judaskus. Hitler, Stalin, Sadam stonden ook altijd kinderen te kussen om ze vervolgens massaal naar de slachtbank te sturen. Typisch extreem rechts.

  Eng gewoon om in mensen als Wilders de messias te zien.

 4. Leon

  Weer lekker fact frêe bezig lees ik.

  Even een kleine greep:

  “Ik krijg zo het idee dat er in dit land nog heel wat lieden rondlopen die ook wel eens de rug van een neger willen bewerken met een zweep. Zijn vrouw verkrachten en op te hangen…Want dat is wat er is gebeurd destijds op zeer grote schaal.”

  Over welk land gaat dit alvast niet over Nederland, wij waren de vuige handelaren check je geschiedenis boek.

  “Dankzij rechts beleid door de eeuwen heen krijgen we de rekening gepresenteerd. Wat er is gezaaid dus.”

  Zo de politieke geschiedenis wordt even herschreven er bestaat geen rechts beleid door de eeuwen heen om het simpele feit dat de hele verdeling van rechts en links relatief jong is. Nogmaals check je geschiedenis boekje.

  En je laatste zin duid op een minimaal historisch besef .

  En Marc was jij het niet die meende dat ik met niet onderbouwde incorrecte meningen maar beter op een andere website kon gaan zitten. Dus ik verwacht een vlammend betoog van jou richting Leon dat begrijp je natuurlijk wel of doe je aan selectieve verontwaardiging, ik vrees van wel.
  🙂

  Ralph vaak ben ik het vurig met je oneens maar vandaag eens niet. Prima stuk.

 5. @3, Dank voor je reaktie en je opmerkzaamheid. Ik dacht ook even dat ik het tegen de verkeerde zou hebben. Totdat ik its las over ‘moreel gezag in het buitenland’: Nederland heeft dat niet. Nul komma nul. Verder herinnerde ik me een buitengewoon smerig stuk van Steven de Jong in de NRC (ongeveer een jaar geleden) die ons in all ernst trachtte aan te praten dat wetenschappers uit Azië structureel plagiaat plegen en dat dat in hun aard danwel genen zit…
  Niets in bovengenoemd commentaar dat de NRC ook even de hand in eigen boeze,m steekt inzake het racisme.
  Ze hebben bij mijn weten ook nooit geantwoord op de vraag hoe het eigenlijk kan dat redactie en leiding van de NRC voor vrijwel 100% uit louter roomblanke meneertjes en mevrouwtjes bestaat…
  Kortom: in de oprechtheid van de NRC als strijder tegen racisme geloof ik in elk geval niet.

 6. “En Marc was jij het niet die meende dat ik met niet onderbouwde incorrecte meningen maar beter op een andere website kon gaan zitten. Dus ik verwacht een vlammend betoog van jou richting Leon dat begrijp je natuurlijk wel of doe je aan selectieve verontwaardiging, ik vrees van wel.”

  Nee, met bovenstaande reactie toon je enkel je eigen selectieve verontwaardiging aan.

  Verwacht niet dat ik al teveel op zulke stompzinnigheden inga. Kan m’n tijd i.t.t. sommigen, wel beter gebruiken.

  Overigens wacht ik op de ontkrachting van mijn ‘niet bestaande feiten’ in dat andere draaadje. Reactie 39 in https://krapuul.nl/overig/blog/127590/weg-zwarte-piet/

  Crossposting zuigt.

 7. Vandaag op de “Joop”. Schut vindt Nederland niet racistisch. Natuurlijk niet, volgens Schut. Er zijn een heleboel landen erger racistisch dan Nederland dus…. is Nederland niet racistisch. Aldus alweer Schut! Prachtige redenatie. Jan steelt meer als Piet derhalve is Piet geen dief. Een oplichter liegt meer dan een politicus dus….. wacht, hier klopt iets niet. Hoe erg moet je liegen om een politicus te overtreffen. De PVV is racistischer en extreem -rechtser dan Schut dus…..Oh Oh mijn gevoel zegt dat er weer iets niet klopt.

 8. @9, Shut gaat er volledig aan voorbij dat racisme (en in het verlengde discriminatie) een ‘wereldwijd erkend probleem’ is, incl. in Nederland.

  En waarvoor er wereldwijd allerlei programmas zijn gemaakt om racisme/ discriminatie te beteugelen. Soms effectief..soms helaas niet.

  Het bagataliseren wat hij middels dat artikel doet is schrijnend triest.

  Zijn logica rammelt aan alle kanten. Volgens dezelfde redenatie hebben ruim een half miljoen kinderen in Nederland geen honger, omdat er in -bijvoorbeeld- Afrika kinderen komen te overlijden aan hongersnood.

  Niet dat die ruim half miljoen kinderen in Nederland (en/ of Afrika) daar iets aan hebben, laat staan hun buik gevuld krijgen met gezond voedsel.

  Dat artikel van Schut was voor mij voldoende motivatie om joop.nl uit m’n bladwijzers te halen. De overdrachtelijke druppel, zeg maar.

  Voor het puberale niveau van geenstijl, kan ik naar geenstijl gaan. Iets wat ik tevens vertik. Laat Schut daar z’n onderbuik maar legen.

  Enorme tegenvaller dat van Jole dat soort bagger plaatst; het heeft geen enkele toegevoegde waarde aan ‘het publieke debat’, ongeacht dat er ook nu weer afkeurend over wordt gesproken.

 9. Scunt is a cunt en meer heb ik er verder niet over te zeggen. Heb zijn haatbagger ook niet gelezen.

 10. Marc

  Maar gotsie je beweerde het echt wel dus een man een man een paard een paard, de daad bij het woord. Met het snel stompzinnig noemen kom je natuurlijk niet weg.
  Jij begon over feiten ik niet maar jij, over typisch gesproken zeg pfffff.
  Dus wel een ander ergens op wijze enzo maar zelf er niet naar leven, hmmm waar ken ik dit van……
  O ja typisch de Hollandsche schijt mentaliteit die door alle lagen der bevolking heen te vinden is.

 11. Al het beleid of de acties uit pure eigen belang ten kosten van het millieu of anderen. Doelbewust heet gewoon rechts beleid. Dus Dogen niks fact free aan.

  Verder ieder mens is bezig zijn eigen geluk te vinden maar het is vooral de manier waarop.

  En wij vinden het hier blijkbaar heel normaal dat SHELL een land verkracht op Neo Koloniale wijze omdat het toch maar negertjes zijn en het is ver van ons bed show. Als het maar goedkoop gebeurd.

  Het kan ook anders. Dan maar iets minder winst maken (rechts gedrag) zodat de managers wat minder salaris bij elkaar harken. Daarvoor iets meer van die winsten terug laten vloeien naar de bevolking aldaar zodat ze met oog op de toekomst (dus vooruit zien) niet massaal hier komen om logischerwijs hier hun geluk te halen. Eigenlijk halen ze gewoon terug wat wij ze door de eeuwen heen hebben ontnomen. En dan moeten we ook niet wapens gaan leveren via via.

  En verder moet er wat gedaan worden aan die ontwikkelingshulp bobo’s want die zijn in mijn ogen ook rechts en vullen hun eigen zakken.

  Verder meer geld naar het voorkomen van millieu rampen ipv naar dikke winsten. Dus ook met oog op de toekomst.

  Dacht dat rechts zo was van het niet vooruitschuiven van problemen naar de volgende generaties. Ook hier valt rechts door de mand. Het kan ze geen flikker schelen hoe vervuild het hier en daar is als ze maar lekker winst kunnen maken.

  NIKS fact free dus. Het gebeurd in de praktijk open je ogen eens en leg die telegraaf en de sport katern eens naast je neer.

  Ik durf ook te stellen dat meeste rechtsen als ze op vakantie gaan naar oorden gaan waar ze niks van die armoede hoeven te zien. Die duiken een resort in waar alles lekker goedkoop is.

 12. Leon

  Hierbij ben je dus af.
  Je verzet zonder aankondiging snel de doelpalen .
  En je laatste zin is wederom hilarisch.
  O Heer laat mijn wereld zijn zoals die van een Leon lekker zwart-wit en o zo zalig makend overzichtelijk.

 13. Ik ben Hillarisch en jij bent diep triest. Waar is je reactie bijvoorbeeld bij het bericht over die jongen die naar Senegal terug moet. Meneer met Fatsoen en van Bezinning.

  Je ontkracht niks omdat je het niet kunt.

  Je weet hoe het werkt je houd van die club die zo werkt. Alles voor de winst. Totdat we allemaal uiteindelijk met niks achter blijven.

  Je staat met je mond vol tanden. Whats next ?

  Mij een boomknuffelende hippy noemen want daar eindigen gesprekken met rechtsen vaak mee.

  En ontken dat laaste maar eens. Wat denk je zelf dat ze zich gaan mengen met het plebs elders ?

  Het interesseert ze doorgaans niet anders deden ze wel iets aan die misstanden.

  Alles voor het geld vriend. Leef je lege leven zonder empathie alles voor het geld.

 14. @9, Die indruk had ik al een tijdje: dat genocideman Schut van het veschillige open VARA-riool JOOP.nl niet verder kwam dan het niveau ‘hullie doen ’t ook’.
  Ik zag trouwens dat die ontieglijke lul van een Diederik Samsom – voor wie mensen uitruilthema’s zijn – ook in state of denial verkeert voor wat betreft het racisme in dit land.
  Hij kan misschien ook niet anders: heeft schedelmeter-vriendje in kabinet dat er dezelfde hobbies op nahoudt als Stuckart en Heydrich naast die facistische Schreibtischmörder Teeven (Massamoordverheerlijker Schut, schiet op met die aangifte!).
  Maar het is desalniettemin schokkend dat er nog een hoop zijn die wat evident is en wat bijna letterlijk van de krantenpagina’s en de tv-en computerschermen spat gewoon glashard ontkennen omdat het ze niet past, omdat ze ‘voor de inhoud gaan’ ….
  Afijn: lees en huiver van wat een aanmatigende klootzak als Samsom met zijn misplaatste pretenties inzake een ‘sterker en socialer’ land te melden heeft over iets waar de rest van de wereld van gruwt:

  http://wijblijvenhier.nl/21472/samsom-pvda-racisme-nederland-doe-zo-mal/

 15. Leon

  Het punt ontgaat je dus duidelijk, maar goed geeft niks.
  Ik wil niks ontkrachten, sterker nog in bepaalde dingen ben ik het gewoon met je eens maar daar ging het niet om.

  Zo dan nu voor alle duidelijkheid: Ik walg van Teeven en zijn beleid en vind dat we vooral hier in Europa ons extra moeten inzetten voor vluchtelingen. ( ik geloof in eer en daarmee ook de ereschuld )
  Het is in mijn ogen abnormaal dat er mensen in het gevang zitten wiens enige misdaad is een andere grens over te gaan dit moet niet mogen en als klap op de vuurpijl stoppen we ook nog kindertjes in het gevang wat een directe overtreding is van de mensen rechten.
  Juist de zwakkere in onze samenleving en andere dienen beschermd te worden door ons sterkere.
  Het bericht dat Nederland een minimaal groep Syriërs wenst op te vangen is in mijn ogen een gotspe.
  Vanuit onze welvaart en kracht behoort empathie voort te vloeien gebeurd dit niet dan is er is structureel iets mis me onze welvaart en kracht.
  Wie was het ook alweer die sprak: bij grote macht hoort grote verantwoordelijkheid. ( yoda?)

  Dus ja met “boomknuffelaars “sta ik in dit thema op een lijn al gruw je misschien van mijn motivatie.

Reacties zijn gesloten.