Rabiaat Recht(s)

Nee, daar neem je dan een wanbetalende ex-topadvocaat voor aan, voor dit soort nutteloze en stompzinnige exercities. Het OM kàn Rutte helemaal niet vervolgen, iets dat zelfs een nepadvocaat als Moszkowicz van tevoren natuurlijk ook geweten heeft. Maar goed, dat de man totaal niet ter zake doende verhalen kan houden puur voor de Bühne wisten we al sinds het eerste proces Wilders, waar we eindeloze leuterverhalen van de man moesten aanhoren en hij hele toestanden met etentjes erbij sleepte die werkelijk helemaal nergens over gingen, en de ondervraagde getuigen in verbijstering achterlieten.

Wat betreft dat tweede proces Wilders, dat als het een beetje meezit misschien nog vóór de zomervakantie van 2016 gehouden gaat worden, heeft Wilders gisteren in de rechtbank in Den Haag gevraagd om een eerlijk proces.

Het pure feit dat hij dat vraagt om een eerlijk proces veronderstelt dat het uitgangspunt een oneerlijk proces is. Aangezien we hier in een rechtsstaat leven zou ik zeggen: voeg gelijk een aaklacht wegens minachting van het Hof eraan toe. De grootste bedreiging voor onze rechtsstaat vormt hij nota bene zelf.

”Ik word voor de rechter gebracht om mijn woorden. Terwijl ik niets verkeerds heb gezegd. Minder Marokkanen, minder Syriërs, minder Mexicanen, minder Russen, ik zie niet in wat daar strafbaar aan is”, verklaarde Wilders verder.

Probeer datzelfde eens zachtjes voor je uit te fluisteren met het woord “joden”, in plaatst van Marokkanen, Syriërs, Mexicanen of Russen (een overigens ook bepaald niet toevallige keuze), misschien dat je het dan begrijpt, Wilders. Maar ook Wilders weet dat als hij, of iemand anders, dàt gezegd zou hebben, hij al lang en breed – en terecht – veroordeeld zou zijn.