PVV-kritiek in Volendam wordt niet geaccepteerd

Ja, een Gerard Joling kan dan onbezorgd Marokkanen beledigen, maar oh jee als je dat met Volendammers doet. Theo Maassen had het over het opvallend hoge percentage Volendammers dat PVV stemt, terwijl je toch moeite hebt om daar veel exemplaren van de door de PVV verguisde bevolkingsgroepen te vinden.

Maassen:

PVV! In Volendam! Dat hele dorp is 100 procent blank. De enige variatie die ze daar hebben in huidskleur zijn die slachtoffers van die cafébrand.

In het AD:

Cabaretier Theo Maassen moet zijn laatste voorstelling ‘Met alle respect’ nog eenmaal geven. In Volendam. In de zaal zitten dan in elk geval de circa 240 slachtoffers van de nieuwjaarsbrand, belooft manager Johan Bond van verenigingsgebouw ‘De Jozef’ in Volendam, die de cabaretier maandag uitnodigde.

Dit ziet de heer Bond verkeerd. Het betreft hier slechts opmerkingen in het kader van kritiek op de ideologie van de PVV, en sinds het proces Wilders weten we dat zolang je maar plausibel kunt maken dat je kritiek op een of andere ideologie uit het geen reet uitmaakt hoe dodelijk je wie dan ook beledigt. Dit is de samenleving die een substantieel deel van Volendam wenst. Wen er maar aan.

 

13 gedachten over “PVV-kritiek in Volendam wordt niet geaccepteerd”

 1. Tja, ik ben zelf ook niet altijd even subtiel, maar ik zou het zo toch niet geformuleerd hebben eigenlijk.

 2. Vreemd, iedereen valt de PVV (terecht) aan op het feit dat die bevolkingsgroepen schoffeert en daarom niet respecteert maar een respectloze grap van een cabaretier moet dan ineens wel weer kunnen. Beetje meten met twee maten mensen, de “heer” Maassen was ten aanzien van het grote leed in Volendam (en ja, in zo’n kleine gemeenschap is er nog steeds een grote wond) ronduit onbeschoft bezig en als u de mening bent toegedaan dat zulks maar “moet kunnen” dan bent u geen haar beter dan het schorriemorrie van de PVV.

 3. @2 en @3: ja, ík zeg niet dat het moet kunnen, maar het OM en justitie in dit land zeggen dat. Dat is het punt van dit artikel.

 4. Bij pvv ers is shock therapie nodig.
  En ja, elegant is het niet, maar kijk eens naar de lijfbladen van geert.
  Alles mag gezegd of geschreven worden.

 5. Tis inderdaad wel een koekie van eigen deeg voor de Volendammerts. If you can’t stand the heat get out of the kitchen.

 6. Jaren geleden stelde ik de volgende vraag nog wel eens in een discussie over integratie ” Wanneer zijn wij Moslims voldoende geintergreerd , als onze kinderen op hun 13e in een kroeg verbranden , net zoals die van Volendamse katholieken … ” Daar werd ook vaak boos op gereageerd …

 7. Cokesnuivende familie onder staatsprotectie met makkelijke toegang tot de rechtse pers en MSM. 🙂

  Ons-kent-ons, he?

 8. Is het niet zo dat je van coke vooral oppervlakkig en opgewonden reageert? Precies wat de Volendammers doen.

 9. @13 , en je gaat er beroerd van zingen , dus het is daar al véééél langer een probleem …

Reacties zijn gesloten.