PVV’ers moeten hun bek houden over giftige klimaten

Harm Beertema (PVV) bespeurt na tien jaar van haatzaaien tegen de islam en moslims in het algemeen, en Marokkanen in het bijzonder, ineens een giftig klimaat als er een Marokkaan eindelijk iets terug zegt.

De vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog en Hitler vormen volgens Beertema een ‘overtreffende trap’ die geweld kunnen uitlokken van ‘de Volkert van de Graafs of linkse activisten van deze wereld’. (Volkskrant)

Wat wij in het kader van giftige klimaten moeten denken waar het ’t betitelen van de islam als een fascistische ideologie en de vondst van Butthead Bosma dat we op 4 mei de slachtoffers van het – haakje openen nationaal haakje sluiten – Socialisme herdenken betreft, zegt Beertema er dan weer niet bij. Opvallend hoe er nooit ook maar één journalist is die zo’n PVV’er met die hypocrisie confronteert.

Hij vindt niet dat Wilders met zijn opmerkingen over Marokkanen in Den Haag vorige week heeft bijgedragen aan een escalatie in het publieke debat. Wilders en andere PVV’ers zeggen in zijn ogen nu niks anders dan eerder in het verkiezingsprogramma werd opgeschreven. ‘Ons valt niks te verwijten.’

Maar natuurlijk niet. Als je over een bevolkingsgroep zegt dat je er liefst zo weinig mogelijk van wilt zien mogen die daar helemaal niet kwaad over worden. En omdat blijkbaar nu pas wat meer mensen de schellen van de ogen vallen wat betreft het schijnheilige als ‘islamkritiek’ vermomde racisme van de PVV, mogen we daar nu ook niks meer van zeggen.

7 gedachten over “PVV’ers moeten hun bek houden over giftige klimaten”

 1. Ach gossie…meneer Beertema heeft (zegt ie) vier (!)decennia geleden een keer een paar tikjes gehad.
  Zielig je je rancune een halve eeuw bijna met je mee moet dragen tot eindelijk je verlosser in de vorm van een nieuwe Hitler (oepsss…alweer een vergelijking met Adolf Hitler! Hè, ik leer het ook nooit.) opstaat.
  Slachoffer spelen…veertig jaar lang! Volgens mij rijp voor een psychiater die lul.
  Maar over ‘de Volkert van de Graafs of linkse activisten van deze wereld’: heeft dat fascistische stuk drek anyone in particular op het oog? Namen?

 2. “Beertema heeft voor hij zijn waarschuwing gaf, overlegd met Wilders, maar zijn verhaal is een ‘persoonlijke hartenkreet’.”
  Wer’s glaubt wird seelig. Wilders had weer een pionnetje nodig.

  “Maar abjecte, ziekelijke vergelijkingen met Hitler en nazi’s pik ik niet meer. Die zijn een grove belediging van de PVV, PVV-politici en al onze kiezers.'”
  Neehee, Wilders, de vergelijking met Hitler slaat op jou en voorlopig op jou alleen. Speel je dom blondje, ofzo. H2O2 is blijkbaar slecht voor de hersens. Overigens wacht ik nog steeds op post, Herr Wilders.

 3. Harm Beertema heeft geen kritiek op de haatpraat van Wilders, want anders wordt hij uit de beweging weggegeert.In feite is hij dus medeschuldig aan al het vuil en de bagger die er over Nederlandse moslims en moslima’s wordt uitgestort.Daarom is het van de ongelofelijke en hypocriete dat hij zich nu uitspreekt over een giftig klimaat dat is ontstaan met betrekking tot de Hitler vergelijking. Het verbaast me nog steeds dat er in de Marokkaanse-en andere gemeenschappen zoveel zelfbeheersing bestaat na de vunzige, aanhoudende opmerkingen van onze Blonde Greet.Alleen ben ik bang dat onze “held” binnenkort tegen een afstraffing aanloopt, wat ik niet voor hem hoop. Maar de kruik gaat net zo lang te water tot-ie barst.

 4. Toen indertijd het “Juden raus” overal klonk en de synagogen in vlammen opgingen, kon(durfde) bijna niemand vanwege afschuwelijke gevolgen nog iets (te) zeggen.. We mogen maar wat blij zijn dat we nu na zoveel jaar Wilders en Bosma bij het “Marokkanen ophoepelen” en “moskeeën opruimen” nog steeds volop kunnen protesteren. En wellicht haalt zo’n protest ook nog iets uit. Wilders kan ons alleen nog maar tandeloos met rechtspraak dreigen. En stommerik(k?)en als Beertema kun je inderdaad niet verwijten dat ze stom zijn! Maar zelfs dan blijf je verantwoordelijk voor je stommiteiten.

 5. Deze PVV/VVD hufters meten altijd het wereld met twee maten.

  Stel eens voor dat we zouden de eigen uitspraak van Wilders op een zeker niet kwetsende manier gaan gebruiken om te zeggen ” zo min mogelijk VVD-ers en zo min mogelijk PVV-ers in Nederland te willen hebben”. Vervolgens een partij gaan oprichtten om dit te bereiken en steeds de voorpagina’s van de kranten ermee gaan halen, zullen deze heren het natuurlijk heel erg gaan vinden.
  Omdat het deze keer met hun eigen methodes op hunzelf wordt afgespeeld.

Reacties zijn gesloten.