PVV’er Johan Driessen doet heuse taqqiyah in de Tweede Kamer.

Dit is een gastbijdrage van: Andere Hans

Als het om Israël gaat, dan gaat er bij de PVV werkelijk geen zee te hoog en moraal te laag. Gisteren hadden we weer zo’n mooi tekenend voorbeeldje van een schaamteloos liegende PVV’er, Johan Driessen in deze, die inzake het vraagstuk ontwikkelingshulp aan Israël een heuse taqqiyah deed. Driessen kreeg inzake het PVV standpunt van een stopzetting van ontwikkelingshulp te maken met een paar scherpe vragen van het PvdA kamerlid Dikkers en SP’er Ewout Irrgang.

SP’er Irrgang hield Driessen voor dat hij consequent moest zijn inzake het standpunt van de PVV over het stopzetten van gesubsidieerde ontwikkelingshulp. Als Driessen daar zo’n aperte tegenstander van zou zijn, dan zou het hem toch geen moeite hoeven kosten om de jaarlijkse ontwikkelingshulp van Amerika aan Israël af te keuren. Je zou dan bijna verwachten dat Driessen de rug recht zou hebben gehouden om zijn geloofwaardigheid te behouden, maar nee, hij bediende zich in zijn repliek van een loepzuivere drogreden. Driessen stelde dat hij niet ging over het buitenlandbeleid van de VS. Ja, haal je de koekoek zeggen we dan.

Het ging hier echt om het principiële punt van gesubsidieerde ontwikkelingshulp en dan is het toch wel weer heel kenmerkend dat de PVV daar in principe zeer zwaar op tegen is, behalve als het gaat om gesubsidieerde ontwikkelingshulp voor Israël.

Irrgang stelde: “Als u zo’n tegenstander bent van hulp dan is naar uw opvatting de Amerikaanse ontwikkelingshulp voor Israël buitengewoon kwalijk, neem ik aan?” Driessen ging daar natuurlijk niet inhoudelijk op in en antwoordde Irrgang met een glasharde leugen: “Zoals wel vaker uit de mond van SP-Kamerleden: totale onzin”. Onzin, Amerikaanse ontwikkelingshulp voor Israël? Dat was aantoonbaar een glasharde leugen van Driessen of in PVV-taal gezegd: een heuse taqqiyah. Amerika verschaft wel degelijk gesubsidieerde ontwikkelingshulp aan Israël.

De taqqiah van Driessen kreeg zijn oorsprong in de vraag hoe het kan dat het kabinet verder wil investeren in Israël, maar ondertussen indirect de “anti-Israëlbeweging” financiert. Met die vermeende anti-Israëlbeweging doelde Driessen o.a. op de website Electronic Intifada. Die onafhankelijke Palestijnse nieuws-website, is klaarblijkelijk zo betrouwbaar dat zelfs de meest rechtse pro-Israël kranten zoals bijvoorbeeld de Jerusalem – en de Washington Post er regelmatig gebruik van maken.

Dan hebben we de cirkel natuurlijk al snel rond: de controleerbare en objectieve berichtgeving van die Palestijnse website Electronic Intifada, is de PVV natuurlijk een doorn in het zionistenoog. Vooral omdat bijvoorbeeld in de kwestie van de Amerikaanse ontwikkelingshulp aan Israël, de website Electronic Intifada al het een en ander had bericht. [ link: http://electronicintifada.net/v2/article11267.shtml ] Amerika geeft namelijk gesubsidieerde ontwikkelingshulp voor de aanleg van wegen in bezet Palestijns gebied, die enkel door Joodse kolonisten gebruikt mogen worden. [link: http://www.haaretz.com/print-edition/features/u-s-taxpayers-are-paying-for-israel-s-west-bank-occupation-1.324941] En ja, die groep, dat zijn de dikste vrienden van Geert Wilders en daarom moet de waarheid worden ontkend.

Johan Driessen stond dus daarom glashard te liegen in de Tweede Kamer; betaald van onze belastingcenten en loyaal aan Israël. Het is een schande!

1 gedachte over “PVV’er Johan Driessen doet heuse taqqiyah in de Tweede Kamer.”

Reacties zijn gesloten.