5 gedachten over “PVV wint in Biblebelt”

 1. Je zou toch verwachten dat oprechte christen-democraten die zich niet thuis voelen bij een gedoogregering met de PVV, naar de ChristenUnie uit zouden wijken. Maar juist die oprechte christenen blijken hun heil te zoeken bij de hoofddoekjesbestrijders.

 2. Veel PVV-stemmers ontlenen plezier aan het samen PVV-er zijn. De ideologie van de PVV gaat toch nergens over, dus daar kun je onderling ook geen ruzie over krijgen. Hoe vaak lees je niet bij reacties op bijvoorbeeld de Telegraaf: ik, en mijn hele bedrijf / wij , onze hele straat / onze hele familie / stemt PVV. Of de manier waarop mensen gelukzalig in de camera kijken als ze zeggen dat ze PVV stemmen. Dat heeft weinig met rabiate moslimhaat te maken, men is blij bij een winnende club te horen. In een land waar voetballers voor het geld kiezen, en niet voor de eer van de eigen club en waar je elk jaar opnieuw zelf je ziekenfonds moet uitzoeken is het fijn solidariteit te beleven. Wilders is geschikt om de onderlinge samenhang op te projecteren. Het maakt niet uit wat voor onzin hij of Bosma uitkramen, de stuwende kracht komt vanuit de mensen.

 3. @2
  Dat soort pseudo-solidariteit is nu juist kenmerkend ovor eht fascisme Italiaanse stijl.

 4. Gert Kok Schreef:

  De ideologie van de PVV gaat toch nergens over

  “Daarom zijn we altijd blij met een pilsje want we luisteren nooit wat gezegd wordt…”
  “Brievenbuspissen moet nationaal sport worden”
  “Driewerf kopstoot, hoera!”

 5. 😆 Oberstormfuhrer van Vliet zei tijdens de verkiezingsuitzending ook dat hij in de PVV tent in Echt voelde dat er een DIEPGEWORTELDE KAMERAADSCHAP heerste 😥 het wachten is op een clublied waar de christelijk joodse culturele waarden worden bezongen en de hakjes zo lekker synchroon op klappen…..

Reacties zijn gesloten.