PVV wil met extra verzuimcontrole vanwege Ramadan weer moslims pesten

De Partij voor de Vrijheid in de Haagse gemeenteraad wil dat het college onderzoek doet naar de verzuimcijfers op de Haagse basisscholen. Als blijkt dat een groot deel van het verzuim gerelateerd is aan islamitische feestdagen, wil de PVV dat de leerplichtambtenaren extra controles gaan uitvoeren tijdens de ramadan en het Suikerfeest. ( PVV: extra verzuimcontroles tijdens ramadan – Telegraaf)

Trouw doet het wat genuanceerder en geeft ook cijfers, iets wat een Telegraaf en een PVV nooit boeien.

Raadslid Chris van der Helm heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college. De gemeente Den Haag heeft de afgelopen week intensieve controles op ‘luxe-verzuim’ op Haagse scholen uitgevoerd. Het gaat vaak om ouders die ook na aanvang van het schooljaar nog op vakantie zijn of een dagje weg gaan met de kinderen.

Bij controles op 23 Haagse basisscholen bleken 128 kinderen zonder geldige reden afwezig te zijn. Ongeveer de helft van die kinderen bleek bij huisbezoek ook niet thuis te zijn. (PVV: extra verzuimcontroles tijdens ramadan – Trouw)

Let weer even op het verschil in het artikel dat de Telegraaf plaatst en dat wat Trouw er van heeft gemaakt. Telegraaf is natuurlijk wel de Wilders-bode en altijd bereid om zo ongenuanceerd mogelijk, net als de PVV, het nieuws zo te draaien dat Henk & Ingrid er van smullen. Want ja, je geeft mensen wat ze willen he?

Maar nu even terug naar de informatie. Er zijn in Den Haag 151 basisscholen (exclusief speciaal basisonderwijs), Den Haag heeft de grootste basisschool van Nederland: 1.100 leerlingen op 1 school!

Van die 151 scholen is er een controle gedaan op 23 scholen en was er verzuim van 128 kinderen. Was dat voor 1 dag? Was dat voor een week? Is er een aanleiding dat de PVV er van uitgaat dat het veel moslimkinderen waren? Of is dit gewoon weer achterlijk ongenuanceerd moslimpesten? Wanneer gaat de politiek daar nu eens van over de nek zoals het al lang had gemoeten? Ik vind het ongelooflijk stigmatiserend en toch echt moslimppesten zoals het in de jaren dertig populair was om joden te pesten en te vernederen! Mag ik weer even?
😥

58 gedachten over “PVV wil met extra verzuimcontrole vanwege Ramadan weer moslims pesten”

 1. Kijk als je kleine kinderen gaat pesten die met suikerfeest een zakje snoep en wat losgeld krijgen van hun ouders en oudere familie leden ,ben je gewoon een minderwaardig hard stuk vuil!
  Die ouders hebben een hele maand gevast in een warme maand di mensen hebben totaal geen steun gehad/gevraagd aan de overheid..ook op televisie of clubhuizen of jogerencentra is er vanwege PVV angst enStraf geen aandacht aan het vasten gegeven.

  Nu gaan ze kleine kinderen op school tegen elkaar opzetten,kleine kinderen tot 12 jaar die een dagje thuis zijn en blij zijn zoals andere kinderen een kadootje of zakje snoep met sinterklaas of kerst krijgen..Dat nu niemand zijn/haar mond opendoet in de regering kan ik niet voorstellen.
  Hoe hardvochtig en kil moet je zijn om dit te doen?werkelijk om dit te lezen is hartsverscheurend echt.

  Hoe kan men PVV of aanhangers nog als menselijk zien,dit zijn gewoon reptielen werkelijk een diepe schaamte op Holland nu,dat dit kan gebeuren zomaar ongetsraft in het land is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar

 2. En dan zijn er nog mensen die zich afvragen waarom PVV-stemmers hier zo onheus behandeld worden.

 3. Ik geef de trofee aan deze site!

  En dat wij hier kunnen plaatsen hoe we erover denken,ik ben zeer verrast dat er nog geen ban of censuur is,en ook dat PVVsicherheidsdienst de site in de lucht laat..

 4. Eigenlijk moeten we nu wel bekennen dat we al niet meer terugkunnnen.
  De moslim opzettelijk pesten en opjagen zoals dat in de jaren 40 met de Joden gebeurde gebeurt nu anno 2011 opnieuw.En weer opnieuw niemand die er iets tegen doet,ze zijn allemaal bang van de nieuwe leider.
  Eerlijk gezegd denk ik dat het nu wel snel gaat,de vele pesterijen worden nu ook op schoolkinderen gericht,die nu tegen hun klasgenootjes opgezet worden zo van ..kijk die moslims hebben feest en andere kinderen niet erg he kinderen?

  Ook herhaaldelijk controlles van moslims zie je steeds meer,en de aanhang groeit en groeit.ook de “0ppositie”doet nu mee en gaat op de zelfde toer,er is nu geen weg terug meer..Ik hoop wel dat er internetsites in de lucht blijven zodat de moslimbevolking wel op tijd kan vluchten voor razzia’s of andere plannen kan maken,om zich veilig te stellen zodra de kristalnacht wordt ingeluid onder false flag propaganda straks.We moeten het nu onder ogen zien,na het lezen van dit zoveelste pvvgeluid die nu kleine kinderen opjaagt is het duidelijk dat er geen weg terug is.eng hoor dat wel,maarja wat kan je nog doen..ook de regering is bang en gaat er in mee dus bescherming kan de moslim straks niet op rekenen..wees voorbereid

 5. Off topic, maar wil het wel zeggen 🙂
  @6 Dat de site zo goed kan blijven werken hebben wij aan de oprichter/bedenker van deze site te danken. Hij zorgt voor het juiste afweergeschut, want reken maar dat er genoeg zijn die proberen om ons vrije geluid uit de lucht te halen.
  Dus even drie hoeraatjes voor jvdh!! Hoera! Hoera! Hoera!

 6. Keira Schreef:

  Off topic, maar wil het wel zeggen

  @6 Dat de site zo goed kan blijven werken hebben wij aan de oprichter/bedenker van deze site te danken. Hij zorgt voor het juiste afweergeschut, want reken maar dat er genoeg zijn die proberen om ons vrije geluid uit de lucht te halen.

  Dus even drie hoeraatjes voor jvdh!! Hoera! Hoera! Hoera!

  Driewerf hulde! En leve de Vrije Gedachte!

 7. @10 : Keira:

  Misschien ergens een leuke subsidie aanvragen voor een buste van jvdh? Een kunstprojekt ofzo?
  Kunnen ze weer lekker gillen en schreeuwen die wolvenboel 🙂

 8. @14 Volgens mij wordt hij daar verlegen van, maarre jhij kan dat misschien overkomen als die lui er bloed van gaan spugen. 🙂 Alles voor het goede doel. 😀

 9. Andere culturen worden nog steeds veel en veel te veel vertroeteld in ons Nederland.
  Oplossing: uitkeringen stop zetten De eerste 5 jaar alleen de plichten en als je dan goed bent ingeburgerd (bijv. alleen Nederlandse feestdagen vieren) de rechten.Onverzuimd verlof tijdens… rammadan of hoe dat dan ook mag heten ,keihard aanpakken is mijn mening.

 10. @18

  hoe wil je de mensen straffen die gewoon een betaalde baan hebben? ze ontslaan en een uitkering geven?

  welke cultuur moet hier de norm zijn? die van de Batavieren? of van de Romeinen? Spaans? Duits?

  wat doe je met autochtonen die niet goed zijn ingeburgerd? burgerrechten afnemen?

  wat zijn Nederlandse feestdagen? de verjaardagen van Frans Bauer en Marco Borsato?

  onzin moet keihard aangepakt worden

 11. In Amerika werkt dit systeem ( eerst rechten dan plichten) goed daar is nl. de kloof tussen “wij”en “Zij”niet zo groot als hier en dat is een feit.

 12. @20

  onderbouw dat “feit” dan maar even met verwijzingen naar de relevante wetenschappelijke onderzoeken

  de blanke Amerikaan worstelt al genoeg met het idee dat hij straks in een land leeft waar latino’s in de meerderheid zijn

  de “wij’s” worden vanzelf de “zij’s”

  rechten en plichten gaan hand in hand

  een groep met alleen rechten en een groep met alleen plichten is bijvoorbeeld een beproefd concept in Zuid-Afrika

 13. Och gut! Zijn we weer boos?
  Als het ging over christenen of joden was het doodstil gebleven.
  Stelletje linkse hypocrieten

 14. @18
  Je bedoelt zoiets van eerst kunnen klompendansen terwijl de hedendaagse kaaskop nooit klompen heeft gehad ?
  Weten wat Willem de 5e z’n favoriete voedsel was terwijl de hedendaagse kaaskop een broodje kebab, shoarma, pizza of nasi boven koolrapen prefereert ?
  Kwee nie hoor, als 100% kaaskop heb ik destijds voor de grap het inburgeringsexamen gedaan, ben daarvoor zwaar gezakt en verwacht dat 4 op de 5 kaaskoppen er zwaar voor zakken.

  Zullen we met vrijheid van geloof, kerst, nieuwjaar, pasen, pinksteren en alle andere christelijke feestdagen ook maar direct keihard aanpakken ?

 15. @22

  lucht het op voor het slapen gaan?

  begrijpend lezen is een hele kunst

  een goed verstaander had begrepen dat dit stukje onvervalste PVV retoriek is gebaseerd op fact free minderheidje pesten

 16. M von iersel Schreef:

  rammadan of hoe dat dan ook mag heten ,keihard aanpakken is mijn mening.

  Jouw mening is een bruine bekscheet die er niet toe doet.

 17. M von iersel Schreef:

  Andere culturen worden nog steeds veel en veel te veel vertroeteld in ons Nederland.
  Oplossing: uitkeringen stop zetten De eerste 5 jaar alleen de plichten en als je dan goed bent ingeburgerd (bijv. alleen Nederlandse feestdagen vieren) de rechten.Onverzuimd verlof tijdens… rammadan of hoe dat dan ook mag heten ,keihard aanpakken is mijn mening.

  Feestvieren doe omdat je het LEUK vind en het feest ook WIL meedoen verplichten van vieren van feesten is NIET leuk is de lol eraf namelijk,Vetroetelen doen ze teveel met honden die mensen zodanig als eigen kind beschouwen en zelfs ermee slapen,en keihard is mijn menig met aanpakken van racistentuig,mensenrechtenschenders,burgers die medeburgers met haat bejegenen en strafbaar stellen dat is mijn mening hard aanpakken

 18. @18

  Het probleem is heus niet alleen te wijten aan de allochtonen, dat is tunnelvisie maar het hele systeem moet op de schop.Men dient namelijk voor ogen te houden dat niets qua voorbereiding moeilijker, qua succes twijfelachtiger en qua uitwerking gevaarlijker is dan zichzelf opwerpen als iemand die vernieuwing wil doorvoeren

 19. Wat een pracht van een reactie @22

  -Als het ging over kritiek op christenen of joden blijft het bij de PVV-adepten doodstil.
  Stelletje bange hypocriete xenofoobjes-

  Overigens;
  Ik weet niet of het iemand wel eens is opgevallen, maar: binnen de kringen van lieden die zich “PVV’er” noemen (LOL), zitten er ook een paar bij die “Atheist” denken te zijn….en notabene het Gristelijk-Joodse toejuichen. En het maar gek/ irritant vinden, dat ze niet serieus worden genomen.

 20. @28
  IDD Marcy,heel veel van die lui die schreeuwen kerk en staat gescheiden,en helemaal nooit iets aan religie doen of naar de kerk gaan ofzo,en als de pausop televisie iets zegt over homos of condooms dan staan ze op hun achterpoten te schreeuwen weg ermee…maaaar.. ze komen wel op voor de Christelijke en Joodse cultuur…nou wat een Judassen zeg

 21. kaaskop schreef:
  “de blanke Amerikaan worstelt al genoeg met het idee dat hij straks in een land leeft waar latino’s in de meerderheid zijn

  de “wij’s” worden vanzelf de “zij’s””

  Inderdaad. De aloude “fear of a black planet”, waarbij de blanke Amerikanen als de dood waren dat na afschaffen van de slavernij weldra de “zwarte” de macht zou overnemen in de VS. Het was helemaal eng voor die blanke Amerikaan, omdat hij er van overtuigd was dat die “zwarte” zo primitief was dat het land wel zal vervallen tot een “achterlijk primitief land”. Het zelfde wat leeft bij de PVV geestverwanten denken over moslims en de “islamisering”. Daarbij waren die Amerikaanse blanke stomkoppen wel zo stom om zich te kunnen afvragen hoe het dan die “primitieve achterlijke zwarten” zou lukken om die macht over te nemen over de “intelligente en hoogbeschaafde blanke”. Hetzelfde zou je aan die “heldere geesten” van de PVV kunnen vragen hoe zij die “achterlijke primitieve moslim” de macht zien overnemen over de “beschaafde Westerse beschaving” en de landen van de Westerse beschaving zullen laten vervallen tot primiteve beschavingen.
  Die angst zorgde voor veel ellende zoals: lynchpartijen van de zwarte medemens en zelfs een apartheidspolitiek die tot 1968 duurde om zo ervoor te zorgen dat die “zwarte” niet de macht zou overnemen.

 22. jan vanbriene schreef:
  “Het probleem is heus niet alleen te wijten aan de allochtonen, dat is tunnelvisie maar het hele systeem moet op de schop.”
  Dus “het probleem” is deel aan allochtonen te wijten en deels aan links en daarom moet het systeem dat door links is gecreerd op de schop? Gezien je eerdere bruine reactie’s acht ik dat je dat wil zeggen toch?
  Maar goed, er is geen probleem. Alleen het probleem van bruin, dat ons keer op keer ons eraan herinnert groene beren op de weg te zien, die er niet zijn. Terwijl we gebukt gaan onder een crisis en zowat iedereen finanncieel uitgekleed gaat worden meent de PVV ons bezig te kunnen houden met onzinzaken, omdat de PVV niet machte is om echte problemen op te kunnen lossen.

 23. De armoede grens in Amerika is nog nooit zo hoog geweest. Dus hoe bedoel je nou dat het daar zo voortreffelijk is? o laten we vooral niet vergeten dat er rednecks zijn die het niet uit kunnen staan dat een zwarte nu president is. De beveiliging van Barack tijdens de verkiezingen is nog nooit zo hoog geweest uit angst dat hij werd afgeknald door een redneck. Prima landje de VS, ik zou er alleen nooit naar toe willen gaan. Ik heb een amerikaanse buurvrouw en als ik die hoor praten over de ‘blacks’ dan heb ik al gegeten en gedronken.

 24. @19
  “Onverzuimd verlof tijdens… rammadan of hoe dat dan ook mag heten ,keihard aanpakken is mijn mening.”
  Helemaal mee eens, aanpakken dat “onverzuimde” verlof.

 25. wat pesten het lukt ze niet eens hahaha afz moslim
  dit heet geen pesten maar pure racisme moet ie verzuimm controle doen op 2e kerstdag whahahaha
  of 1e kerst dag dan heeft die geertje eindelijk eens wat te doen whahaha :):) 😛

 26. pvv zijn rednecks hey er word er eentje wakker hier kkk of pvv of nsb ns dap het is allemaal het zelfde
  breivik of geert wilders zelfde gedachte 1 pot nat
  vreemd dat nederland nog 1 minuut stilte houd voor die joden krokkodillen tranen whahahaha
  nu zijn wij moslims aan de beurt kom maar op maak je borst maar nat vuile racist
  kijkjen wie wie op de trein gooit

 27. @35

  kijk, jij zou er eigenlijk boven moeten staan, gezien je reacties ben jij eigenlijk niet veel beter dan zij. Zijn jouw reacties representatief voor moslims?, of ben je gewoon je kudde kwijt?.

 28. @31

  Mag ik je eraan herinneren dat die crisis voor het grootste gedeelte is veroorzaakt door al die jaren van pappen en nathouden door links.

 29. @ jan van brienne:
  Jan,wat is jouw doel?Wat wil jij bereiken? niet lullen over inburgeren ofzo want de meeste allochtonen spreken heus wel,maar wat wil jij nu precies wat is jouw doelstelling?ben zoooo benieuwd

 30. jan van briene schreef:
  “Mag ik je eraan herinneren dat die crisis voor het grootste gedeelte is veroorzaakt door al die jaren van pappen en nathouden door links”

  Economische crisis worden altijd veroorzaakt door rechts. beurscrisis en kredietcrisis veroorzaakt door banken. Allemaal rechtse bezigheden van rechtse menschen. Of wilde je zeggen dat de banken die de crisis hebben veroorzaakt in handen zijn van links?

 31. @

  Ja dat wou ik zeggen, door linkse mensen die rechts vullen, de zogenaamde salonsocialisten.

 32. @43

  wat is mijn doel? mijn doel is dat de stem van de gewone man weer wordt geteld en gerespecteerd, een veiligere leefomgeving voor mijn kinderen, hardere straffen voor geweld geen draaideur criminelen die15 keer in de fout kunnen gaan geen tbs klinieken meer waar de gevangenen op proefverlof kunnen gaan moorden, geen wijken meer met autochtone en allochtone asocialen meer, geen graaiende managers meer, eenvoudige regelgeving en belastingstelsel geen oeverloze debatten en vergaderingen meer, afschaffing van het wachtgeld, gelijke behandeling van arm en rijk, tja zo kan ik nog wel even doorgaan, oja, en geen parlementaire democratie meer, maar een direkte of semi direkte democratie, zo kan iedere burger pas echt mee beslissen om misbruik van politici tegen te gaan.

 33. @47 Jan leuk dat je wat aandacht bent gaan besteden aan de kwaliteit van je reacties. Net op tijd eigenlijk. Maar ik vind het nog steeds niks. Dus ik ga jou extra in de gaten houden en ik wil van jou kwalitatieve top reacties, strikt conform de REGELS. En als dat niet gaat werken; dan gaat de stekker eruit. Dit is een eenmalig, bindend, aanbod. Use it wisely.

 34. @47 oja, en geen parlementaire democratie meer, maar een direkte of semi direkte democratie, zo kan iedere burger pas echt mee beslissen om misbruik van politici tegen te gaan.

  En dan wil je mensen met jouw informatieniveau het beleid in dit land laten bepalen? Nou dan kun je net zo goed de zooi die er nu zit laten zitten. Net zo slecht geïnformeerd

 35. jan van brienne Schreef:

  @43
  wat is mijn doel? mijn doel is dat de stem van de gewone man weer wordt geteld en gerespecteerd, een veiligere leefomgeving voor mijn kinderen, hardere straffen voor geweld geen draaideur criminelen die15 keer in de fout kunnen gaan geen tbs klinieken meer waar de gevangenen op proefverlof kunnen gaan moorden, geen wijken meer met autochtone en allochtone asocialen meer, geen graaiende managers meer, eenvoudige regelgeving en belastingstelsel geen oeverloze debatten en vergaderingen meer, afschaffing van het wachtgeld, gelijke behandeling van arm en rijk, tja zo kan ik nog wel even doorgaan, oja, en geen parlementaire democratie meer, maar een direkte of semi direkte democratie, zo kan iedere burger pas echt mee beslissen om misbruik van politici tegen te gaan.

  Heb het ook moeten leren, maar na wat probeerseltjes is het ZO GEMAKKELIJK
  Tik bijvoorbeeld [op een nieuw tabblad] op je toetsenbord; CPN [spatie] scholing, en klik op zoeken. Tààdáá: http://www.iisg.nl/archives/en/files/i/10751803full.php#N11823 Copypast een tekstje, bijvoorbeeld [255 Documentatie over de thema’s ‘Democratie en socialisme’; ‘Internationale solidariteit’.] naar weer een nieuw tabblad, klik op zoeken, en tààdáá: http://www.iisg.nl/archives/en/files/i/10751803full.php En zo kun je in dit geval zien hoeveel die partij [CPN] heeft geinvesteerd in scholing van haar leden. Je kunt natuurlijk ook weer doorklikken naar [Zie informatie over raadpleging], maar geef je niet veel kans die archieven te kunnen inzien, zekerweten niet als PVV-er.

  Dit is maar een voorbeeldje. Stel het voor aan je GROTE LIJDER om wat aan scholing te doen. Maar ten eerste moet je dan wel lid kunnen worden van die PVVN[S]B. Wanneer ga je nou eens inzien dat het de PVV helemaal niet gaat om democratie onder gelijken die als het nodig is moeten worden bijgeschoold. In jouw geval moet worden geschoold vanaf 1 + 1 = 2 😳

 36. Onderwijsinspectie: “Niets bekend van hoog schoolverzuim”

  Volgens woordvoerder Jan Willem Swane van de onderwijsinspectie is er niets mis mee als scholen hun moslimleerlingen tijdens het Suikerfeest vrijaf geven of de deuren zelfs een dagje sluiten.

  De wet biedt daar volgens Swane mogelijkheden voor. “Het is helemaal aan de scholen hoe ze met die feestdagen omgaan. Op één voorwaarde: de verloren onderwijstijd moet wel gecompenseerd worden. Iedere school moet aan een minimum aantal gestelde onderwijsuren voldoen.”

  meer: http://www.bndestem.nl/algemeen/brabant/9379585/Lege-stoeltjes-op-dag-van-het-Suikerfeest.ece

 37. @42

  ik zie een proces van radicalisatie plaatsvinden, steeds extremere standpunten en het doel heiligt de middelen

  daar kan menig Al Qaeda strijder nog een puntje aan zuigen

 38. Bij ons op school noteren we op het suikerfeest het verzuim niet.
  Ze controleren maar een eind heen.

 39. jan van brienne Schreef:

  @31
  Mag ik je eraan herinneren dat die crisis voor het grootste gedeelte is veroorzaakt door al die jaren van pappen en nathouden door links.

  Lees jij wel eens een krant? De financiële crisis is veroorzaakt door de huizencrisis in de VS in 2008, die weer veroorzaakt is door foute hypotheekverleners en banken zoals we die in ins eigenland ook hadden, namelijk de DSB. En wie werkten er bij de DSB? Linschoten, de Grave en Zalm, drie fijne VDD-ers. Oh oh wat zitten er toch verschrikkelijk veel linkse mensen bij al die banken.

 40. jan van briene schreef:
  “Ja dat wou ik zeggen, door linkse mensen die rechts vullen, de zogenaamde salonsocialisten.”

  Jan. Het is net andersom. Hier is door rechtse mensen links gevuld, hoe je ze wilt noemen mag je zelf
  weten. Als kredietverstrekkers zoals o.a de banken er een puinhoop maken en het economisch systeem zwaar in de crisis brengen dan is het toevallig de gewone man of vrouw die moeten betalen voor de crisis. Miljarden belastinggeld van de gewone man en vrouw is uitgegeven om de banken te redden en dan nog heeft men de crisis daarmee opgelost.

 41. Jan,
  Is het trouwens ooit anders geweest dat rechts lullen links vullen? Instellingen zoals: Energiebedrijven, waterleidingbedrijven, openbaar vervoer, sociale woningbouw etc. die eerst van de overheid waren en betaald zijn door geld van (vooral de werkman en werkvrouw) de belastingbetaler zijn voor een appel en een ei verkocht aan particuliere bedrijven.

 42. Gozer Schreef:

  Hetzelfde zou je aan die “heldere geesten” van de PVV kunnen vragen hoe zij die “achterlijke primitieve moslim” de macht zien overnemen over de “beschaafde Westerse beschaving” en de landen van de Westerse beschaving zullen laten vervallen tot primiteve beschavingen

  Daar hebben die gasten in zoverre gelijk in dat als inderdaad onze beschaving gebaseerd zou zijn op het nobele gedachtegoed van de PVV-ers het voor ieder volk een koud kunstje zou zijn om “ons” te overheersen en hun beschaving aan ons op te dringen.
  Maar dat zou niet erg zijn. We zouden er hoe dan ook stukken op vooruit gaan.

 43. Gozer Schreef:

  rechts lullen links vullen

  Of links lullen en rechts vullen. Ook een zware socialist stapt waarschijnlijk over naar een goedkopere internet aanbieder. Dat die goedkoopte dan te koste kan gaan van de salarissen, vergeten we dan maar even.

 44. Ik snap helemaal dat gedoe niet over geld.
  Mij interesseert het geen bal.
  Wij krijgen maandelijks wat op onze bankrekening gestort, maar ik zou niet weten wat ik er mee moet.
  Ik geef het dan ook weg aan mensen die het harder nodig hebben dan ik. Energiebedrijven bijvoorbeeld. Als je ze die niet af en toe wat toestopt kunnen ze geen olie kopen om energie van te maken en daar zijn weer andere mensen de dupe van. Bovendien is het ook een prettig idee dat die gasbedrijven een deel van het geld die ze via mij krijgen verdelen onder aandeelhouders bijvoorbeeld. Dat zijn mensen die veel meer waarde hechten aan geld dan ik en er dus nooit genoeg van kunnen krijgen. Een ander deel gaatnaar het rijk.
  Het rijk kan er weer arme mensen een plezier mee doen.
  Ook breng ik wel eens wat geld naar die meisjes die achter de kassa zitten. Die verdienen echt niet zo veel hoor, terwijl ze de hele dag er maar zitten. De meiden vinden het dan ook fijn. Ik mag dan ook gratis wat dingen uit de winkel uitzoeken om mee te nemen. Ik neem alleen maar dat mee wat we toevallig zelf niet meer in huis hebben. Melk, een flesje wijn, blikje groente of wat fruit. Soms een kistje sigaren.
  Er wordt even gekeken wat ik meegenomen heb want mocht er niet genoeg zijn dan kunnen anderen niets meer krijgen en dat zou niet eerlijk zijn. Soms vragen ze me of ik een bonnetje wil hebben waarop staat wat ik heb meegenomen omdat ze weten dat ik nogal vergeetachtig ben. Maar dat doe ik nooit want anders zou hun baas er achter komen dat ze geld van me hebben toegestopt hebben gekregen en dan zou die baas zich verplicht voelen dat geld in te nemen om dat weer te verdelen onder z´n aandeelhouders.

Reacties zijn gesloten.