PVV wil geen OV chipkaart, maar dankzij de PVV komt hij er toch!

De strippenkaart is definitief op z’n retour. Dat is de uitkomst van het debat woensdag in de Tweede Kamer. Een aantal fracties (GroenLinks, PvdA en SP) wilden het papieren reisbewijs langer dan gepland behouden omdat zijn opvolger, de ov-chipkaart, nog veel kinderziektes heeft. Lang leek de PVV mee te zullen stemmen met de oppositiepartijen, maar de gedoogpartij haakte toch af.

De PVV geldt als een groot criticaster van de ov-chipkaart, vooral omdat die partij de nieuwe kaart voor reizigers te duur vindt. PVV’er Leon de Jong zei in het debat geen steun te kunnen geven aan de motie van de oppositie, omdat die motie uitgaat van het verbeteren van de chipkaart. Hij wil echter helemaal niet dat die chipkaart verplicht wordt.

Nou, soms lijkt het wel of ze bij de PVV aan de pillen zijn. Kun jij het nog volgen? Of zijn het gewoon meelopers met dit kabinet en echt wel de vijfde kolonne van de VVD? Soort VVD voor tokkies, zeg maar.

5 gedachten over “PVV wil geen OV chipkaart, maar dankzij de PVV komt hij er toch!”

  1. De PVV-ers zijn draaikonten met een hoofdletter D! Kan de PVDA nog een puntje aan zuigen….

  2. Heb het mezelf nooit zo mooi horen zeggen maar weet het al sinds de oprichting van de NSB, de partij voor de vrijheid voor de VVD, de vijfde kolonne van de VVD? Soort VVD voor tokkies, zeg maar.

  3. @ nexus m.:

    “Differentiatie naar markt” heet dat toch in de commerciele economie. Dankzij het merk PVV heeft de VVD de markt van de Henk’s en Ingrid’s aangeboord. Het merk SGP wordt gebruikt om de liberale kiezer met een confessioneel geweten te bedienen.

Reacties zijn gesloten.