PVV wenst, vanwege islamitische gebedsruimte, einde financiering VU

En ja hoor het is weer zo ver, de PVV verspilt weer belastinggeld aan het stellen van onzinnige, haat en xenofobie bevorderende schriftelijke vragen aan een bewindvoerder. Ditmaal aan Jet Bussemaker. Aanleiding is de opening van vernieuwde islamitische gebedsruimte en ‘stilteruimte’ op de Vrije Universiteit.

De algemene stilteruimte ‘De Ruimte’ is een plek waar studenten en medewerkers kunnen verstillen, zich kunnen verdiepen en kunnen vieren. Het biedt ruimte voor een pas op de plaats in het werkende en studerende leven. Een belangrijke eigenschap van ‘De Ruimte’ is dat zij niet expliciet religieus gekleurd is.

De gebedsruimte is voor moslims herkenbaar

door het tapijt dat naar het Oosten is gericht. Ook is een Koran in de ruimte aanwezig en maakt een scherm afzonderlijk gebed door mannen en vrouwen mogelijk. In het voorportaal van de gebedsruimte zijn wasgelegenheden aangebracht, voor mannen en vrouwen gescheiden. Voor het vrijdagmiddaggebed zijn twee voorgangers door de VU benoemd: de heer Mohamed Ben Ayad en de heer Razi Quadir.

De vragen van de PVV:
1.)
Bent u bekend met het feit dat de Vrije Universiteit in Amsterdam een vernieuwde gebedsruimte voor moslims in gebruik neemt?

2.)
Bent u het met ons eens dat het onwenselijk is dat de VU naast een algemene stilteruimte een gebedsruimte inricht die specifiek gericht is op moslims? Zo neen, waarom niet?

3.)
Bent u het met ons eens dat elke instelling die belastinggeld ontvangt en ondertussen de scheiding van mannen en vrouwen faciliteert onmiddellijk van financiering moet worden uitgesloten? Zo neen, waarom niet?

4.)
Klopt het dat de kerkzaal inmiddels is gesloten en de christelijke voorganger gedwongen is zijn activiteiten te verplaatsen naar een kelder zonder enige andere faciliteiten?

5.)
Bent u het met ons eens dat de VU door het faciliteren van een specifieke islamitische gebedsruimte segregatie in de hand werkt en daarmee integratie frustreert? Zo neen, waarom niet?

6.)
Bent u bereid de financiering van de Vrije Universiteit volledig stop te zetten indien de islamitische gebedsruimte niet onmiddellijk weer wordt gesloten? Zo neen, waarom niet?

De reactie van de VU op deze vragen:

‘Wij hebben deze ruimtes al jaren, omdat het past bij het karakter van de VU. Eens in de zoveel tijd roept dat blijkbaar heftige gevoelens op, maar wij kiezen hier bewust voor. Er is veel vraag naar en het past bij het karakter van de VU. Wij zien de reactie van de minister met veel vertrouwen tegemoet.’

Beide Kamerleden willen bovendien van de minister weten of het klopt dat een christelijke gebedsruimte in de universiteit is verplaatst naar de kelder. Dat is volgens een woordvoerder van de VU niet gebeurd: ‘Vermoedelijk gaat het over een ruimte die door een externe partij enige tijd werd gehuurd voor lezingen. Door de verbouwing van de gebeds- en stilteruimte is voor die persoon een alternatieve locatie gevonden.’

De PVV is dus weer duidelijk spijkers op laag water aan het zoeken….

17 gedachten over “PVV wenst, vanwege islamitische gebedsruimte, einde financiering VU”

 1. Zijn wij niet bekend met het 100% nazi gehalte van de PVV?
  Zijn wij niet bekend met de stuitende stompzinnigheid van de PVV?
  Zijn wij niet bekend met de misselijkmakende leerling nazi’s de VVD?
  Zijn wij niet bekend met de drekbende welke zich volksvertegenwoordiger noemt?

  WIJ WEL!

  Maar of dat ook geldt voor de hersenloze dombo meute? Die roedel sieg heil kwijlers zodra fuhrer Geert in zicht komt en met een totale minachting voor de mede mens?

 2. Vandaag in den vaderlandse media een paar artikelen gelezen met Pro Patria als onderwerp. En toen de reactie’s van lezers gelezen. Dat is niet zo’n goed idee. Godverdomme wat een verzameling nazi’s, leerling nazi’s. 2e hands nazi’s en wat heb je nog meer aan soorten nazi’s, oh ja PVVers, strompelt er schuimbekkend rond in Nederland. En dan neem ik nog niet eens de reli-gedogers, politieke gedogers, uit ideologie gedogers in ogenschouw. Dan hebben we nog de zwijgende nazi aanhangers. Ik begin te begrijpen waarom de oorspronkelijke nazi’s, de oer-nazi zeg maar, konden doen wat ze hebben gedaan. Het gros van de Nederlanders was het er mee eens! Het kwam goed uit. Konden ze tenminste de spullen van hun joodse buren stelen zonder dat het diefstal genoemd werd! Die gore mentaliteit bestaat nog steeds onder een groot gedeelte van de Nederlanders. Grote gedeelten van de wereld staan in brand. Mensen roeien elkaar uit van uit een geloofsdoctrine of “dit land is mijn van god gegeven eigendom” doctrine! Wat doen Nederlanders? Het rechtse, zeg maar nazi gedeelte, gaat schuimbekkend tekeer in een “Zwarte Piet” discussie! Al het andere is “linkse hobby” of “antisemitisme”! Je zou er bijna handtastelijk van worden!

 3. Is het de PVV bekend dat een belijdend christen aan zijn of haar verplichting heeft voldaan met een uur kerkbezoek op zondag, als de VU gesloten is? Zo neen, waarom niet?

 4. 1.)
  Bent u bekend met het feit dat de PVV een club racistische debielen is die de gemeenschap handenvol geld kost?

  2.)
  Bent u het met ons eens dat het onwenselijk is dat de PVV kan doorgaan met het zaaien van haat die specifiek gericht is op moslims? Zo neen, waarom niet?

  3.)
  Bent u het met ons eens dat elke parlementariër die belastinggeld ontvangt en ondertussen bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet onmiddellijk van financiering moet worden uitgesloten? Zo neen, waarom niet?

  4.)
  Klopt het dat de PVV inmiddels openlijk heult met neonazi’s en dat de ruimte die is ontstaan door het verder naar rechts opschuiven van de PVV nu wordt ingenomen door de VVD?

  5.)
  Bent u het met ons eens dat de PVV door het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen segregatie in de hand werkt en daarmee integratie frustreert? Zo neen, waarom niet?

  6.)
  Bent u bereid de financiering van de PVV-parlementariërs volledig stop te zetten en de PVV met onmiddellijke ingang te verbieden? Zo neen, waarom niet?

 5. @Jan, 7.) Bent u het met ons eens dat waar ‘PVV’ staat met het grootste gemak en zonder de werkelijkheid geweld aan te doen ook ‘VVD’ geschreven kan worden? Zo neen, waarom niet>

 6. In het AMC en in meerdere grote ziekenhuizen is een bid-en stilteruimte voor christenen.Dat zou je discriminatie van moslims kunnen noemen. Dan ook maar de financiering van het AMC stoppen? Gekkigheid.Nog een gekkigheid: de PVV valt over het gescheiden wassen en bidden van moslims.Is er ooit één vraag gekomen van de PVV over het scheiden van mannen en vrouwen in de sjoel? Niemand in de joodse gemeenschap ziet dit als discriminatie, het is onderdeel van hun geloof. Zo is het met moslims ook, een onderdeel van hun geloof. Ik kijk er vanuit het oogpunt van gelijkwaardigheid van man en vrouw vreemd tegenaan, maar wie ben ik als atheist om iemand in zijn geloofseer aan te tasten?

  PVV, ga ter zake doende vragen stellen. De wereld staat bijna in brand en dat stelletje mierenneukers maakt zich druk om een islamitische gebedsruimte.Wat een niveau!

 7. artikel 3 is eigenlijk hilarisch.. is het niet zo dat elke openbare ruimte ..scholen, wijkgebouwen, warenhuizen, restaurants de scheiding van mannen en vrouwen faciliteert??? namelijk de toiletten !!!!!
  daar heb ik nog nooit iemand een buil over zien vallen.. maar nu in dit vragen lijstje van de pvv dus wel!

  @links.. helemaal met je eens en daarom alleen al lees ik NOOIT meer commentaren in de meeste online kranten.
  ik word gewoon bang van mijn medemens.

 8. Straks verplicht mannen en vrouwen in een kleedkamer omkleden
  Ik heb nog steeds geen mannenlingeriezaken gezien
  Of raamprostitutie met mannen
  Of apart hoofdstuk MAN in de telegraaf voor vrouwen is dat er in.
  Secretarisdag
  Pitskaters
  Stoeikatten
  Mannelijke paaldansers
  Tena gentlemen..tena lady is er al
  Dames en herenfietsen
  Ladysnight geen gentsnight bij casino

  Nou pvv wat een ongelijkheid he?
  Kamervragen en snel!!

 9. Wat is een losse borrel? Met Lossen-borrel kan ik wel wat aanvangen. Overigens zou ik daar ook wel een alcoholische en niet-alcoholische afdeling maken. Niet iedereen wil alcohol drinken. Raar hoor …

 10. De pvv gebruikt met opzet het item islamisering,wat hij verkapt wil bereiken is..dwarszitten,ontmoedigen,wegwuiven,negeren,pesten,bekeren van islamitische burgers…door al hun godsdienst vrijheden als islamisering te beschrijven hoopt de pvv dat de moslims zo gekort in hun geloofsbelijdenis worden dat ze geen kant op kunnen.
  Elk islamitisch item pakken ze op,godsdienstvrijheid is er voor iedereen,maar de islamitische dingen worden constant opgepakt alszijnde islamisering..terwijl het gewoon normaal de religiebeleving is van een moslim in vrijheid van godsdienst beleven in een vrij land!

  De pvv zei al duidelijk..hoofddoek verboden,koranverboden,moskee verbod..het is duidelijk gewoon je agressie en politieke ambt gebruiken om een religie totaal proberen te dwarsbomen bij de moslim.

  Dat weet iedereen,maar toch blijft deze organisatie doorgaan met deze vermoeiende shit.
  Zolang de geldstroom blijft komen.

 11. PVV is gewoon de grootste partij dwarsliggers in de Nederlandse maatschappij.

  Op onze belastingcenten, nota been.

Reacties zijn gesloten.