PVV: vóór bewapening van iedereen

Het leger afsturen op drugscriminelen en nu weer een wapenstok voor tramcontroleurs. Weten jullie nog die jongen die een broodje zat te eten in de bus? PVV wil zo zeker bezuinigingen op politie, scheelt ook wachttijd. Kan de tramcontroleur gelijk meppen, slachtoffer uit de tram kiepen en doorrijden.

Nou laat maar. Met geweld los je niks op. Als dat zo was, dan was er al lang geen geweld meer in de wereld. Maar het is weer een briljant onzalig idee van de PVV. Hoe kom je er op? Kunnen mensen van deze partij nou alleen maar gewelddadige dingen verzinnen? Die gekken willen een politiestaat van Nederland maken, zijn ze helemaal van de pot gerukt! Volgens mij zitten er óf hele simpele zielen bij deze partij óf de mannen moeten allemaal iets compenseren vanwege een te kort lichaamsdeel (kan ook nog allebei, en dat zou een hoop verklaren).

73 gedachten over “PVV: vóór bewapening van iedereen”

 1. Als je dan toch wil besparen op politie schrap dan Categorie IV uit de wapenwet en geef gewone burgers daarmee iets meer recht om zich te verdedigen.

 2. @1 Daar ben ik ook zwaar op tegen. Alsof je met een zwaard, kruisboog of harpoen niet iemand kan doden op straat. Dat zal het alleen maar erger maken. Houd die monopolie om geweld te gebruiken maar gewoon bij de overheid.

 3. Zo is het. Persoonlijk krijg ik altijd jeuk en pukkels van regels maar verruimen van de wapenwet lijkt me niet zo’n strak plan.

 4. Ik wil Nederland uiteraard niet in het Wilde Westen veranderen maar dat hele geweldsmonopolie verhaal is nou juist het begin van een politiestaat. Er zijn hele volksstammen in dit land die denken dat ze geen geweld mogen gebruiken om hun medemensen te verdedigen, terwijl dat gewoon onder Noodweer valt. Dat komt allemaal door die geweldsmonopolie boodschap.

  Overheidsdienaren mogen steeds meer en gewone burgers steeds minder. Die onbalans moet heel hard worden bijgesteld.

 5. @ 4: kenmerk van een totalitair regime is het om het geweldsmonopolie voor de staat én de criminelen te reserveren zodat de burger weerloos wordt. Bij jullie is dat al heel goed gelukt, je mag nog geen alarmpistool in huis hebben, maar je moet wél je vingerafdrukken laten registreren op je ID-bewijs. Allebei zaken dus waar een echte crimineel s goed mee lacht.
  In België zijn we gelukkig nog zo vr niet en is er nog een beetje privacy en mag je onder bepaalde voorwaarden als burger vuurwapens in huis hebben én ze ook gebruiken.

 6. Ik vind het niet nodig, noodweer mag als rechtvaardigingsgrond. En dat is ook zo vastgelegd in de wet, dat je bij noodweer ontslag krijgt van alle rechtsvervolging.

 7. #5. Je mag best een alarmpistool in huis hebben. Je mag alleen niet met een gebruiksklaar exemplaar over straat.

 8. @mercator maar die rijkswacht heeft mitrailleurs terwijl jij misschien maar een revolvertje hebt dus hoezo geen geweldsmonopolie bij de Belgische overheid?

 9. @ 8: ik had geschreven dat het geweldsmonopolie bij jullie netjes verdeeld is tussen enerzijds politie en anderzijds de criminelen. De burger zelf is een weerloos schaap daar tussenin dat ahw aan de politie moet gaan smeken “oh oom agent bescherm mij ajb!”, en dat is een ongezonde situatie.

  De plaatselijke commissaris hier gaf mij de raad “als je een inbreker s nachts in je huis aantreft schiet die dan ineens dood dat bespaart jouw-en ons-een heleboel flauwekul” en dat vind ik een veel gezondere samenwerking politie/burger.

  Let wel: hier is het net zo goed als bij jullie verboden om gewapend over straat te lopen. De meeste Belgen houden zich daaraan maar nogal wat schietincidenten op straat komen vnl. in Marokkaanse en Turkse middens voor.

 10. @ 7: ja maar je mag het zelfs thuis niet gebruiken als je overvallen wordt, dat is alleszins wat een Nederlandse politie-agent mij vertelde toen ik daar specifiek achter vroeg. Ik neem aan dat die de wet beter kende dan ik.
  Het is toch van de gekke: als je een inbreker in huis betrapt en je haalt dat alarmpistool boven weet die 1. het is nep 2. ik ga rustig door met mijn job en als t ff meezit klaag ik de bewoner aan voor bedreiging 😡

 11. # 10
  Nee, dat klopt niet. In geval van echt gevaar mag jij je zelfs met een illegaal vuurwapen verdedigen. Dat is nog steeds noodweer. Dan krijg je wel straf voor illegaal wapenbezit maar die is doorgaans voorwaardelijk als je voor de rest niks anders ernstigs op je kerfstok hebt.

  Veel agenten kennen de wet niet zo goed of liegen tegen burgers omdat dit goed uitkomt. Ik heb die onzin verhaal al vaker gehoord. De wet en de rechter zeggen echt wat anders.

 12. Terug naar het eigenlijke onderwerp. De PVV is niet voor bewapening van iedereen. Dat zou nog van enig democratisch elan getuigen. De PVV is voor de bewapening van nog meer overheidsdienaren om nog meer niet bestaande problemen te bestrijden. Dus ja weer een stap naar de politiestaat als dit erdoor komt.

  Uiteraard krijg je extra straf als jij je als burger verzet tegen dit zinloze geweld.

  En dit allemaal vanwege een paar rotjochies en wat deugnieten die een boterhammetje wilde eten.

 13. @10 Mercator. Het lijkt me vrij logisch dat een Nederlandse agent dat zegt. Anders zouden we allemaal als eerste oplossing naar een alarmpistool in huis grijpen.Je mag thuis wel een alarmpistool hebben, maar je mag hem niet zomaar gebruiken. Althans je mag hem pas gebruiken als je geen andere optie hebt, met andere woorden als het jouw leven is of die van de overvaller. En overigens zoals ik al eerder zei, als het niet anders kan, heb je noodweer als rechtvaardigingsgrond.

 14. Volgens mij zitten er óf hele simpele zielen bij deze partij óf de mannen moeten allemaal iets compenseren vanwege een te kort lichaamsdeel (kan ook nog allebei, en dat zou een hoop verklaren).

  Heren, aantreden voor de inspectie, hier is een brievenbus.

 15. @ #10,
  Die NLse politieagent heeft je verkeerd voorgelicht.
  Lees #11 nog maar eens door want wat zij zegt klopt helemaal.

 16. Zou werken aan het overwicht en sociale vaardigheden van o.a. trambestuurders niet een idee zijn? Het zijn namelijk vaak botte horken die nauwelijks normaal een vraag kunnen beantwoorden. Dat zou ook weer flink wat agressie van de kant van het publiek schelen. Geweld en repressie lijken de enige oplossingen van Rechts te zijn.

  #14 Gezien het feit dat je groeiers en bloeiers hebt, zegt dat niet zoveel.

 17. Hallo,
  Ik merk dat links hier goed vertegenwoordigd is, en dat we zogenaam een politiestaat aan het creeren zijn.
  Om eerlijk te zijn vind ik het bewapenen van bijv tram chauffeurs e.d. een goed plan.
  Het is nl wel zo dat bijv. tramchauffeurs niet vragen om het geweld waarmee ze dagelijks mee worden geconfronteerd. Dus als het tegenwoordig niet meer anders kan ,dan maar bewapenen.
  Ik ga iig niet theedrinken met een inbreker of mee praten om hem op andere gedachten te krijgen.
  Inbreken bij mij is spelen met je leven, dan maar zitten.
  Helaas ben ik gedwongen mijn huis en haard zelf te verdedigen, want anderen doen dat niet voor me.
  Tevens leven we helaas niet meer in de seventy’s waar de manier van geweld nog enigzins aanvaarbaar was.
  Dus dat jullie dit allemaal op jullie laten zitten moet je zelf weten, ik laat iig niet over me heen lopen of bedreigen.
  Daarom ook respect voor het bedrijf (motoren) welke overvallen werd, waarvan twee medewerkers de overvaller een goede les hebben gegeven. 10 punten hiervoor

 18. mercator Schreef:

  …De plaatselijke commissaris hier gaf mij de raad “als je een inbreker s nachts in je huis aantreft schiet die dan ineens dood dat bespaart jouw-en ons-een heleboel flauwekul” en dat vind ik een veel gezondere samenwerking politie/burger…..

  Een inbreker botweg doodschieten? Die commisaris is ongeschikt voor z’n werk.
  Je hoeft een inbreker niet met een knuffel naar huis te sturen, als ik er hier een betrap weet ik ook wel zeker dat ie hier nooit meer wil inbreken, maar doodschieten is wat heftig voor een inbraakje. Als je dat wil zou ik me toch eens laten onderzoeken.

 19. @ Harry,
  gezien de manier waarop sommige OV-bestuurders zich gedragen, vragen ze er wel degelijk om. Mensen met geldige (!) vervoersbewijzen er uit sturen, de politie met honden afsturen op een boterhammetjes eter, het afsnauwen van klanten die normale beleefde vragen stellen, mensen verkeerde informatie geven, bussen die zonder verklaring nooit komen opdagen en doorrijden bij haltes ’s avonds laat zodat mensen hun laatste tram of bus missen.

  Ja, daar worden mensen kwaad van.

  Laat ze eerst maar eens wat klantvriendelijkheid leren.

  Mensen worden niet in het gevang gegooid voor het slaan van een indringer in je huis. Zelfs als je excessief geweld gebruikt, kom je daar doorgaans mee weg of krijg je een voorwaardelijke straf. Je moet het echt extreem gek maken voor zelfs maar een korte celstraf.

  Ik wordt zo moe van die Telegraaf-mythe dat je als burger niks mag.

  @#17 Nee, dat is de wet en jurisprudentie en daar kan iedereen zich gewoon op beroepen.

 20. @ Harry:

  Er staat nergens dat je je niet mag verdedigen, sterker nog je mag dat. Alleen het moet wel proportioneel gebeuren. Je creëert een gevaar dat die proportionaliteit wegvalt als je de monopolie wegneemt bij de overheid en de wapenwet versoepelt t.o.v de burger. Dus de ene burger zal makkelijker een wapen grijpen als die voor handen ligt dan de ander in een zelfde situatie, die niet eens dreigend hoeft te zijn. En ik speel niet graag James Bond met mijn leven, dus ik zal eerder geneigd zijn de inbreker die een mes of een vuurwapen heeft zijn zin te geven. Een tv of geld is te vervangen, maar een mensenleven niet.

 21. Er nog een manier om op de de politie te besparen, nl het tuig, dat in de steden probeert de boel te terroriseren het land uit te gooien..dat scheelt bergen geld aan uitkeringen en schade,s die ze veroorzaken..gelijk ook de wachtlijsten voor woningen verkort..geen onkosten meer door onzinnige subsidies…rust op straat terug…enz..
  maar dat is voor geitenwollensokken een beetje te ingewikkeld..

 22. @ MArcel je klinkt gefrustreerd. Heb je het zelf niet kunnen redden en projecteer je je woede nu op anderen? Als het niet bevalt, ga zelf weg. Voor zover ik weet leven we in een rechtsstaat en hebben alle Nederlanders evenveel recht op dat stukje Nederland. En als het tuig is hebben we daar de wet voor. Dus of met concrete haalbare plannen komen die binnen de wet passen of anders zelf maar een staat zoeken waar je burgers zomaar het land uit kunt flikkeren.

 23. @ Marcel
  Mensen uitzetten is heel erg duur wist je dat? Daarom was de VVD zolang tegen gedwongen uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat standpunt heeft Henk Kamp in 2000 nog uitgedragen.

  Al het tuig het land uit? Naar welk land wil jij Lukassen, Brinkman en Hernandez uitzetten? of de Familie Tokkie? De tuigjongeren op Urk en op de Veluwe?

  Oh wacht, jij wilt alleen mensen uit bepaalde etnische groepen disproportioneel straffen met verbanning en het ontnemen van staatsburgerschap. Heb ik dat goed?

  Dat gaat gelukkig zo maar niet.

  (Internationaal) Recht is een beetje te ingewikkeld voor extreem rechtse schreeuwertjes.

 24. Sjef.. ik ben niet echt mislukt in deze maatschappij, heb een goede baan met een 2 keer modaal inkomen, een auto vd zaak, dus ook geen reden om dit land te verlaten..zou ook een beetje dom zijn om mezelf weg te laten jagen door een stelletje analfabeten uit het Rifgebergte..het is makkelijker om die gasten 1 van de 2 paspoorten af te pakken en er uit te gooien..kost misschien ff wat geld, maar dat verdient zich wel weer terug..en rust in dit land is ook wel lekker..
  Nederlands tuig moeten ze gewoon opsluiten, want die zitten al in hun eigen land..uitzetten kan dan ook niet..als wij ons in een ander land extreem misdragen worden we er ook uitgegooid, daar is niks mis mee..
  of zouden ze ons ook doodknuffelen??..

 25. Nederlands tuig moeten ze gewoon opsluiten…. daar zeg je me wat. 😮 😮 Dat ik daar niet opkwam zeg.
  En zolang je Nederlanders analfabeten uit het Rifgebergte blijft noemen zal ik jouw woorden met een korreltje zout blijven nemen. 😆

 26. @ 27 Marcel ik ben niet echt mislukt in deze maatschappij, heb een goede baan met een 2 keer modaal inkomen, een auto vd zaak…
  Alleen al dat je zulke dingen hier opschrijft toont al aan dat je geestelijk mislukt bent. Hebben, consumeren, bezitten betekent nog niet dat je maatschappelijk bent geslaagd.

 27. Sjef, volgens mij komen er geen Nederlanders uit het Rifgebergte, maar een ander soort volk..daar hebben we heel erg veel last van…jij denk ik niet?…zal wel op veilige afstand wonen??..meestal het geval bij salonsocialisten..een ver van mijn bed show..dus neem ik jouw reacties ook niet serieus, want zweverige figuren leven toch op een roze wolk met oogkleppen op..

 28. @ Marcel
  Je bent dus inderdaad voor een set regels voor Blanke Nederlanders en een andere set regels voor etnische Marokkanen.

  Het is terecht niet makkelijk om mensen hun paspoort af te pakken.
  Het merendeel van de Marokkanen komt niet uit het Rifgebergte. Ze zijn gewoon hier geboren en getogen. Het is dus net zo goed hun land.

  Vraagje: als het zoontje van een van mijn vrienden ontspoort, wil jij die dan uitzetten naar de VS? Hij heeft namelijk een dubbele nationaliteit. Hij heeft echter nooit ergens anders gewoond dan in Nederland.

  Ik zeg dat Nederland net zo goed zijn land is. Wat zeg jij?

  ——————————–
  De politie gooit bakken met geld weg door de drugshandel te bestrijden. Als we drugshandel en gebruikt voor boven 18 gewoon reguleren net als alcohol en tabaksproducten dan levert dat schatten aan geld op in plaats van dat het schatten aan politiebudget kost. Dan heb je ook meteen allerlei controversiële opsporingsmethodes niet meer nodig.

  Maar ja, dat mag niet van Wilders’ Amerikaanse broodheren.

  Er zou echter heel veel tijd en geld overblijven voor het bestrijden van overvallen, seksueel geweld en voertuigcriminaliteit als de zinloze oorlog tegen drugs op hield. Als drugs legaal waren dan waren ze minder gevaarlijk en zou een groot deel van de drugs criminaliteit ook verdwijnen.

  Maar ja, dat mag niet van alle Rechtse partijen.

 29. Ow, net mn post op de verkeerde plek gezet zie ik.

  Nou ja. Ik woon midden tussen de buitenlanders. Geen enkel probleem mee, eerder baat. Ik doe hun formulierenwerk, die voor de gemiddelde henk en ingrid al lastig zijn, ik krijg er vrienden voor terug. En een heleboel lekker eten uit alle hoeken van de wereld.
  Ik woon dus niet op een veilige afstand, ik ben niet zweverig en geen salonsocialist.

  Ik weet een wijk in Eindhoven waar er wel problemen zijn met hangjeugd. Die wijk word nu voor een groot deel bevolkt door marokkanen, dus die lastige hangjeugd ook, simpel.
  30 jaargeleden waren er daar ook problemen met hangjeugd. Politieauto’s in brand, motoragentjes van de brommert geschopt, bedreigingen, overvallen enz. Toen waren het echter uitsluitend hollandse jongeren.

  Waar ligt het dan aan? Afkomst? Natuurlijk niet. Het is een wijk volgepropt met kansarme mensen en veel armoede. Dát is het probleem, niet de afkomst.

  Figuren als jij maken het probleem alleen maar groter. Door deze groepen verder uit te sluiten zullen de problemen zich echt niet oplossen.

 30. @ #29 Abdul Alhazred
  Ach je moet hem niet geloven. Ten eerste is het al aangetoond dat de gemiddelde PVV stemmer een laagopgeleide tokkie is en bovendien liegen PVVers nou eenmaal vaak.
  Marcel mag hier komen aandansen met z’n leugenachtige beweringen maar aangezien het een PVV tokkie is vertrouw ik hem voor geen ene millimeter.

 31. Abdul, als je geestelijk mislukt bent kom je niet aan een normale baan, maar loop je met een uitkering rond op straat en ben je parasiet van dit land…als er geen mensen zijn die werken hebben die lozers geen uitkering…ik leef in ieder geval van mijn eigen verdiende geld..hoef dus niet mijn hand op te houden..
  krijg geen subsidie,s…val geen mensen op straat lastig…enz..
  dus Abdul als jij je energie stopt in het aanpakken van tuig op straat hebben we geen PVV nodig..eigenlijk heel simpel..

 32. Ram droom jij maar heerlijk verder…jouw niveau zal denk ik ook niet zo hoog zijn..hahaha..anders loop je niet met oogkleppen op of met je kop in het zand..het is ook bewezen dat de meeste linkse mensen wereldvreemd zijn..

 33. @31 Grappig Marcel dat je mij salonsocialist noemt, die op veilige afstand woont. Ik woon in een van de 4 grote steden in een multiculti-wijk. Iedereen of die nou Pools, Marokkaans, Nederlands of Turks is kan het over het algemeen goed met elkaar vinden. Laat het nou in mijn stad toevallig een andere wijk zijn waar voornamelijk Tokkies wonen, ala oh oh cherso, die voor overlast zorgt. Wordt nog leuk voor de pliesie met oud en nieuw als ze kerstbomen in de fik gaan steken en autobanden.

  Je hebt gelijk er komen geen Nederlanders uit het Rifgebergte, ik snapte dus ook niet waar je de term analfabeten uit het Rifgebergte vandaan haalde. Dus als er geen Nederlanders uit het Rifgebergte komen, kun je die ook niet uitzetten.

 34. Marcel Schreef:

  Ram droom jij maar heerlijk verder…jouw niveau zal denk ik ook niet zo hoog zijn..hahaha..anders loop je niet met oogkleppen op of met je kop in het zand..het is ook bewezen dat de meeste linkse mensen wereldvreemd zijn..

  Na de beroemd geworden trend uit Engeland: “Girl power!”

  Krijgen we nu de PVV trend die ook kans maakt om wereldwijd negatief beroemd te worden: “TOKKIE POWER!” met back-stage ondersteuning vocals van de middelmatige burgerij; “HAAT!!! HAAT!!!

 35. Nou Sjef ik zal het je ff uitleggen, maar denk dat je het toch niet zal snappen..die gasten uit het Rifgebergte, die hier naartoe zijn gekomen zijn kansarm.. vaak analfabeet..hebben moeite met aanpassen…kunnen hun kinderen niet opvoeden..maken massaal misbruik van uitkeringen, dus hebben er eigenlijk alleen maar last van..uitzetten is dus een goede optie..

 36. Parasiet.

  Wat doe je met parasieten? Afmaken.

  Jouw taalgebruik ontmenselijkt iedereen met een uitkering. Tegelijkertijd roep jij jezelf uit tot een superieur persoon uit op basis van je inkomen.

  Structurele Werkloosheid is onvermijdelijk tenzij je een planeconomie wilt. In ons huidige systeem zullen we altijd mensen hebben die tijdelijk buiten hun schuld werkloos zijn. Schade en ongevallen horen ook bij werk. Je kunt nooit alle WAO-ers voorkomen of herintegreren.

  Ik weet niet wat voor werk jij doet maar je hebt er overduidelijk geen algemene kennis van economie en de arbeidsmarkt voor nodig.

  ——————————-

  Met al die giftige haat naar Marokkanen en andere groepen laten we ons afleiden van de werkelijke vragen:

  Is het openbaar vervoer echt zo gevaarlijk dat we bestuurders en conducteurs moeten bewapenen?

  Welke prioriteiten moet de politie stellen?

  De PVV is in ieder geval tegen bewapening van iedereen. Ze zijn ook tegen het vervolgen van hufters als die tot hun eigen partij behoren.

 37. Sofia van der Linde Schreef:

  De PVV is in ieder geval tegen bewapening van iedereen. Ze zijn ook tegen het vervolgen van hufters als die tot hun eigen partij behoren

  Ik heb het volgende officiële voorstel voor de Tweede kamer wat betreft de criminele bende van de PVV en dat steunt op de huidige Nederlandse wetgeving:

  Elke dag bij aankomst in de Tweede Kamer preventief fouilleren, vingers afdrukken nemen en body scanner gebruiken specifiek voor deze PVV bende waar het bewezen is dat ze illegaal wapens bezitten, steeds met zinloos geweld verspreiden bezig zijn en tevens met aanzetten tot geweld. Ik vind dat ze moeten tekenen weer bij aankomst en telkens weer bij het verlaten van het gebouw.

 38. @ marcel
  Lol. ga gerust door met het verspreiden van je onzin hoor want dat bewijst maar weer eens wat voor een tokkie je bent (wat niet zo vreemd is aangezien dat het gemiddelde profiel van een PVV aanhanger is) 😀

 39. Sinds Marcel hier ron 😥 dwaart besef ik weer eens terdege waarom we dit ook weer allemaasl doen. Er is nog een berg ontwikkelingswerk te doen in Nederland. 😥

 40. @ #44
  Ach joh heb toch een beetje medelijden met de geestelijk/intellectueel minder bedeelden. Marcel kan er (net als de rest van de PVV aanhangers) weinig aan doen dat hij een tokkie is :mrgreen:

 41. #46 o maar heb ook medelijden met degenen die niet zelf kunnen denken, maar daarbij mag ik me er ook wel aan storen en vol zitten met nobele plannen, toch 🙂

 42. @ Marcel 35 bralt: ik leef in ieder geval van mijn eigen verdiende geld..hoef dus niet mijn hand op te houden.’ 🙂 Ben jij soms ook zo’n PVV profiteur die op mijn kosten driedubbel modaal verdient als crimineel Kamerlid dat voor je gechloreerde blonde Lijder moet sméken om marsorders? 😯 De tientallen onzalige LPF voorlopers trokken trouwens nog járen vét wachtgeld. Met Winnie de Jong als topwachtgeldtrekster nummer een. 😥

 43. Abdul, ik werk voor mijn geld en ben ook geen ambtenaar, leef ook niet op jouw kosten, maar werk voor een commercieel bedrijf…waar jij zo over valt…de kamerleden, die 3 keer modaal verdienen..ben ik helemaal met jou eens…is veel te veel, voor het werk dat ze er voor doen…het ergste nog zijn die linkse figuren die met hun schijnheilige gezicht hun zakken vullen..behalve dan die van de SP..
  wachtgeld is ook belachelijk, maar uitkeringen geven aan mensen die hier nog nooit gewerkt hebben is ook te gek voor woorden..dus de plannen van de regering om nieuwkomers de eerste 10 jaar geen uitkering te geven is een heel goed plan…en mensen die het daar niet mee eens zijn moeten zelf maar met de pet rond gaan om die mensen te sponsoren, plus eventueel hun huis beschikbaar stellen, dan hoeven ze in ieder geval niet op kosten van de gemeenschap te leven..

 44. geheel off topic, maar wil hem voor een keer toch inkoppen: en die PVV fractieleden die daar voor straf niets anders mogen doen dan hun hand op steken bij stemmingen tegen een salaris van ca 100.000,– ??? VInd ik errug ruim betaald van mijn belastingcenten.
  Maar zal het niet weer doen ot 🙂

 45. @ 52 JvdH Even off topic ook maar: Volgens mij heeft niemand die marcel dat gevraagd.
  Wij brallen toch ook niet ongevraagd over wat we voor kost doen?

 46. Ok, dus jullie zijn tegen het bewapenen van tram(en ik neem aan ook trein) controleurs. Tegen dus. Wat wil weldenkend links dan wél doen om de chauffeur of controleur te beschermen die zowat dagelijks wordt bespuwd, beschimpt en aangevallen door “bepaalde kwetsbare groepen” ? En niet afkomen met ‘verbeteren van de sociaal economische en culturele positionnering van de daders etc., dat kennen we al en het helpt niet. Het openbaar vervoer ineens afschaffen is ook een optie.

  Hier in België worden bussen en trams nogal s beschoten met kalibers gaande van een luchtkogeltje over .22 tot kalasjnikov in “bepaalde kwetsbare wijken”, wat ga je dààr aan doen( behalve veel praten natuurlijk)?

 47. #56 om tramcontroleurs zomaar een slagwapen in de handen te geven, daar ben ik inderdaad zwaar op tegen. Wat zou helpen is meer controleurs in het openbaar vervoer en lik op stuk – maar zonder geweld en zonder schade of beschadiging van mensen. Maar ook controleurs die sociaal gevormd zijn en niet meteen gaan beuken om problemen op te lossen.

  Het probleem wat je noemt van België , tja denk niet dat wij dat als NL op moeten gaan lossen, ga je weer heel andere problemen van krijgen. 😎

  #57 voor zover ik weet zijn we hier geen van allen van iemand afhankelijk en kunnen we allemaal onze eigen broek ophouden. Dus ga er dan ook niet van uit dat hier mensen met een uitkering zitten, wat ik dan ook weer naar en stigmatiserend vindt. Want mogen die niks meer zeggen?

 48. Het staat tramconducteurs en bestuurders vrij om op een vechtsport te gaan. Wat mij betreft kunnen ze er korting voor krijgen. Van een goede leermeester leer je namelijk niet alleen vechten maar ook manieren als je die nog niet hebt.

  Als je ze bewapend zal je ze ook moet trainen anders dan plukt iemand ze hun knuppeltje zo uit de vingers.

  # 52 Ik heb Marcel er indirect naar gevraagd in #41

 49. @ 58: “zonder schade of geweld op mensen, sociale vaardigheden…”, zie je, dus toch weeral praten 😐 …tramcontroleurs opleiden tot psychologen dan maar ? Neen dat werkt niet. Mèèr controleurs? Dan komen de kandidaat-zwartrijders/relschoppers ook met meer. Camera’s plaatsen? Dan trekken ze hun bontkraag tot net onder hun ogen. Je kan ook moeilijk die controleurs verplichten dat stroomstoot-wapen te gaan gebruiken, wie weet stapt de zwartrijder dan de volgende keer met een hakbijl die bus op.

 50. #60 Nou dan zijn we het eens, wapens geen optie.Geweld roept alleen maar meer geweld op. Dus? Beheerste controleurs die niet met zich laten sollen en geen kort lontje hebben.

 51. Ik kom op vrij veel plekken in de Randstad en ik ben in het OV nog nooit getuige geweest van geweld ook niet van door op heterdaad betrapte zwartrijders.

  Ik word wel aan de lopende met de onbeschoftheid van het personeel in het OV geconfronteerd. Daarom ben ik enigszins sceptisch over hoe groot dit probleem nou eigenlijk is.

  #60 Tramconducteurs opleiden tot psychologen? Ik dacht meer aan ze een arsenaal manieren leren die ik op mijn 9e al onder de knie had.

 52. Het is nog veel eenvoudiger. Je maakt het openbaar vervoer gratis. Kan best als je aantal total nutteloze zaken zoals inburgeringscursussen, kunstsubsidies en invallen in Irak en Afghanistan afschaft. Dan zijn er geen controleurs meer nodig en wordt de bus gewoon een onderdeel van de openbare weg. Als er dan nog problemen zijn is het een taak voor de-gewapende-politie.

 53. @ 62: dan heb jij al ongelooflijk veel geluk gehad 😐 ! Ik kom als Belg wel s vaker op het Nederlands OV en er is nog nooit NIETS voorgevallen op die treinritten, altijd was er wel gedoe met kabaal, drugs, zwartrijden…ik snap niet dat ze nog lui vinden bij jullie die die job van controleur willen doen.

 54. #63 is voor mij totaal irrelevant, je bent Belg, dus waar bemoei je je mee 😕 Lijkt me dat België zelf genoeg heeft op te lossen, doe dat eerst maar even dan. #64 wel typisch dat dat altijd op die ritten was, zet mij toch aan het denken 😮

 55. @65: mij kan het idd niks verdommen dat de blanke Hollanders en de bruine nieuwkomers elkaar de kop inslaan op de Amsterdamse bussen hoor. Maar jij vondt dat bussengedoe belangrijk genoeg om er weer een anti-PVV topic van te maken dus gaf ik even mijn mening, waar je blijkbaar niet eens bereid bent om over na te denken. Kom, probeer maar s, zo moeilijk is het niet: als het OV gratis is zijn al die problemen opgelost.

 56. #66 Ken je van reputatie, vind het wel weer leuk geweest, ga maar ergens anders trollen. Daaaaag Mercatortje.

 57. Keira Schreef:

  trouwens ben een paarse Hollander, geen blanke.

  koop nou n’s een goeie das muts en sjaal 😀

 58. @66: raar dat jij ag Mercator over dat “trollen” begint, op Krapuul gebeurt niks anders, met dat verschil dan dat het een wederzijds en steriel trollen is. Kan je echt niks bedenken bij mijn-dacht ik toch-constructieve voorstel van me om het OV gewoon als een onderdeel van de publieke ruimte te beschouwen , om alle problemen met gewapende, multiculturele lulpraatjes verkopende, “assertieve” etc. controleurs te voorkomen?

 59. Keira Schreef:

  Er is nog een berg ontwikkelingswerk te doen in Nederland.

  Nou dat is ‘m precies waar we al een tijdje bezig zijn op Krapuul.nl en het is heel erg nuttig. Ik wou het al een poosje opschrijven en nu is mij Keira voor geweest. Prima. 😛

Reacties zijn gesloten.