PVV toch met de billen bloot?

Dit is een gastbijdrage van: Laurent

D66 en GroenLinks komen met een initiatiefwetsvoorstel om de financiering van partijen en kamerleden die niet via een partij in een van de kamers zitten openbaar te maken. Dit voorstel kan rekenen op een ruime meerderheid in de Tweede Kamer.

De PVV is echter tegen. Vermoedelijk is dan ook het verborgen willen houden van hun financiën de belangrijkste reden om geen ledenstructuur en geen subsidie te willen accepteren, want dan zou die openbaarheid verplicht zijn.

8 gedachten over “PVV toch met de billen bloot?”

  1. Ik heb nieuwsuur ff gemist maar dit verhaal gaat al een jaar zo. Ik heb het toch maar bij nieuws gezet omdat ik aanneem dat er iets nieuws is.

  2. Wat een slappe vertoning, een wet van driemaal niks! De maximale bestuurlijke boete is 20.000 euro bij onvoldoende transparantie / overtreding art. 18a van die initiatief-wet. In Engeland en Amerika is een dergelijke overtreding meteen een strafbaar feit! Nu kan Wilders straks zeggen: hier heb je 20.000 euro en laat me met rust. Dan kan Wilders de smoes vertellen: mijn financiers zijn terecht bang om aangevallen te worden door de linkse media omdat ze mij steunen. Dus Wilders gaat jaarlijks gewoon 20K lappen en zijn achterban zal dat dan goedkeuren.
    Dit is hoe het in Engeland ging…met schimmige Joodse financiers van de Labor Party: http://www.inminds.com/article.php?id=10255

    Kortom: dit lachwekkend slappe wetsvoorstel is het harde bewijs dat Halsema Wilders gewoon niet effectief wil aanpakken. En Wilders heeft gelijk dat Groen Links het land niet kan regeren omdat GL geen zicht heeft op de realiteit.

  3. Een boete betalen betekend niet dat je vervolgens gewoon door kan gaan met overtreden natuurlijk.

  4. Wie kan me garanderen nu dat de PVV/Wilders niet zulke haat-sites als de koppensnellers.nl stiekem aan het financieren zijn?

  5. Nou dan maakt de donateur gewoon aparte giften van 1500 euro per gift. En dan een paar dagen lang. klaar opgelost. De peroxide Koning komt er echt wel weer omheen, net als de vorige keer met een slimmigheidje.

Reacties zijn gesloten.