Wie nu nog PVV stemt is een zelfdestructieve randdebiel

Ik had eerst een ander woord in mijn gedachten, maar je moet nooit gaan schelden. Schelden is een zwaktebod. Je kan beter een wetenschappelijk woord gebruiken dat je kan onderbouwen. Zoals jullie weten heb ik, ook op Krapuul, de PVV-stemmer vaak verdedigd. Ik heb er een paar in mijn naaste omgeving en weet dat ze alleen de koppen van de Telegraaf lezen en naar Hart van Nederland kijken. Ze zijn dus heel makkelijk te manipuleren en zien altijd veel te laat in dat ze worden misbruikt door charlatans. Maar nu ook de eerder genoemde media hebben gemeld dat hun leider Wilders Nederland aan de rand van de afgrond heeft gebracht, met als enige doel zijn eigenbelang, ga ik er vanuit dat zelfs de slechtst ingelichte mensen kunnen weten dat de PVV een foute club is.

Randdebielen
Maar ik heb ze weer zien zitten in de verschillende debatprogramma’s hoor. Idioten die weigeren toe te geven dat ze fout waren na de oorlog. Aan hun gezicht kan je aflezen dat ze weten dat ze onzin uit zitten te kramen maar ze blijven, tegen beter weten in, achter hun leider staan. Ze doen me denken aan die zaal met Duitsers die na de verloren slag om Stalingrad, heel hard “Ja!!” riepen toen Joseph Goebbels ze vroeg of ze de totale oorlog wilden. Zo kon Hitler later zeggen dat de Duitsers de totale ondergang zelf hadden gewild.

Nooit vergelijken!
Nu weet ik dat je Wilders nooit moet vergelijken met Adolf Hitler. Ieder vergelijking in deze gaat mank. Zo was Adolf Hitler dol op zijn nicht en keren steeds meer nichten zich af van Wilders. Hitler was voor een verenigd Europa en Wilders is daar juist tegen. Zo zijn er honderden verschillen te vinden die iedere vergelijking teniet doen. Begin daar dus nooit aan.
Maar tegen iedere idioot die nog PVV wil gaan stemmen om te laten zien dat ze er nog steeds zijn zou ik het volgende willen zeggen: mocht u besluiten bij de volgende verkiezingen het hokje bij de PVV rood te maken, weet dan dat u officieel toetreedt tot de orde der randdebielen. Van mij mag het, maar deze orde zetten we apart en zal door de rest van Nederland nooit meer serieus worden genomen. Ook al bent u met drie miljoen. Aan u de keuze.

21 gedachten over “Wie nu nog PVV stemt is een zelfdestructieve randdebiel”

 1. Wanneer je PVV veranderd in CDA krijgt de tekst toch meer de aandacht die het verdiend

 2. Mussert trouwde met zijn tante en deed het met zijn nicht. De enige consistente in dit verhaal was Mussolini, die was gewoon getrouwd en rotzooide daar buiten nog aan. Hij werd verhangen aan een lantaarnpaal met zijn maîtresse.

 3. Als Krapuul adviseert om geen PVV te stemmen dan weet je als weldenkende kiezer dat je het juist wel moet kiezen in het hokje 12 september omdat Krapuul over het algemeen steevast de foute kant kiest.
  Ik had een ander woord willen gebruiken maar houd het netjes.

 4. @5 stem jij maar lekker op je racistische fascistenpartijtje hoor, het is genoteerd.

 5. Een weldenkende kiezer die op de PVV stemt? Tjemig, dat is even schrikken! Zijn die er dan?????? 😆

 6. Ja, die zijn er. Zoals eerder opgemerkt dat Wilders stemmen heeft verloren dat heeft meer te maken met het feit dat Henk en Ingrid goed in de portemonnee zijn gepakt. Het is dat het nu om de euro´s en de dollars gaat, anders had Wilders zijn verderfelijke boodschap nog lang kunnen nadragen. Bedenk wel dat in Engeland het anti-Semitische net zo goed heerste met name in de upper class en op de befaamde universiteiten.

  Wilders wordt nog steeds gezien als hij die heel scherp ziet, wat anderen niet zien. M.a.w. de onderliggende laag vreemdelingenhaat, is nog steeds net zo hard aanwezig. Zelfs als de crisis ooit voorbij gaat, dan is de erfenis van Fortuyn en Wilders groot. Kijk maar naar de heilig verklaring van Fortuyn een paar weken geleden en bijna niemand die publiekelijk een weerwoord gaf, dat Pim net zo hard kon bashen en vervelend was. Vreemdelingenhaat treft helaas ook de ´elite en de weldenkenden´.

 7. @8 ja, ik begrijp je verhaal wel, maar daarmee zijn die PVV-stemmers toch nog niet weldenkend? Maar idd, goed punt: dat hele electoraat is er natuurlijk nog steeds.

 8. Ja tuurlijk gaan die ontevreden mensen niet weg als de PVV verdwijnt, hoop alleen dat ze een poosje geen rood potloodje meer gaan vasthouden zoals vroeger. (ja ben ook geen 20 meer 🙂 )
  Maar echt een weldenkende PVV-stemmer, echt dat is voor mij een novum. Dat mensen weglopen als PVV-stemmer komt niet doordat ze na gaan denken maar omdat ook Geert niet levert wat hij beloofd heeft en dat accepteren ze niet, want hij had het beloofd. *stampvoet*

 9. Hey, da’s leuk. Iemand die Krapuul (een internet site) als leidend ziet in haar stemgedrag.

  Wat ik mij nu afvraag, heeft Patricia Van Veldhoven Krapuul als startpagina?

  Wat ik mij tevens afvraag, is Patricia Van Veldhoven zich ervan bewust dat de PVV de NL-bevolking enkel maar voorliegt, onderwijl op een parasiterende wijze misbruik makende van het gestolen partijprogramma van de SP?

 10. #9 We kunnen heel makkelijk zeggen dat 1,5 miljoen mensen niet weldenkend zijn (geweest) in 2010
  Maar ik maak me meer zorgen over die zogenaamde weldenkende mensen die toegestaan hebben dat hun stem op de VVD en het CDA gebruikt werden om de PVV te paaien en daardoor te ondersteunen.
  Dat zijn er pakweg 3 miljoen extra die geen of nauwelijks moeite hadden met het gedachtegoed van Geert en zijn trawanten.

 11. @11 alleen de pvv liegt…
  Verbaas me al jaren aan het feit dat er mensen zijn die verkiezingsprogramma’s gaan uitpluizen alsof daar ook maar 1 waar woord in staat… mensen leer nu eens dat tijdens verkiezingen iedereen liegt.. trouwens niet alleen tijden verkiezingen…
  Ik heb in mijn leven nog nooit een partij gevonden die bij mij past… is ook niet mogelijk of ik moet hem zelf beginnen.. sociaal rechts? linkse mensen leven in een utopia dus die neem ik niet serieus, partijen gelieeerd aan een geloof? bij voorbaat niet goed bij hun hoofd met dat sprookje van ze.. het midden? hier in nederland per definitie draaikonten…
  zal wel weer een keuze uit de minst erge gaan worden.. want ben te laat om de Groene Radicale Arbeiders Partij op te richten… (niets groens radicaals of arbeiders aan mij maarja dat schijnt stemmen te trekken…)

  Maar goed, hier op krapuul zitten bijna alleen maar utiopen…. dus ben mijn tijd aan het verdoen.. gelukkig weet ik dat salonsocialist zichzelf niet zo serieus neemt…
  Al word dat wilders bashen wel een beetje zielig ondertussen… al ben ik het wel eens met de stelling… ik zou hem alleen willen uitbreiden met zo’n beetje alle andere politieke partijen…
  Ik ben voor een dictator… soms zit daat wel eens een goede tussen….

 12. @14 Ja, jij wilt natuurlijk graag dat Wilders als een normaal politicus gezien wordt omdat je liever niet erkent dat jouw rechtse favoriete partijen een vuile racist hebben geesteund.

 13. #14, Om jou eigen woorden te gebruiken, alle partijen liegen.

  Dan is Wilders/PVV de gekozen Verlosser alleen en uitsluitend voor degene die enorme haat tegen buitenlanders, “anderen” dragen en xenofobie en racisme overal spreiden. Want de rest zijn gewoon leugens.

  Die idioten hebben ons Nederlands geld voor 1,5 gewetenloos verspild.

  Daar zeg je niets over? Want anderen partijen zijn daar aan schuldig weer? Of Links? Of iemand anders, maar niet Wilders,Rutte,Verhagen?

 14. SS, even en uitsluitend alleen voor je eigen gebruik: Wilders is de Nederlandse Adolf Hitler.
  Als je alleen op de verschillen afgaat, kom je vanzelfsprekend nooit erachter. Dat heb je mooi bedacht, maar lukt niet.
  Hij is de Grote Nederlandse Verlosser. (dat denken tenminste een heleboel xenofoob, racistische kiezers)

  De clou ligt niet in hoeveel zullen op hem stemmen in tijden van de Grote Crisis, want dat weet je uit de geschiedenis van de jaren 30 in Duitsland en de laatste verkiezingen in Griekenland, bijvoorbeeld.

  De clou is dat diep in de VVD kronkels met de ultrarechtse neoliberale (economische) te voeren politiek, die drastische, draconische maatregelen voor de bevolking mee zal brengen, Wilders zou het middel zijn om dit te gaan afdekken. Dan had men met enig traditioneel-culturele bolkensteinianse kennis bedacht dat je de negatieve consequenties van het ultraconservatieve marktwezen op de allochtonen, “buitenlanders” enz. zou kunnen afketsen, zodat die ultraconservatieve politiek ongestoord zou kunnen doorgaan.

  Dit was de enige reden voor het bestaan van de Rutte kabinet.

  Helaas.

  Volkscultuur is iets wat actief gevormd wordt en hier ligt een kans met de volgende verkiezingen om de koers naar de sociale afgrond in iets meer positief te doen veranderen.

  Weg met de traditionele Racisme en Xenofobie, ze werken sociaal-destructief.

 15. Mijn medeleven gaat naar de salonsocialist, maar mijn stem gaat uiteraard naar de PVV.

 16. De nieuwe PVV-kiezer is een 55+-plusser die met een links kabinet zijn pensioen en zijn spaargeld kwijt is.

Reacties zijn gesloten.