PVV-stemmer denkt dat Wilders (PVV) minister is

Ja jongens, het moet toch niet gekker worden! 😀 Één op de vier PVV-stemmers denkt dat Goudpruikje minister is in het kabinet. Moeten we toch nog maar eens luidkeels kond van doen dat dat niet zo is.
Daarom is het wel heel fijn voor deze stemmers dat de PVV de tekst van het verkiezingsprogramma heeft aangepast opdat zij het ook kunnen lezen. Fijn dat ze zo aan hun electoraat denken. 👿

41 gedachten over “PVV-stemmer denkt dat Wilders (PVV) minister is”

 1. Eh ja. Kunnen vragen naar dit soort feiten voortaan niet als verkiezingsexamen dienen? Dat als je denkt dat Wilders minister is, dat je dan één verkiezing moet overslaan totdat je weer in aanmerking komt om te stemmen?

 2. Waarom probeert men de PVV altijd zwart te maken met de kleinste dingetjes iets te overdrijven. DAT moest is verboden worden, iedereen in de media een beetje hersenspoelen. Denk na. Net alsof alleen de PVV zo “slecht” is. Kansloos….

 3. #2 Thomas. Goh? Ik dacht tocht dat jouw kennelijk favoriete clubje voor vrijheid van meningsuiting was? Of zie ik dat verkeerd en geldt dat alleen voor degenen die in de Gunst van je gechloreerde Meester vallen?

 4. Naïef van Synovate om te denken dat PVV’ers überhaupt in staat zijn om te denken en dan tot de conclusie komt dat 1 op de 4 dat daadwerkelijk kunnen. Mooi voorbeeld weer: men maakt de PVV niet zwart. Dat doen ze zelf… Maar nee de PVV doet dat zelf niet, die maakt alles liever zelf wit! Ingewikkeld!

 5. Thomas Schreef:

  Waarom probeert men de PVV altijd zwart te maken met de kleinste dingetjes iets te overdrijven. DAT moest is verboden worden, iedereen in de media een beetje hersenspoelen. Denk na. Net alsof alleen de PVV zo “slecht” is. Kansloos….

  Misschien omdat de PVV zelf steevast alles overdrijft en probeert hele bevolkingsgroepen zwart te maken?
  En omdat acht van hun kamerleden in ernstige aanraking met justitie zijn geweest, een ‘klein dingetje’ dat zonder precendent is voor welke fractie dan ook?
  En misschien omdat ze de meest discriminerende taal sinds de NSB uitslaan?
  Omdat ze belasting op hoofddeksels willen heffen, mensen door de knieen willen schieten en bij tientallen miljoenen uit Europa willen deporteren?

  Ik noem nog maar wat ‘kleine dingetjes’, waar geen enkele partij sinds de NSB ook maar in de buurt van is geweest.

 6. Ach gut PleeVVertje thomas doet huilie huilie omdat z’n klote partij (of beter gezegd de klote aanhangers van die rot partij) weer eens niet positief in het nieuws komt 😀 😀 😀
  Heb je een zakdoek nodig sukkeltje ????

 7. Als de PVV-er het al niet meer snapt, hoe kan je dan van het buitenland verwachten dat ze deze constructie begrijpen. Pvv wel alle macht maar geen verantwoordelijkheid….snap dat ze dat inhet buitenland niet snappen.

 8. Die 25% PVV-stemmers hebben gelijk. Wilders is niet zo maar een minister. Hij is eigenlijk minister-president. Hij laat de helft van de trams en bussen in Amsterdam opheffen. Kunnen de hoofddoekjes en de grachtengordeldieren gewoon maar even te voet gaan. Dat was ook een van de eerste dingen die voor Joden verboden werden, in 1941: met de tram gaan. Behalve als je wordt uitgezet. Dan mag je met de tram. ZIEK!! 😥

 9. Thomas Schreef:

  Waarom probeert men de PVV altijd zwart te maken met de kleinste dingetjes iets te overdrijven. DAT moest is verboden worden, iedereen in de media een beetje hersenspoelen. Denk na. Net alsof alleen de PVV zo “slecht” is. Kansloos….

  PVV zwartmaken?? Dat haal ik er niet uit hoor, in tegendeel.
  Eigenlijk ging het stukje meer over de PVV kiezers, zoals jij kennelijk, die in 25% van de gevallen niet bijzonder slim zijn, en dan zeg ik het voorzichtig.
  Vervolgens werd er zelfs nog een pluim uitgedeeld aan de PVV omdat ze op zn minst de moeite hebben genomen om een voor die “minder snuggere” kiezer begrijpelijk programma op te stellen. Het enige puntje van kritiek is dat ze daar wat halve waarheden in verstopt hebben. Maar voor dat stukje zwartmakerij moet je niet bij krapuul zijn maar bij het lijfblad van de PVV’er: de telegraaf.

 10. @#2 Dat is helaas typisch voor rechts: het moet verboden worden. Nederland heeft al meer dan genoeg verboden en restricties.

 11. Volgens mij komt die hele achterban van Wilders bij de PVDA vandaan.

  Sofia van der Linde

  En van links is het verboden een rechtse mening te hebben.
  Een rechts kabinet moet meteen bestreden worden, terwijl het democratisch gekozen is.

 12. Elisabeth Schreef:

  Volgens mij komt die hele achterban van Wilders bij de PVDA vandaan.
  Sofia van der Linde
  En van links is het verboden een rechtse mening te hebben.
  Een rechts kabinet moet meteen bestreden worden, terwijl het democratisch gekozen is.

  Waar staat geschreven dat links iemand wilt verbieden een rechtse mening te hebben? Graag even nadenken alvorens wat makkelijke kreten uit te slaken. Als je kritiek hebt op Wilders, dan is dat meteen ‘demoniseren’, vrijheid van meningsuiting voor de PVV is dat we allemaal de vrijheid hebben de mening van Geert te verkondigen. Een rechts kabinet is democratisch gekozen, daar mag toch ook democratisch oppositie tegen worden gevoerd, of willen jullie PVV’ers dat ook al verbieden?

 13. 1e regel in het catechismus der Geert getrouwen : “Geerts mening is de enige vrije mening , wie een andere mening heeft dan Geert verdiend de vrijheid van meningsuiting niet …”

 14. Vrijheid van Meningsuiting betekent ook dat mensen het recht hebben om te uiten waarom ze het niet met de PVV eens zijn.

  We hebben de afgelopen 30 jaar overwegend rechtse kabinetten gehad en daar hebben we ook het merendeel van al onze huidige onnodige verboden aan te danken.

 15. #14 Elisabeth En van links is het verboden een rechtse mening te hebben. Een rechts kabinet moet meteen bestreden worden, terwijl het democratisch gekozen is. Kun je dat met feiten onderbouwen? Een beetje ongenuanceerd zitten brallen kunnen we allemáál wel. Bovendien komt je klacht nogal misplaatst slachtofferig over. Als je om begrip & aandacht vraagt, zit je volgens mij op het verkeerde blog. ❗

 16. Alsof de PVV luidt zou gaan zitten applaudisseren als het CDA met PvdA, GL en D66 in zee was gegaan. Natuurlijk, zouden ze zo’n kabinet minstens zo hard bekritiseren.

  Dit is trouwens een minderheidskabinet dus het democratische gehalte valt wel mee.

 17. Als ik deze berichten lees dan vraag ik me af wie hier nu dom is… Waarom altijd negatief doen over de PVV… Dit is namelijk de partij die het meest realistisch is, dus als je dan trieste reacties gaat sturen over mensen die stemrecht hebben en dus mogen stemmen op een partij waar zij het mee eens zijn, wie is hier dan dom??

  Dus als je niets zinnigs te zeggen hebt, hou dan gewoon je bek.. Daar heeft iedereen meer aan, bedankt!

 18. Volgens mij komt de regel die Al Bakrastani uit probeert te spreken uit de Koran, de naam is dan Allah

 19. Ik zou niet klagen over de PVV als de PVV niet zulke onaangemame plannen had met dit land, een democratische partij was en de vertegenwoordigers zich beter gedroegen.

  Heb je het programma gelezen, Ilse? Ik wel.

 20. Natuurlijk lees ik het programma van een partij waar ik op stem. Neem aan dat jij dat ook doet, Sofia!

  Het gaat hier inderdaad om democratie, het is jouw mening dat de PVV ‘onaangename’ plannen heeft..
  Mijn mening is dat hij groot gelijk heeft en dat vinden heel veel anderen ook, vandaar dat zij op de PVV stemmen, dus wat is hier niet democratisch aan?

  Is toch pure logica….

 21. Nee, geen probleem. Ik gaf net aan dat ik het programma heb gelezen en dat ik het met hem eens ben anders zou ik niet op hem stemmen.

  Heb je er ook behoefte aan dat ik het programma van jouw partij ga ontleden? Ik namelijk niet want ik heb de meeste al gelezen, ik denk dat een verstandig iemand voordat hij/zij gaat stemmen het programma doorleest van de partijen die het meest bij hem/haar aansluiten.

  Ben benieuwd of jij het met ieder punt eens bent dat de partij van jouw keuze formuleert. Ben trouwens benieuwd of jij uberhaupt stemt en dan waarop..

 22. Je hebt geen probleem met het opzetten van een racistische systeem.

  Verfrissend dat je dit toegeeft. De meeste PVV’ers zijn niet zo eerlijk.

 23. Het is jouw mening dat dit een racistisch systeem zal zijn.. Daar ben ik het niet mee eens.

  Maar goed… Je zegt nog steeds niet wat jouw partij is, daar ben ik toch echt benieuwd naar.

 24. Een systeem waar iedereen etnisch geregistreerd is en waar mensen van verschillende groepen verschillende rechten hebben is per definitie een racistische systeem.

  De enige reden dat je mensen etnisch wil registreren is om bepaalde groepen mensen anders te behandelen. Als iedere staatsburger gelijke rechten heeft en op diens eigen daden wordt beoordeeld dan hoef je iemands afkomst helemaal niet te weten.

 25. Ik word een beetje moe van jouw verhalen over racisme..

  Weet je, jij jouw mening en ik de mijne.. (Vind het steeds grappiger dat je gewoon niet zegt op welke partij je stemt)

 26. @#32
  Je wordt er moe van omdat je geen tegenargumenten hebt. Mijn mening is onderbouwt; die van jouw niet.

 27. Jouw mening is inderdaad onderbouwt, onderbouwt op onzin.. Luister ik hoef geen argumenten te geven als ik zeg dat ik het er mee eens ben.. Ik vraag aan jou toch ook niet waarom je het er niet mee eens bent, dat interesseert me ook niet..

  Dat jij dat uit jezelf doet, omdat je denkt dat je mij of weet ik veel wie er van kan overtuigen (of zo graag wilt vertellen wat je allemaal slecht vindt van de PVV), is niet mijn probleem..

  Ik ben het gewoon niet met je eens. Ik stem voor PVV, omdat ik het eens ben met de dingen die hij zegt. Tuurlijk zeggen mensen wel is gekke dingen, net zoals mensen die niet op een rechtse partij stemmen, maar daarmee ben je niet meteen een racist en is een mening niet onderbouwt.

 28. @ Sofia van der Linde

  Waarom durf je niet aan Ilse te vertellen op welke partij je stemt?
  Wel een beetje laf om Ilse zo de maat te nemen, maar dan niet je eigen politieke partij wilt noemen uit angst dat je dan ook aan kritiek op jouw partij wordt blootgesteld.

 29. Ja gaat volgens mij ook niet meer over onderwerp. Maar ja daar hebben trollen totaal geen boodschap aan. ❗

 30. Inderdaad. Het topic is namelijk dat 1 op de 4 PVV-stemmers denkt dat Wilders minister is. Maar daar hebben we al een tijdje niemand meer over gehoord. Dat krijg je met dat off topic gewauwel.

 31. jvdheuvel Schreef:

  Inderdaad. Het topic is namelijk dat 1 op de 4 PVV-stemmers denkt dat Wilders minister is. Maar daar hebben we al een tijdje niemand meer over gehoord. Dat krijg je met dat off topic gewauwel.

  Dat 1 op de 4 PVV-stemmers überhaupt denkt vind ik al heel bewonderendswaardig. Dacht dat die lui in de categorie “Führer befehle, wir folgen” vielen?

 32. Het beeld dat bestaat van PVV-leider Geert Wilders is opvallend: ruim een vijfde van de ondervraagden denkt dat hij het meest te zeggen heeft over het huidige kabinetsbeleid. Een zesde van de kiezers denkt dat hij minister is. Van de PVV-kiezers denkt ruim een kwart dat.

  Wilders lijkt onevenredig veel invloed te hebben op het beleid. Het is dus niet zo vreemd dat mensen dat denken. De gedoogconstructie is schijnheilig en het is veelzeggend dat een vrij grote groep mensen denken dat hij in het Kabinet zit. D66 zat in de Paarse kabinetten en daar hoorde je minder van indertijd dan nu van de PVV.

  Als het er op aan komt, zit Wilders in het Kabinet, hij heeft alleen geen officiële post.

Reacties zijn gesloten.