PVV wil spruitjeslucht terug in de zorg

De PVV, en Fleur Agema in het bijzonder, heeft de oplossing voor de ouderenzorg gevonden:

Betere en goedkopere zorg kan volgens de partij door lef te tonen en “desnoods met straffe hand” kwaliteit te waarborgen en de “verstikkende bestuurscultuur” te doorbreken.

Maar natuurlijk! Waarom denkt ook niemand daar eerder aan, aan kwaliteit waarborgen? Ik zeg dit is de ultieme oplossing voor niet alleen de bejaardenzorg, maar voor ál onze problemen. Laten we met zijn allen nu eindelijk eens fijn kwaliteit gaan waarborgen, moet je eens zien hoe ons land daarvan opknapt!

En dan die verstikkende bestuursstructuren! Die moeten doorbroken! Doorbréken die bestuursculturen, breek nu eindelijk eens door! Al die tijd modderden wij maar door met die bestuursculturen totdat daar de stralende engel Fleur verscheen die ons De Weg toonde: bréken met die bestuurscultuur!

Over 5 jaar hoopt zij dat de grote zorggiganten hebben plaatsgemaakt voor kleine verpleeghuizen zonder managementlagen en “roofridders in maatpakken” maar met een eenkoppig bestuur dat de touwtjes stevig in handen heeft.

Nou precies. Eén leider, dát is het ideaal! Zo kennen wij de PVV weer.

“Het verpleeghuis van de toekomst heeft voor Agema veel weg van dat uit de jaren ’50. „Met alle mogelijke technische snufjes of helemaal zonder: het verzorgen van ouderen, van wassen, verschonen, tandenpoetsen, haren kammen, aankleden tot wonden verzorgen, kost nog altijd net zoveel tijd als toen.”

Dat was inderdaad helemaal ideaal, die bejaardentenhuizen in de jaren vijftig. Een slaapkamertje per persoon, ‘s avonds verplichte prak en verder bek houden want een achterlijke bejaarde moet zich nergens mee bemoeien.

Nee, ik zie mijn oude dag met vertrouwen tegemoet met visionairs als Fleur Agema.

Zowel redacteur Laurent als Amstel hadden ongeveer tegelijkertijd iets over de PVV-zorgplannen geschreven. De titel van Amstel wint, het stuk van Laurent staat er onder – howgh – AvdK

13 gedachten over “PVV wil spruitjeslucht terug in de zorg”

 1. Ik moet er niet aan denken om zorg te krijgen zonder computer. Maak me dan maar af.

  Overigens ontbreken in dit artikel zoiets als: links. En er ontbreekt ook dat de PVV mallootjes de computer weg willen.

 2. @2
  Ja zo heeft mijn oma haar laatste jaren moeten doorbrengen
  Ik denk dat ze met “computers” de kantoordingen bedoelen, de huidige generatie bejaardenhuisbewoners v/m is nog van voor het computertijdperk (in doorsnee – in Sint-Jacob Amsterdam heeft men “De grijze muizen”, computeruurtje, moet je toch ook niet aan denken).

 3. Ho even! Juist ouderen ontdekken nu massaal de pc, om contact te houden met kinderen en kleinkinderen. Dus niks nie geen pc’s in tehuizen. WEL!!!!!!

 4. @4: Keira:

  Ja, ja, makkelijk voor de kinderen, hoeven ze niet meer naar de oudjes op bezoek.
  Dus geen pc’s in tehuizen, weg ermee! ! Pas op hoor, want anders begin ik ook nog een actiegroep ( wat me een eeuwg royement op zal leveren op Krapuul door de strenge webmeesteres:-)

  Ga gewoon weer even naar je ouder(s) toe, veel fijner.

 5. Eigenlijk Fleur komt met argumenten die best bij SP moeten horen. Jammer dat SP niet mee in de nieuws komt.

  Het is ook niet vreemd voor PVV – in nazi Duitsland ging het volk massaal achter de leiders die voor doel hadden woning voor iedereen, auto voor iedereen (volkswagen), voedsel voor iedereen, zorg voor iedereen enz..enz..

  Heb reeds meerdere malen aangegeven dat Nederland helemaal niets heeft aan Supergrote en Supermachtige Zorgcentra/Fabrieken want die dienen alleen voor waanzinnige winsten te creëren voor managers, Zorgverzekeraars en financeerders.

  De toekomst is kleinschaligheid en duurzaamheid. Zorg ter plekke.
  Niet gek wat Fleur zegt, maar in wezen is Links weer gepasseerd door de ontwikkelingen, want blijkbaar te traag in reacties en meningen.

 6. Ouderen horen niet achter een PC, die horen achter een tafeltje te zitten met een morsig kleedje en een vaasje plastic bloemen. In gezelschap van nog meer terlenka jurken en één kwijlend mannetje met dubbel gehoortoestel op uit.

 7. Jaren 50? Man mijn overgroot Oma zat toen in een soort van werkhuis op haar oude dag. Dus nee dat was ook niet ideaal, want alleen mensen die het konden betalen mochten in zo’n verzorgings tehuis.

 8. Ik dacht ,dat in de 50er jaren de meeste ouderen thuis bij de kinderen woonden ,of anders er een groot gedeelte van de dag doorbrachten .De meesten kwamen niet eerder dan eind jaren 50 in bejaarden tehuizen .

 9. @5 LRD, ik denk dat een ongedwongen contact meer dan eens per week met oma en/of opa via Skype of wat dan ook, misschien wel tot gevolg heeft dat ze er naar toe gaan.
  Niemand zit te wachten op die gedwongen zondagbezoekjes, waar gekeken wordt of er fatsoenshalve al weer weggegaan kan worden.
  Daarbij, misschien wonen kinderen en kleinkinderen wel te ver weg voor heel veel contact. Of hebben ze geen auto, of geen geld voor de trein. Kan allemaal zo maar in deze tijden.

 10. @11: Keira:

  Tuurlijk hartje, allemaal waar. Toch zit er aan het hele internetgedoe ook een andere kant die ik niet echt plezierig vind. Bellen is echt leuker dan appen bijvoorbeeld. Een hand vasthouden kan wonderen doen..
  OK, actiegroep anti-bejaarden-PC’s komt er niet ; )

Reacties zijn gesloten.