PVV programma Provinciale Staten 2011: Noord-Holland

De Partij voor de Vrijheid doet dit jaar voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Wat zijn de standpunten van de PVV? Wat beloven ze kiezers? Wat zijn hun plannen voor de verschillende provincies? Hebben ze een verkiezingsprogramma? Is er een website? Wij onderzoeken het per provincie. De voorlopige conclusie luidt als volgt: kennelijk vindt de PVV de Provinciale Staten verkiezing niet belangrijk genoeg om er een verkiezingsprogramma voor beschikbaar te stellen aan de kiezers. Als het er al is dan is in het gunstigste geval alleen de naam van het programma bekend en een beperkt aantal “hoofdpunten”. Zie voor toelichting dit bericht.

In dit bericht bespreken we de provincie: Noord-Holland.

PVV verkiezingsprogramma voor deze provincie: niet online te vinden. Ook een PVV website over deze provincie ontbreekt. Wel is er een twitter account met 1 bericht.

Kandidaten op de PVV lijst voor deze provincie: er zijn kandidaten bekendgemaakt (15 stuks) maar er wie dat zijn is nergens te vinden, met uitzondering van de lijsttrekker (Hero Brinkman) in een paar nieuwsberichtjes, en 2 kandidaten die zijn opgestapt, zie “bijzonderheden”.

Standpunten van de PVV bekend voor deze provincie: paar standpunten bekend.
Tegengaan van islamisering: de PVV wil dat ambtenaren en gedeputeerden geen hoofddoekjes meer dragen;
[Het huidige college van GS wordt gevormd door: Elisabeth Post, Sascha Baggerman, Rinske Kruisinga, Bart Heller, Laila Driessen, Rob Meerhof en Jaap Bond. Geen van de dames en heren draagt een hoofddoekje, dus het beëindigen van deze dracht is geen ingrijpende wijziging.] Een einde maken aan provinciale integratiesubsidies;
Het maximaal gebruikmaken van wegen en het verbeteren van de infrastructuur;
De bouw van windturbines in de provincie zo snel mogelijk stopzetten;
Het bouwen van een tweede kerncentrale in Petten.
(NRC)

Onderwerpen waarover geen standpunten van de PVV bekend zijn: asielzoekers, burgerinitiatief, duurzaamheid, financiën, goederenververvoer, jeugd, jeugdzorg, landbouw, luchtkwaliteit, luchtvaart, monumenten, natuur, nutsbedrijven, onderwijs, Ontbureaucratisering en deregulering, onderwijs, openbaar bestuur, ouderenbeleid, sport, vaarwegen, veerhouderij, veiligheid, vrijwilligerswerk, waterschappen, wegennet, woningbouw.

Bijzonderheden:
De PVV Noord-Holland wil een kerncentrale maar beslissingen hierover behoren niet tot het takenpakket van de provinciale staten.
Kandidaat Carlo de Bruin moest opstappen om onduidelijke redenen (dronken rijden of het werven van moslima’s voor zijn bedrijf).
Op nummer 5 staat hystericus Gerton van Unnik, de semi-bedreigde.

CDA: website met verkiezingsprogramma
PvdA: website met verkiezingsprogramma
PVV: –
SP: website met verkiezingsprogramma
Groen Links: website met verkiezingsprogramma
D66: website met verkiezingsprogramma
VVD: website met verkiezingsprogramma
ChristenUnie/SGP: website met verkiezingsprogramma
50plus: website met verkiezingsprogramma

Mocht u op- of aanmerkingen hebben of aanvullingen, gelieve dan contact op te nemen. U kunt natuurlijk ook gewoon reageren. Dit bericht zal in de aanloop naar de PS verkiezingen worden aangevuld indien daar aanleiding voor is.

7 gedachten over “PVV programma Provinciale Staten 2011: Noord-Holland”

 1. De kandidatenlijst:
  1. Hero Brinkman
  2. Carlo de Bruin
  3. Cora Bot-Koeman
  4. Victor Dake
  5. Dannij van der Sluijs
  6. Gerton van Unnik
  7. Monica Nunes
  8. Joost van Hooff
  9. Arie-Wim Boer
  10. Rana Saleem
  11. Nico Troost
  12. Jeroen Bons
  13. Piet Mazereeuw
  14. Oege Bakker
  15. Hans Obermann
  16. Giacomo Landino
  17. Adriaan van Grieken

  Nrs. 2 en 14 zijn inmiddels vervallen.

 2. Nr. 15 is trombonist in een dixielandband. Zal blij zijn met de btw-verhoging.

 3. Nummer 9 (nu 8 ) Arie-Wim Boer (Purmerend, fractievoorzitter Leefbaar Purmerend) stond vlak voordat de lijsttrekker bekend werd gemaakt nog op de 11e plaats. In de laatste week voor die bekendmaking zijn er dus kennelijk nog twee top-10 kandidaten gesneuveld.

  Twitter: http://twitter.com/#!/awboer

  Door het slechte weer konden sommige kandidaten overigens niet bij de presentatie zijn en was de opkomst lager dan verwacht. Ongeveer dertig mensen hoorden het verkiezingsprogramma aan in partycentrum Concordia in Purmerend.

  http://www.rtvnh.nl/nieuws/51898/Hero+Brinkman+lijsttrekker+PVV+Noord-Holland

Reacties zijn gesloten.