PVV kraamt onzin uit over nepotisme HBO-raad

Verwijten vliegen heen en weer. Thom de Graaff zou profiteren van nepotisme. De PVV slaakt loze beschuldigen. Het is bal tussen de HBO-koepel en de partij van Wilders.

Binnen de PVV wordt de benoeming van de burgemeester van Nijmegen tot voorzitter van de HBO-raad als een bewijs gepresenteerd van de machtsgreep van een hermetisch gesloten elite die door “brutaal nepotisme” het hoger onderwijs in de tang houdt. Het Kamerlid Beertema bracht hierover naar voren:

Opmerking schrijver van dit artikel 😈 :

Niet uitgesloten kan worden dat de PVV gelet op haar eigen interne organisatie de werkwijze en procedures binnen een vereniging met leden en een bestuur, zoals die bij de HBO-raad aan de orde is, in de praktijk zelf niet kent. Dat zou de reden van het nepotisme-misverstand kunnen zijn. (Heibel HBO-raad PVV – Science Guide)

Het is toch vreselijk hoe de brallerds van de PVV door hun domheid en onwetendheid, iedere keer weer zo hoog van de toren blazen. Dat ze niet eens een keer na gaan denken voor ze weer schande brullen.
Bij die PVV is het wel heel erg: Onwetendheid doet in vreugde leven.
Als ze daarbij dan de rest van de mensheid niet lastig zouden vallen met hun gebazel, zou het mij niet boeien. Maar ze vervuilen er ons mooie land mee en strooien overal vergif.

Volgens mij is die Beertema ook al zo’n geval van: ik was het niet, maar had het best kunnen zijn als ik had gewild. *zucht*

33 gedachten over “PVV kraamt onzin uit over nepotisme HBO-raad”

 1. “Bij die PVV is het wel heel erg: Onwetendheid doet in vreugde leven.
  Als ze daarbij dan de rest van de mensheid niet lastig zouden vallen met hun gebazel, zou het mij niet boeien. Maar ze vervuilen er ons mooie land mee en strooien overal vergif.”

  Precies dit is de koppeling die de Stichting, Zijn Leider en Zijn electoraat algemeen verbindt.

 2. Nee, hoor. Beertema heeft vlkomen gelijk. De HBO-raad is een machtig lobby-orgaan geworden van besturen van HBO-instellingen. Zij zijn in hoge mate verantwoordelijk voor het vage competentiegeleuter in het HBO.
  Ze worden overeind gehouden door geldelijke bijdragen van HBO-instellingen (is eigenlijk voor studenten bestemd)
  Trouwens Beertema is een topper

 3. Liera Schreef:

  Nee, hoor. Beertema heeft vlkomen gelijk. De HBO-raad is een machtig lobby-orgaan geworden van besturen van HBO-instellingen. Zij zijn in hoge mate verantwoordelijk voor het vage competentiegeleuter in het HBO.
  Ze worden overeind gehouden door geldelijke bijdragen van HBO-instellingen (is eigenlijk voor studenten bestemd)
  Trouwens Beertema is een topper

  Waar blijkt dat laatste uit?

 4. Uit zijn bijdragen, Laurent. Tevens is hij vorig jaar door tweede kamerleden zélf genomineerd voor beste nieuwkomer in de Tweede kamer. (shortlist van drie personen)
  De keuze viel uiteindelijk op Jesse Klaver (D’66). Een uitstekende econoom.
  Beertema is mede-oprichter van BeterOnderwijsNederland (BON)

 5. Liera Schreef:

  Uit zijn bijdragen, Laurent. Tevens is hij vorig jaar door tweede kamerleden zélf genomineerd voor beste nieuwkomer in de Tweede kamer. (shortlist van drie personen)
  De keuze viel uiteindelijk op Jesse Klaver (D’66). Een uitstekende econoom.
  Beertema is mede-oprichter van BeterOnderwijsNederland (BON)

  Toch een minpuntje op zijn CV dat hij met een stel gestoorde xenofoben in een fractie gaat zitten.

 6. Beertema was lid van TON van Rita Verdonk en heeft pas later de overstap naar de PVV gemaakt. Hij heeft zijn werkzaamheden voor BON beëindigd toen hij zich verkiesbar stelde.
  Als je op de site van BON terugkijkt zijn er enigszins verholen stemadviezen richting TON/PVV te vinden wat sommigen (terecht) in het verkeerde keelsgat schoot.

 7. Liera Schreef:

  Beertema trekt zij-aan-zij opmet sp

  Dus kan de enige reden zijn dat hij toch bij de PVV zit zijn dat hij gewoon ook een xenofoob is geworden of het fijn vindt moslims te pesten.

 8. Maar het onderwerp was niet Beertema maar de HBO-raad. Wat mij betreft wordt die morgen nog ontmanteld. Prima actie dus weer van de PVV.

 9. jvdheuvel Schreef:

  Liera Schreef:

  Prima actie dus weer van de PVV.

  Actie? Ik zie alleen maar wat gebral.

  Klopt maar in de waanwereld van de pvv er is dit actie,wat kan je verwachten van hen?

 10. Wil ik toch even terugkomen op het ondw., waar weer vakkundig van af geweken wordt. Het gaat voor mij over een PVV’er die zijn bek maar weer douw geeft om in het nieuws te komen. Hij maakt verwijten die nergens op slaan. Hij strooit met een term waarvan hij de betekenis niet weet of is vergeten.
  Thom de Graaff zou door nepotisme benoemd worden. Dat is onjuist!
  Verder nog vragen?

 11. Maar to the point, Kevin. Wat is jouw standpunt inzake de HBO-raad en de manier waarop dit orgaan functioneert.

 12. Kevin, van mij hoef je op dit soort trollenvragen niet in te gaan. Dit zijn vragen waarbij anderen aan het werk wordt gezet en de trol rustig achterover kan leunen. Daarbij gaat het niet over het ondw., dus is off-topic.

 13. Nee hoor Keira. De opmerkingen van de PVV zijn heel erg ter zake doend. Het begrip nepotisme wordt in dit verband in overdrachtelijke zin gebruikt en duidt op het verdelen van baantjes in het maatschappelijke middenveld door politici. Thom de Graaf wordt door onderwijspartij (brrr…) D’66 de HBO-raad binnengeschoven.
  Zo heeft de HBO-raad weer een krachtige lobby.

 14. Zo Liera, jij kent de gedachtewereld van de PVV nogal goed. Helaas vrees ik dat alleen al ‘in dit verband in overdrachtelijke zin’ te hoog gegrepen is voor de geachte afgevaardigden van de PVV.
  En nogmaals, Liera, je zit te zuigen en te trollen met off topic gelul, kappen en on topic blijven.

 15. HBO raad:

  “Het feit dat die positie (van voorzitter van de HBO-raad) vacant zou komen (na het plotselinge vertrek van Doekle Terpstra en de waarneming gedurende één jaar door Guusje ter Horst) was van algemene bekendheid. Het profiel waarmee werd geworven is in de openbaarheid gebracht op de website van het selectiebureau dat de vereniging heeft ingeschakeld.

  De ledenvergadering van de vereniging die deze voorzitter in dienst neemt (het is geen overheidsfunctie) heeft zelf een brede benoemingsadviescommissie samengesteld, die een longlist van kandidaten heeft beoordeeld en daarna meerdere kandidaten ontving voor gesprek. De voordracht die daaruit voortvloeide is door het complete bestuur beoordeeld en daarna aan de voltallige ledenvergadering voorgelegd. De procedure voldoet daarmee aan zware eisen voor democratische besluitvorming.

  Liera:

  De opmerkingen van de PVV zijn heel erg ter zake doend. Het begrip nepotisme wordt in dit verband in overdrachtelijke zin gebruikt en duidt op het verdelen van baantjes in het maatschappelijke middenveld door politici. Thom de Graaf wordt door onderwijspartij (brrr…) D’66 de HBO-raad binnengeschoven.

  Zit niet zo dom te zeiken man.

 16. Het lijstje bestuurders van de HBO-raad: Doekle Terpstra, Guusje ter Horst, Thom de Graaf. En dan durven ze nog te beweren dat ze zich niet herkennen in de kritiek van de PVV. Dit is iets wat veel Nederlanders zo spuugzat zijn. Het elkaar toeschuiven van baantjes. Eerst politieke macht verwerven om diezelfde macht vervolgens te vermarkten.
  Guusje ter Horst en Thom de Graaf: Beiden eten al een leven lang, direct of indirect uit de staatsruif waarbij niet hun bestuurlijke kwaliteiten maar politiek macht hun handelswaar is. Maar dat uitgerekend een D’66-er, de partij was in een grijs verleden erkend tegenstander van baantjesgeschuif, dit gedrag vertoont is toch wel opmerkelijk

 17. Man bij de PVV zitten de “volksvertegenwoordigers” in 3 verschillende organen en zijn ze ook nog hun eigen fractiemedewerker. Daarnaast kennen ze niets wat lijkt op democratie in hun eigen clubje wat niet eens een club is maar een stichting vrienden van zichzelf bestaande uit 1 persoon. Dus ze moeten niet zeiken en jij dus ook niet.

 18. Liera Schreef:

  Het lijstje bestuurders van de HBO-raad: Doekle Terpstra, Guusje ter Horst, Thom de Graaf. En dan durven ze nog te beweren dat ze zich niet herkennen in de kritiek van de PVV. Dit is iets wat veel Nederlanders zo spuugzat zijn. Het elkaar toeschuiven van baantjes. Eerst politieke macht verwerven om diezelfde macht vervolgens te vermarkten.
  Guusje ter Horst en Thom de Graaf: Beiden eten al een leven lang, direct of indirect uit de staatsruif waarbij niet hun bestuurlijke kwaliteiten maar politiek macht hun handelswaar is. Maar dat uitgerekend een D’66-er, de partij was in een grijs verleden erkend tegenstander van baantjesgeschuif, dit gedrag vertoont is toch wel opmerkelijk

  Tja , elkaar baantjes toeschuiven , dat mogen natuurlijk alleen VVDrs en CDA’rs doen ….

 19. @20
  Tja, diezelfde Thom de Graaf is de Kamer uitgestapt vanwege de ongekozen burgemeester om zich te laten benoemen tot burgemeester waar zijn pappie het ook geweest is. Dat is nepotisme ja, en te kennen geven dat je principes geen principes zijn. En ook verder klopt het.
  Alleen: Wilders is zelf een afleggertje van de VVD en die hele PVV is geen remedie tegen de stuitende baantjesschuiverij (dat die walgelijk is, daar zijn we het we lover eens).

 20. @24: Arnold:

  De Graaf is een arrogante lul. Een paar maaanden geleden was er een actie in het Gemeentehuis van Nijjmegen voor een gentechvrije gemeente, ik was daar, en die man liep daar met een bundeltje papier en verwachtte dat de actievoerders als een soort Dode Zee zich zouden openen om hem door te laten, half omhoog en omlaag wiebelend op zijn glimmende schoentjes van ongeduld.
  D66 stemde trouwens tegen dit Burgerinitiatief, maar we hebben het toch gehaald.

 21. Liera Schreef:

  Beiden eten al een leven lang, direct of indirect uit de staatsruif waarbij niet hun bestuurlijke kwaliteiten maar politiek macht hun handelswaar is

  Zo ken ik er nog een, ene Geert Wilders, leeft al zo goed als zijn hele leven van onze belastingcenten, én goed!

 22. Het Wildersadept Liera Schreef:

  En dan durven ze nog te beweren dat ze zich niet herkennen in de kritiek van de PVV. Dit is iets wat veel Nederlanders zo spuugzat zijn. Het elkaar toeschuiven van baantjes.

  Wat een kromme zin. Alsof `veel’ Nederlanders zich zouden herkennen in de kritiek van de PVV. Een marginaal clubje supporters van een gechloreerd zulthoofd dat het enige lid is. (lid is tevens onderbuiks lichaamsdeel) Dus kritiek van 1 brallerd en zijn fanclubje representeert nog niet `veel Nederlanders’.
  `Het elkaar toeschuiven van baantjes’ komt me voor als een losse flodder, niet met deugdelijk bewijsmateriaal ondersteund.

 23. het woord onderbuik is gevallen

  het woord schamen is gevallen

  ik heb nu ook een inkopper

  Geert Wilders is het wetenschappelijk bewijs waarom de onderbuik naadloos overgaat in de schaamstreek 🙂

 24. De heer Beertema is lid van het Nederlandse Neocon-clubje van DDS: De Dagelijkse Standaard. Eigenlijk heeft Geert Wilders niks met ze op. Maar ja, vind maar eens een dertigtal onbenullen om een kamerfraktie mee te vullen. Daarom mag Beertema aan de zijlijn meedoen.
  Het hele Nederlandse gepolder hangt van nepotisme aan elkaar. Laat daarover geen misverstand bestaan.
  Ons kent ons.
  Het neoconservatieve gedachtengoed echter, gaat uit van het bestaan van een elite die de wijsheid in pacht heeft. De belangrijke zaken, zoals buitenlandse politiek, politie, justitie en defensie, zijn alleen veilig in de handen van zo een elite. Het is nauwelijks verrassend, dat de neocons menen dat zij ZELF die elite zijn.
  Als anderen dus doen, wat ze zelf graag zouden willen, namelijk invloed en baantjes verdelen onder gelijkgezinden, dan worden ze giftig. Of jaloers. Ja, dan is een beetje populisme best op z’n plaats. Lekker stoken.
  Maar, gegeven de Nederlandse polder-structuur, kent de heer Beertema mensen uit zijn clubje, die beter dan Doekle Terpstra het InHolland-schandaal zouden hebben aangepakt? Heeft de PVV, behalve de diploma-fraudeur De Mos, ook maar iemand die in de verte de competenties van Thom de Graaff heeft?
  De Neocons van DDS zijn een maffia-binnen-de-maffia die “PVV” heet.
  Hou die mannetjes van Livestro in de gaten!

 25. @32: DDS is toch een (internet)krantje, of is het meer dan dat? En zijn zij nou een volbloed zusje van het nog rechtsere De Standaard van onze zuiderburen, of iis die naam toeval?

Reacties zijn gesloten.