PVV-juriste weet niets van rechten af

PVV-Kamerjuriste Helder wil de meerdaadse samenloop uit het wetboek van strafrecht geschrapt zien.
Nu weet ik niet of deze dame haar bul heeft moeten laten zien toen ze Kamerlid werd, of haar cijferlijst voor diverse tentamens. Onder meerdaadse samenloop verstaat deze “juriste” tien verkrachtingen achter elkaar waarvoor de dader slechts gestraft wordt voor één, en dan er wat bovenop. Dit klinkt oneerlijk voor de slachtoffers en dat is het natuurlijk ook.
Maar hoe vaak zal het voorkomen dat iemand pas bij de tiende verkrachting opgepakt wordt? Dit is weer eens een voorbeeld van de vaste angstprediking met de strekking “je kunt ook nergens meer veilig over straat lopen”, waar de Wildersstichting zozeer gebruik van maakt.

Meerdaadse samenloop is bijvoorbeeld het onder invloed zonder licht rijden. Dat is ook een soort stapeling van strafbare feiten, maar toch een andere dan tien achtereenvolgende verkrachtingen. Dat mogen we recidive noemen, of de dader nu veroordeeld is of niet.

Als Helder haar zin krijgt kunnen er in Nederland de van de VS bekende absurde gevangenisstraffen van 725 jaar worden opgelegd. Wilders kraait van plezier want dat is precies wat hij wil.
Het kan natuurlijk best zijn dat zijn collaborateurs hierin meegaan.

Discrimineren en haatzaaien, dat is meerdaadse samenloop, mevrouw Helder.

3 gedachten over “PVV-juriste weet niets van rechten af”

  1. laat de PVV maar een kuil voor zichzelf graven

    ooit zullen ze een “linkse D66 rechter” treffen die blonde Führer anderhalf miljard keer de minimumstraf voor belediging van alle moslims geeft, geen TBS, geen proefverlof, geen porno DVDtjes, geen telefoon, geen laptop, uitsluitend een uurtje luchten per dag en een grootgeschapen celgenoot met een voorliefde voor blond, al dan niet uit een flesje

  2. Misschien is ze op verkeerde been gezet door de woorden “meer” en “daad”. Als het om zeden en misdragingen in zeden gaat, zouden ze beter hun specialist, de brievenbuspisser kunnen raadplegen 🙂 Die is ook dom maar hij kan het zo mooi verwoorden…

Reacties zijn gesloten.