7 gedachten over “PVV: jeugdgevangenis mág ábsoluut níet leegstaan!”

 1. Er is mijn woonplaats Den Helder ook al zo’n jeugdgevangenis, Doggershoek, gesloten op advies van krijmfeiter Teeven. Zou niet centraal genoeg gelegen zijn. In 2001 geopend geloof ik. Heeft miljoenen gekost. Over kapitaalvernietiging gesproken. Misschien nog goed voor de tuigpartij van Wilders. Dient het nog ieder geval een doel.

 2. PVV: jeugdgevangenis mág ábsoluut níet leegstaan!

  Oplossing: de hele PVV fractie d’rin stoppen.

 3. En aan die gevangenissen volgooien met probleemjeugd (zonder dat ze überhaupt tot een gevangenisstraf zijn veroordeeld) zijn natuurlijk ook geen verdere kosten verbonden ofzo…. geen bewakers, geen eten, geen internationale sancties…. 😐

  Typisch voorbeeld van “throwing good money after bad” (Echt PVV.) 😛

 4. Stop er pedofielen in, laatst weer een stuk gelezen over een rechercheur, die zich hierin gespecialiseert had, die afscheid nam. Hij vond ook dat pedoos voor altijd op de long stay moesten blijven.
  Pedoos zijn nog erger dan leeuwen en andere wilde dieren, die sluit je toch ook niet op in de dierentuin, laat ze naar jaren vrij en zegt, goh ze hebben hun straf erop zitten.

  http://vorige.nrc.nl/dossiers/kinderporno/bestrijding/article1516892.ece/Pedoseksualiteit_elitekwestie

  Opvallend weer dat de PVV hier niet op komt, de PVV is heel pedovriendelijk vind ik. Ze stellen hier heel weinig vragen over en chemisch castreren wist Wilders niet eens wat dat echt inhield. (pownews) Brinkman overigens wel.

 5. Ik snap dat hele gedoe met die jeugdgevangenissen niet. Net als Rode Sjaan @1 al opmerkt, dat sluiten van de Doggershoek is schrijnende kapitaalvernietiging. (Ik woon ook in die buurt, dus als ik de stad in rij dan kan die bakstenen bunker me niet ontgaan). En niet alleen wordt een fonkelnieuw gebouw (vorig jaar nog een compleet hergebouwde stolpboerderij als dependance opgeleverd) met één streep weggesaneerd, het ziet er echt als een bajes uit, nodigt niet uit tot het omvormen tot een bedrijfsverzamel-complex oid, ook worden een paar honderd redelijk gekwalificeerde arbeidsplaatsen in het toch al zwaar getroffen Den Helder naar de UWV gestuurd.

  Er bestonden/bestaan inderdaad allerlei misstanden, kinderen uit probleemgezinnen die bij gebrek aan een voor hun geschikt alternatief tussen de crimineeltjes werden gezet. Dat moet niet mogen, zo kweek je alleen maar meer crimineeltjes.
  Wat de PVV kennelijk beoogt, want ‘probleemjongeren’ zet je niet in zo’n duidelijk als strafinrichting ontworpen complex. Iets met een vakantiepark-achtige ambiance op de Veluwe daar kan ik me dan nog wel wat bij voorstellen.

  Het zou geweldig zijn als die hokken inderdaad overbodig zijn.
  Maar hoe moet ik dan al die alarmistische berichten plaatsen over toenemende criminaliteit, straatterrorisme, behoefte aan meer wetshandhavers en al die blabla?
  Volgens mij weet ik het antwoord wel: door angst te zaaien mobiliseer je potentiële stemmers.
  Maar dezelfde coalitie die daar op teert logenstraft dat weer door haar eigen beleid van bezuinigingen/kapitaalvernietiging.

 6. Waar ik wel van schrok was onlangs het bericht dat jongeren ernstige misdaden hadden gedaan, o.a. straatroof , waarbij mensen gewond raakten en zelfs in het ziekenhuis belanden.
  Aboutaleb wilde ze de wijk uit hebben.
  Vreemd dat deze gasten niet in een soort van kostschool zitten waar ze normen en waarden leren, uiteraard op kosten van mams en paps.
  En niet op de kosten van de samenleving.
  Ik kan zo ook googelen met misdaadcijfers, door wat crimineel is bij te stellen, en gewoon zijn gang te laten gaan. Typisch rechts.
  De misdaden zijn er dus wel, hulp wordt er niet geboden en jeugdgevangenissen sluiten.

  Al ben ik een tegenstander van jeugdgevangenissen en heropvoedingskampen volgens PVV concept. Ik denk meer aan psychische ondersteuning, en het leren van normen en waarden. En het bieden van structuur.

 7. Psychische ondersteuning ook van kinderen onder de 12 die ontsporen zou een hoop schelen. Huisarrest en harde handhaving van de leerplicht. Ouders de keuze geven tussen samenwerken met instanties of geheel uit de ouderlijke macht te worden ontzet. Er zijn genoeg mogelijkheden.

  Jongeren op een plek samenbrengen met andere criminele en drugsgebruikende jongeren brengt grote risico’s met zich mee. Dan krijg je een groep waar dat soort gedrag de norm is in plaats van de uitzondering. Dan gaan veel jongeren van kwaad tot erger omdat ze elkaar bevestigen en nieuwe truuks leren.

  Ik ben niet tegen een kostschool model in bepaalde gevallen, maar dat probleem zit er wel aan vast. Een jongere gedwongen in een half open inrichting bij een normale school onderwijs laten volgen is wellicht slimmer. Dan komen ze in aanraking met leeftijdsgenoten die voor het merendeel niet crimineel zijn.

Reacties zijn gesloten.