PVV gedoogt verkwanselen Nederlandse belangen

Opmerkelijk momentje in het debat over de rekenfouten van Rutte: PVV’er Tony van Dijck verweet de PvdA gedoogsteun aan de miljardeninjectie die Griekenland krijgt van de Europese Unie. Hij zei dat het kabinet de Nederlandse belangen ‘aan het verkwanselen’ was en nodigde de oppositie uit het PVV-standpunt te steunen dat er ‘geen cent’ naar Griekenland mag gaan.

Op de vraag waarom de PVV dan niet zelf de stekker uit het kabinet trekt, zodat de hulp aan Griekenland effectief wordt stopgezet, wees Van Dijck op de gedoogsteun waartoe zijn partij zich tegenover het kabinet verplicht heeft. Maar, waarschuwde hij dreigend dat het kabinet ‘een probleem’ heeft als het geld later niet terugkomt uit de gesteunde landen.


Plaatje via @bas_taart 😀

9 gedachten over “PVV gedoogt verkwanselen Nederlandse belangen”

 1. Het probleem met De Jager is dat er zo’n ongelooflijke hoeveelhieid tekst per seconde uitkomt dat je hoofd gewoon op tilt gaat en je niks meer opneemt na een paar minuten. Zo heeft die man waarschijnlijk ook carrière gemaakt, door iedereen half bewusteloos te lullen tijdens vergaderingen en zo zijn zin door te kunnen zetten.

 2. “een probleem” hebben als geld niet terug komt

  klinkt een beetje als Eef Hoos achtige praktijken 🙂

 3. Laurent Schreef:

  door iedereen half bewusteloos te lullen tijdens vergaderingen en zo zijn zin door te kunnen zetten.

  Ik ken ook dit verschijnsel, heb ik collega’s die ermee carrière maken. Het heeft eigenlijk een medische aanduiding: logorhee.

 4. Nog even over het verkwanselen van Nederlandse belangen gesproken. Ik hoorde zojuist Merkel en Sarkozy blaten over een “economische regering voor de euro” en over het in de constitutie opnemen dat landen geen begrotingstekort zouden mogen hebben. Allemaal leuk en aardig, maar volgens mij gaat dit way beyond de Europese Strontwet, die geen Grondwet mag heten sinds de paginanummering is herzien. De Europese Strontwet waarover een 2e referendum was “beloofd” (we hadden toch al duidelijk NEE!!! gezegd?), maar wat niet doorging omdat het ineens “geen grondwettelijk karakter” meer had?

  Welnu, de huidige ontwikkelingen hebben m.i. toch een tamelijk grondwettelijk karakter. Ik zie het referendum daarom vol verwachting tegemoet !

 5. Terwijl de PVV in de coulissen BOE roept tegen de EU zijn de eerste stappen gezet naar een Financiele Waakhond, een Ecomische regering, een vastgelegd schuldenplafond en belastingharmonisatie. allemaal zaken die deze regering ook ondersteunt en toejuicht. Onderwijl sputteteren de PVV kamerleden, bij gebrek aan kennis en inzicht, dat ze vastzitten aan het gedoogakkoord. Dit staaltje van infantiele politiek bedrijven in de Tweede kamer laat prachtig zien dat de PVV bestaat uit opportunisten, huichelaars, pluchegeilaards en Henk en Ingrid oplichters. Wordt tijd dat Henk en Ingrid begrijpen dat hun geachte volksvertegenwoordigers geen ballen hebben als het er op aan komt om regeringsbeleid tegen te houden.

 6. De “hulp” aan Griekenland gaat toch wel door. Met of zonder PVV. Er is genog steun bij zorgenaamd links te halen voor dit. Denk maar aan PvdA, GL en D’66. De enige partij aan de linkerkant, die zich tegen deze “hulp” keert is de SP. Mijn lijkt dat er ook eens een keer heel erg kritisch naar parlementair links gekeken moet worden, die allang niet meer links zijn, maar ook ver rechts en neoliberaal. PVV bashen is nu een slecht excuus geworden voor het totaal falen van parlementair links. Wat we nodig hebben en een echte linkse partij, die zich tegen dit neoliberalisme en het geld van de burgers naar de banken en beleggers keert. Zolang er geen echt alternatief is kunnen populisten nog vrijelijk hun slag slaan met hun “mooie” (nou ja ik vind het smerige) praatjes.

  Als Henk en Ingrid zich hard genaaid voelen door de PVV moeten ze zelf maar eens tegen de PVV en zijn beleid keren.

Reacties zijn gesloten.