PVV en de dierenpolitie

Dat de PVV niet helemaal weet waar ze mee bezig zijn, weten we al lang. Maar mag ik even een klein voorbeeldje noemen? Mag wel he? In het regeerakkoord is opgenomen dat er 500 man ‘animal cops’ gaan komen. Dit werd op de welbekende manier bekend gemaakt, met een grote bek dus. Toen vroeg ik me al af wat een partij die zo nationalistisch is met zo’n Amerikaanse uitdrukking moet, voor mij zou het dan gewoon ‘dierenpolitie’ zijn. Maar zie daar! PVV is ook tot dat inzicht gekomen, Graus heeft verordend dat het voortaan alleen maar ‘dierenpolitie’ genoemd mag worden. Let op! Niet alleen Goudpruikje heeft het voor het zeggen, ook Graus kan ‘zijn’ fractie opdrachten geven. Voortaan mag er alleen nog gesproken worden over ‘dierenpolitie’!
Als ze nou even eerder hadden bedacht dan hadden minder mensen zich een breuk gelachen om de term ‘animal cops’.

Maar dit was het entertainmentgedeelte. Nu even wat serieuzer.
Graus zegt ook:

Wij krijgen gewoon een staatspolitie

Ben ik de enige die zich verslikt als ze het woord ‘staatspolitie’ ziet? Ik krijg daar Stasibeelden bij. Is dit het begin van de oprukking van de politie zoals de echte PVV hem ziet? Enge, repressieve eenheden die iedereen in de gaten gaan houden? Of ze wel volks genoeg zijn en vooral niet zijn ontwikkeld? Want ontwikkeling is links en dus verderfelijk. Ik ben er niet gerust op en blijf waakzaam, jij ook?

5 gedachten over “PVV en de dierenpolitie”

 1. In deze tijd van bezuinigingen zou je denken dat ze naar een goedkopere oplossing zouden streven. Zoals de dierenbescherming meer bevoegdheden geven of vrijwilligers een cursus bijzonder opsporingsambtenaar laten volgen.

 2. Staatspolitie valt niet meer onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester. En in de ogen van de PVV zijn dat meestal oudgedienden van de PvdA en D66.

 3. Als de politie alleen nog maar centraal wordt aangestuurd dan heb je als kiezer geen invloed meer op de politie in je eigen plaats. Het is democratischer als de gemeenteraad en een wethouder over plaatselijke politie- en OM-beleid gaan.

 4. Kan iemand Dion Graus niet als huisdier nemen? Bellen wij de Dierenpolitie wel als-ie niet op tijd zijn brokken krijgt.

 5. Jaha…en dan gaan ze alleen over de huisdieren.
  Daar waar het grootste dierenleed is, bemoeien ze zich niet mee: bio-industrie.
  Doe dáár eens iets mee!!
  Maar nee, daar wordt geld verdiend, die dieren mogen lijden.

Reacties zijn gesloten.