PVV-drankrijder Daniël van der Stoep (EU) opgestapt

PVV-europarlementariër Daniël van der Stoep heeft gisteren zijn mandaat ter beschikking gesteld. Hij zegt in een persverklaring:

Mijn besluit om dit te doen komt voort uit het feit dat ik vandaag een aanrijding heb veroorzaakt op het moment dat ik onder invloed van alcohol verkeerde. Bij deze aanrijding was gelukkig de materiële schade beperkt en zijn geen mensen gewond geraakt.

Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementariër. Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen dient dit soort gedrag niet te vertonen.

Dat zouden meer PVV-parlementariërs moeten doen.

Van der Stoep hield zich in het Europees Parlement uitdrukkelijk bezig met de vrijheid van meningsuiting. Eén van zijn speerpunten was het recht om te kwetsen en/of beledigen, omdat hij vindt dat dat de basis is van de vrijheid van meningsuiting. Verder zouden mensen die een religie of ideologie belijden dit voor zichzelf moeten houden en daar niet de buitenwereld lastig mee moeten vallen; geloof is een keuze en moet niet aan de maatschappij worden opgedrongen.

In april 2009, kort voor de Europese verkiezingen, kwam Van der Stoep negatief in het nieuws nadat gebleken was dat hij in 2006 en 2007 had geweigerd de moordpartijen van de Turken op de Armeniërs van 1915 te kwalificeren als genocide. Bij die moordpartijen kwamen ruim een miljoen mensen om. Weblog GeenStijl voerde toen tevergeefs actie om ’die klootzak’ alsnog van de PVV-lijst te verwijderen.

Aanvulling
De vermelde aanrijding is overigens niet van “vandaag”, woensdag 17 augustus, maar zou al drie dagen eerder hebben plaatsgevonden.

Aanvulling 2 (aanvulling 2 t/m 4 zijn van jvdheuvel)
Volgens NRC had de PVV er kennelijk geen probleem mee om het voorval onder de pet te houden. Dit wordt ook bevestigd door bijgaand screenshot van een conversatie van de 15e in de privébox van het krapuul account op Twitter:

oepsie van stoepie

Aanvulling 3
Stoep blies volgens telegraf een degelijke, oud-Hollandsche 2,5 promille. Volgens deze site houdt dat in 20 glazen bier, 13 dagen cel, 50 wkn rijontzegging en een verplichte afspraak met de psychiaters van het CBR. Daar horen PVV’ers idd ook thuis; bij de psychiater.

Aanvulling 4
PVV heeft al een opvolger voor de alcomobilist; Auke Zijlstra.

19 gedachten over “PVV-drankrijder Daniël van der Stoep (EU) opgestapt”

 1. Voormalig PvdA-minister (van Verkeer en Waterstaat nota bene) Guusje ter Horst treft natuurlijk geen blaam dat ze dronken achter het stuur kroop?

 2. Achter het opstappen van Van der Stoep zit Greetje! Anders dan met die pannekoek van Lucassen heeft de PVV geen probleem met hun meerderheid in de 2de kamer! Van der Stoep is opgestapt op bevel van Greetje en zijn plaats ter beschikking gesteld voor een andere PVVer. Greetje was er met Lucassen niet zo zeker dat die zijn zetel ter beschikking van een andere PVVer ter beschikking zou stellen! Sterker nog, ik geloof dat Lucassen gewoonweg tegen Greetje gezegd heeft dat hij zijn zetel niet op zou geven! Daarom kon Greetje Lucassen er ook niet uit wippen! Hij mag lekker stemvee zijn in de 2de Kamer. Met het vertrek van Van der Stoep is niks verloren redeneert Greetje!

 3. #2: Guusje ter Horst is ook een muts 1e klas en die hadden ze ook wat mij betreft meteen de laan uit kunnen sturen! Die doos snapte er toen al echt helemaal niks van en nog steeds niet!

 4. Piet Jan Schreef:

  Guusje ter Horst treft natuurlijk geen blaam dat ze dronken achter het stuur kroop?

  Wel blaam dat ze ermee is betrapt. Maar ze heeft niet in beschonken staat een aanrijding veroorzaakt.

  Waar blijven de details over deze verwerpelijke daad overigens? Waar? Wie is aangereden? Hoe?
  Op welke wijze is de politie opgetreden? Was er veel publiek bij? Zijn er foto’s ?
  Kom op heren journalisten! N.a.v. een lullige intimiteit bij Groen Links mogen jullie van de baas immers óók met vette koppen kolommen volschrijven met irrelevante onzin?

 5. Een minimale aanrijding met grote gevolgen:

  Met een slok op rijden, beetje botsen tegen auto en je hoeft Henk en Ingrid niet meer te vertegenwoordigen in dat enge verre België. Gevolg enige hoon, respect uitingen ter rechterzijde en vooral het onvervreemdbaar recht om je hand op te houden bij de “vreselijke EU” en lekker thuis te gaan zitten zonder enige vorm van sollicitatieplicht.
  Daniël van der Stoep is de eerste Wachtgeldregelaar van de PVV

  Je zou bijna denken dat hij het er om gedaan heeft. Of denk ik dan te slecht over deze ‘ politicus ‘

 6. Nexus schreef:

  Dat zouden meer PVV-parlementariërs moeten doen.”

  Ben ik met hem eens met dien verstande, iets harder rijden en een iets dikkere boom opzoeken! Niet dat ik een hekel aan PVVers heb hoor! Ik heb een hekel aan hun nazi-ideologie! Om maar eens de woorden van lijder Geert Kwalders te gebruiken!

 7. Gelezen op Joop.nl:

  Euro-PVV’er weg wegens aanrijding onder invloed

  Update: Verklaring klopt niet … Europarlementslid kwam eerder in opspraak

  PVV-Europarlementariër Daniël van der Stoep stapt op. Directe aanleiding is dat hij onder invloed van alcohol een auto-ongeluk heeft veroorzaakt. Bij die aanrijding is niemand gewond geraakt.

  In een verklaring stelt Van der Stoep:

  Mijn besluit om dit te doen komt voort uit het feit dat ik vandaag een aanrijding heb veroorzaakt op het moment dat ik onder invloed van alcohol verkeerde. Bij deze aanrijding was gelukkig de materiele schade beperkt en zijn geen mensen gewond geraakt. Desalniettemin ben ik van mening dat ik met deze actie mijzelf heb gediskwalificeerd als parlementarier. Iemand die het voorrecht heeft om het Nederlandse volk te mogen vertegenwoordigen dient dit soort gedrag niet te vertonen.

  Van der Stoep kwam eerder dit jaar in het nieuws omdat hij betrokken was bij een liefdesschandaal. Hij ontsloeg een medewerker die een seksuele relatie aanging met zijn ex-verloofde.

  Update 09:14:

  In de verklaring stelt de PVV’er dat hij de aanrijding op woensdag veroorzaakte. Op Twitter werd echter al eerder melding gemaakt van het in alcohol gedrenkte ongeluk. Dat zou zaterdag al gebeurd zijn. Het is vooralsnog onduidelijk of het hier gaat om een tweede aanrijding of dat de PVV om andere redenen de ware toedracht probeert te verhullen.

  Vraagje : Wat is er echt gebeurd en wat probeert deze mafkees onder de zoden te stoppen?

 8. Hij wilde waarschijnlijk al weg , nu een pracht excuus , en wat wachtgeld betreft zal hij wel iets minder principieel zijn vermoed ik …

 9. gelukkig was het een kop staart botsing, anders krijg je weer van die discussies wie er van rechts kwam 🙂

 10. Ik hoop dat hij een behoorlijke taakstraf krijgt en de stoep van het Binnenhof met zo’n oranje “WERKT VOOR DE SAMENLEVING” schandpaal hesje moet vegen …………

 11. Het zuiden van Israël wordt aangevallen en Krapuul vind weer een afleidingsmanoeuvre. Die gaan het dan weer snel over kop-staart botsingen hebben.

 12. Piet Jan Schreef:

  Voormalig PvdA-minister (van Verkeer en Waterstaat nota bene) Guusje ter Horst treft natuurlijk geen blaam dat ze dronken achter het stuur kroop?

  CLAIM: PvdA-burgemeester Guusje ter Horst (Nijmegen): dronken achter stuur, doofpotpoging.

  WAT ER ECHT GEBEURDE: Bij een alcoholcontrole tijdens de Vierdaagsefeesten werd bij Ter Horst een promillage van 0,57 gemeten (0,04 promille te veel, dus NIET dronken). Ze kreeg één uur rijontzegging en een bekeuring van 220 euro (= minimumboete). Ter Horst bracht zelf meteen de commissaris van de Koningin van Gelderland, wethouders en fractievoorzitters op de hoogte.

  meer van dit soort “dronken achter het stuur”-internetmythes:
  https://krapuul.nl/blog/24790/fact-check-dat-rare-internetlijstje-misdrijven-van-links/

 13. Auke de topambtenaar is ook een CV jokker, een beetje gejank van hem over wachtgeld. Het is slechts een kwestie van tijd totdat meer wetenswaardigheden en afwijkingen boven water komen

Reacties zijn gesloten.