PVV boos over cursus ontzenuwen PVV-retoriek

Eerder plaatsten wij al een bericht over een cursus waarin mensen de retoriek van de PVV kunnen leren ontzenuwen, maar daar is nu een vervolg op! PVV is hier boos over en de cursus is een klap in het gezicht van de – let op: geen 1,5 miljoen, maar ineens honderdenduizenden PVV kiezers – en er gaan – jawel – weer Kamervragen over gesteld worden. Kijk, daar heb ik als burger nu moeite mee, dat de PVV over elke scheet die hun dwars zit vragen stelt en daarbij misbruik maakt van MIJN belastinggeld!  Wilders houdt al jarenlang ‘klasjes’ voor zijn kamerleden en die worden ook van mijn geld betaald, dus eh, wat is er dan mis met een cursus waar ik als belastingbetaler wel blij mee ben?

Update: Ook NRC als publicist van het eerste stuk, wijdt hier nog een stuk aan.

11 gedachten over “PVV boos over cursus ontzenuwen PVV-retoriek”

 1. Een cursus retoriek om de pvv te pareren?
  Het lijkt me dat dit groepje bij elkaar geraapt makkelijker te vangen is op inhoud, kwestie van je van de domme houden en een goed geheugen hebben voor niet steekhoudende argumenten. Ik vraag op elke stomme pvv opmerking direct waar ze die 12000 zorgwerkers vandaan gaan halen met een bestaand tekort, nu al, van 20000, en waar ze geld voor de opleidingen en de salarissen van denken te betalen. Gewoon op elk argument, of het nu over de animalcops of over de Islam gaat. Klaar, nooit antwoord en een poging om van onderwerp te veranderen. Die dan weer aanleiding geeft tot dezelfde vraag… Met gelijke munt betalen. Slaat natuurlijk elke discussie dood, helaas, het is even niet anders!

 2. Wen er maar aan!
  In de peiling heeft de PVV alweer 2 zetels meer en de PVDA zakt naar bijna historische diepte.

  Vooral op deze weg doorgaan, dan heeft de PVV niets te vrezen

 3. Marcel Schreef:

  Wen er maar aan!
  In de peiling heeft de PVV alweer 2 zetels meer en de PVDA zakt naar bijna historische diepte.
  Vooral op deze weg doorgaan, dan heeft de PVV niets te vrezen

  ga maar vast op een natte dweil zitten , kan je oefenen voor je 24 uurs luier waar je dankzij dit kabinet elke 48 uur een verse van krijgt (want je wilde geen hoofddoek naast je bed ) als je straks oud en vesleten ben .. allemaal dankzij je keuze voor de VVD voor Tokkies :de PVV

 4. @Marcel: nou en? Op het moment dat dit kabinet valt is de PVV uitgeluld, want minstens één van de andere regeringspartijen zal dan niks meer met die aso’s van doen willen hebben.
  Dus die peilingen zijn van nul en gener betekenis zolang de PVV geen absolute meerderheid krijgt. En zoveel tokkies hebben we zelfs heden ten dage nog steeds niet in Nederland.

 5. #Laurent 😀 #2 Marcel: Ik wen helemaal nergens aan en was niet van plan dat te veranderen. Wat velen vergeten is dat we de zooi die er in Nederland is, te danken hebben aan het CDA en de VVD, ga eerst dit maar eens lezen, https://krapuul.nl/blog/13917/wat-nou-linkse-regeringen-hebben-het-verknald-in-nederland/ voor er rondedansjes gemaakt gaan worden. Dat wat was, blijft gewoon, er is niets veranderd en de bende wordt alleen maar groter. Het is jammer dat de kiezers zonder na te denken of na te kijken hebben aangenomen wat het CDA, VVD en PVV hebben geroepen in verkeizingstijd. Altijd gevaarlijk om daar, zeker in die tijd, zomaar op af te gaan. Altijd eerst even checken!

 6. Jean Paul Van Bendegem, Vlaamse wiskundige, filosoof, hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie aan de Vrije Universiteit Brussel, deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent, stichtend lid en ere-voorzitter van SKEPP (http://skepp.be/) somt op: argumenten, schijnargumenten en valse argumenten, en besluit: “In het debat met para’s en pseudo’s moet men, helaas, voortdurend rekening houden met 👿 misleiding, zuiver bedrog en simpelweg leugens 👿 . Dat is echter een ander onderwerp waar 😎 wat men ertegen doet 😎 zwaarder weegt dan wat men erover zegt of schrijft.”

 7. Onder de reacties bij NRC vond ik het volgende treffer:

  “Pogingen tot redelijke discussies met PVV’ers heeft geen enkele zin. Dus laat u emotioneel helemaal gaan, mik flink onder de gordel en leeft u eens helemaal uit in de geest van de PVV’er. Het gaat er niet om een discussie te winnen, maar langzaam een beeld te creëren van de PVV als een groepje nihilistische dronkelappen, stalkers en vechtersbazen. Vol gefrustreerde oud-militairen en politie-agenten met losse handjes.”

Reacties zijn gesloten.