PvdA-economen jammeren in Telegraaf over uitverkoop die zij zelf hebben voorbereid

Vermeend en Van der Ploeg, ex-paarse staatssecretarissen janken in De Telegraaf over de uitverkoop van nutsbedrijven in Nederland.
Nee, niet dat zij spijt hebben van de privatiseringen waar zij en hun partijgenoten zo luide bij gejuicht hebben. Zij janken dat Nederland het “Gekke Henkie” van Europa is door deze ex-staatsbedrijven niet te beschermen tegen “buitenlandse” overname.

Ja kijk, of je bent voor ongebreideld kapitalisme en je vindt “de staat” waar je zelf het bestuur over doet maar niks, of je trekt de consequentie uit de uitverkoop van het familiezilver. Je topeconoom laten noemen en geen idee hebben wat kapitalisme inhoudt is natuurlijk wel à la mode maar zoveel onbescheidenheid is toch wel deerniswekkend.
Geheel in de stijl van de courant van wakker Nederland hebben zij het over “onze bedrijven”. De suggestie is “Nederlandse”, niet van Vermeend en Van der Ploeg – hoewel het daar ook wel op neer zal komen, deze eerste persoon meervoud.

Vermoedelijk is dit een schot voor de boeg tegen Samsom en Spekman, een zet in het ragfijne spel van PvdA-intriganten.
Buitengewoon belangwekkend (gaap).

3 gedachten over “PvdA-economen jammeren in Telegraaf over uitverkoop die zij zelf hebben voorbereid”

  1. dit is mn weerzin tegen een pvda.
    een klupje mooie baantjesjagers die parasiteren op de goede intenties van de werkende man en zodra het goed uitkomt flexibel kapitalistisch zyn.
    energiebedryven zoals water,gas, elektra uitverkopen aan winstnajagers is rondje gekkenhuis, maar ja KAPITAAL streeft naar vermeerdering en sinds 1986 Wilhelm Kok verklaard dat de PVDA niet meer socialistisch is.

  2. Ik heb die Vermeend altijd bij de verkeerde partij vinden zitten. Meer een VVD’er dan een PvdA’er.

  3. raar eigenlijk dat eerst Pim Fortuyn 15 jaar by de PVDA zat en dat de hr.Zalm (nu VVD) ook eerst PVDA was.
    Zou jet voor sommige academici weinig uitmaken zolang ze maar goed betaalt worden??

Reacties zijn gesloten.