PvdA: Partij van de Assimilatie

Minister van Sociale Zaken Asscher wil alle migranten die naar Nederland komen een ʻparticipatiecontractʼ laten tekenen, waarin ze zich loyaal verklaren aan ʻNederlandseʼ waarden.

ʻDe culturele integratie hapert, er is zelfs achteruitgang in de manier waarop wordt aangekeken tegen homoseksualiteit, tegen joden, tegen vrouwen. We moeten duidelijk maken wat dit land zo geweldig maakt: de vrijheid om jezelf te zijnʼ, aldus Asscher in De Volkskrant. Zijn contract, een ʻaanvullingʼ op de gehate inburgeringscursus, geldt ook voor mensen uit de EU, Suriname en de Antillen. Dit zou de voorwaarde worden om hier ʻlegaalʼ te mogen wonen en werken.

De motivering van het voorstel is expliciet tegen moslims gericht, de groep die steevast wordt beschuldigd van antisemitisme, vrouwenonderdrukking en homofobie. Maar volgens de Anne Frank Stichting heeft 80 procent van de racistische incidenten een autochtone dader; ook de meeste antisemitische uitlatingen en geweld komen uit autochtone, extreem-rechtse hoek — en dan hebben we het nog niet over seksisme. Met het participatiecontract wil Asscher migranten dwingen om waarden te onderschrijven die veel Nederlanders niet eens delen.

Terecht volgden bittere commentaren. Arnon Grunberg noemde Asscher ʻonze nationale vogelverschrikkerʼ. Dit is de zoveelste Nederlandse wet die totaal strijdig is met andere, deels Europese wetgeving. En hij werkt niet: ideeën leg je niet op per contract. Op Joop wees Michael Blok op de hypocrisie van Asscher: hij eist van migranten respect voor grondrechten, terwijl hij er zelf maling aan heeft.

Tijdens de verkiezingscampagne sloeg de PvdA onder de leus ʻIedereen telt meeʼ nog linkse taal uit. Maar eenmaal aan de macht voert ze hard rechts rotbeleid, economisch en sociaal. De boodschap die de partij uitzendt is dat verschillende culturen niet kunnen samenleven in één land.

Na het strafbaar stellen van illegaliteit, heeft Asscher nu dus een tweede voorstel overgenomen uit het PVV-verkiezingsprogramma: ʻAssimilatiecontracten. Niet tekenen of niet naleven = het land uitʼ. Maar dit kabinet is niet de willoze gijzelaar van de PVV. Het is zelf een drijvende kracht achter het toenemende racisme.

 

Verscheen eerder op socialisme.nu. Auteur: redactie socialisme.nu.

10 gedachten over “PvdA: Partij van de Assimilatie”

 1. Laat maar helder zijn. Onze regerende politici zijn wanhopig over de zware economische crisis die op ons afkomt. Ze weten geen rad mee en ze zijn gegijzeld door banken elite die wil het aandacht afleiden. De werkloosheid blijft enorm stijgen, we zitten in een neerwaartse economische spiraal waar men verbeten weigert de economie te stimuleren want Rutte heeft gezegd dat het binnen zijn ideologische fetisjisme dat niet past.

  Dan is er altijd een zondebok nodig.

  Even snel dan de ultrarechtse ideologie van PVV overnemen en gauw gaan frauderen met de Mensen Rechten en de Europese wetgeving.

 2. De vereniging F.Y.A. bied iedereen een Fuck You Asscher contract aan waarin de tekenaar beloofd zich ver te houden van Spruitjes , geklaag , gejank en het afzijken van minderheden , om zich daardoor zo On-Nederlansch mogelijk te gedragen ..

 3. Dit voorstel van Asscher is een van de beste illustraties voor de basisprincipe van de interactie tussen doorgaans etnisch zuivere autochtonen in ons land en de rest wat uit allochtonen en verschrikkelijke buitenlanders bestaat.

  Dit principe luidt: ” Het is NOOIT goed!”

  Het begint met taalcursussen, volgt in goed geselecteerde materieel voor de inburgeringscursus, de vanzelfsprekend tweede rang plaats voor de sollicitaties op de arbeidsmarkt, positie op de werkplaats, gaat door in de assimilatiecontract van Asscher en dit allemaal afgezet tegen de achtergrond van geen acceptatie.

  Geen acceptatie. Want het is nooit goed.

  Indien men de moeite neemt om met allochtonen te spreken wordt meteen duidelijk dat ze gemiddeld twee derde van de tijd binnen de sociale interactie te maken hebben met afwijzend gedrag die berust op de basisprincipe “het is nooit goed”.

  Om dit probleem van de verkapte discriminatie en racisme niet aan te pakken komt men dus met de assimilatiecontract.

  Wilders roept meteen vanuit Australië: “Proost!”

 4. Volgens mij is het geen toeval dat die engerd van een Lodewijk Asscher zijn fascistische lulkoek in de haatbode van Philippe-huilie-huilie-Remarque verkondigt.
  Zou grootvader Asscher trots op zijn kleinzoon geweest zijn?

 5. “Terecht volgden bittere commentaren. Arnon Grunberg noemde Asscher ʻonze nationale vogelverschrikkerʼ. Dit is de zoveelste Nederlandse wet die totaal strijdig is met andere, deels Europese wetgeving. En hij werkt niet: ideeën leg je niet op per contract. Op Joop wees Michael Blok op de hypocrisie van Asscher: hij eist van migranten respect voor grondrechten, terwijl hij er zelf maling aan heeft.”

  Als een van de eerste heeft Krapuul bij monde van jvdheuvel Asschers plan volkomen terecht de grond ingeboord: “Assimilatiecontract” van Asscher is volstrekte crap voor de Bühne. Dat zijn ze bij socialisme.nu vergeten – misschien wegens socialisme is passé. Krapuul moet maar eens een paar mailtjes naar die trotskisten sturen.

 6. Als ik voor iedere site die nooit naar ons linkt brieven moest gaan tikken kon ik wel een stuk of 10 secretaresses aannemen.

 7. Sjaax, wij hebben een hekel aan opdrachten. Daarom voeren we die ook niet uit. Als je iets wilt met socialisme.nu, waar wij dankbaar vele mooie stukken van over nemen, dan stel ik voor dat je zelf gaat mailen. Misschien wel zo eenvoudig.

 8. Asscher ,schijnt zich nog al in zijn kruis geschopt te voelen door het geleverde komentaar .Hij twittert in ieder geval dat hij het geschrevene op krapuul smakeloos vind ,vooral het aanhalen van de familie narigheden in de tweede wereldoorlog .Nou zou ik zo zeggen wie kaatst moet de bal verwachten .Maar asscher je bent schijnbaar nog niet met een laag teflon overgoten ,zoals je leugenachtige coalitie genoot .Dus van je afglijden doet het schijnbaar niet .Maar getroost ook voor jouw komt die dag ,als je hopelijk in de vergetelheid verdwenen bent .

 9. @8:

  Van mij hoeft Asscher met zijn PvdA helemaal geen kabinetjes te maken met de VVD. Kiezen ze zelf voor. Ziende blind en horende doof.

  Als de boel uit de klauwen is gelopen met actieve hulp van de sociaal-democraten zullen de PVV-ers als helden worden onthaald als redders van dit land. Ze zullen wat basale voorzieningen herstellen, en het volk zal jubelen.
  Fascisme wordt dan nog maar als bijzaak gezien, want immers noodzakelijk om de orde te herstellen.

  Zijn de Samsoms, de Plasterks en de Asschers in dit land nou zó onbenullig dat ze deze dynamiek niet herkennen? Lees eens wat boeken zou ik ze willen aanbevelen, Of praat eens met mensen uit (ex)dictaturen.

 10. My ASScher ! Kijk als je met zulke namen het land wil besturen dan wordt het bestieren

Reacties zijn gesloten.